Jump to content
Annons

Svure

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. De enda sakerna jag tycker du verkligen behöver är ett midi-keyboard (finns många på marknaden, bara att välja ett som du tror passar dina behov - med eller utan rattar, pads etc), ljudkort och monitorer. Ljudkort är även det beroende på vad för krav du har (ska du DJa? behöver du möjlighet att kunna spela in flera kanaler samtidigt? osv). Även monitorer är en smaksak, kan bara rekommendera att du provlyssnar! Beroende på vilken version av live du har kanske du vill köpa ett antal pluggar så som syntar och samplare. Men det finns en hel del freeware också, så man kan börja där (om det inte är Suite du har, då har du redan tillräckligt att börja med!) APC är visserligen en fantastiskt maskin (har jag läst och hört, aldrig använt) men är lite mer utöver det vanliga. Kör på och köp den om du känner att det skulle ge nya möjligheter till ditt musikskapande. Word of advice: Men se till att du inte faller för köpbegäret bara för att något är "coolt", tänk alltid till innan du handlar, behöver jag verkligen det här? Kommer jag verkligen att använda det här? Det handlar ju trots allt inte om lite pengar.
  2. Läs på sektion 16.3.2 i manualen 🙂 För tutorials: sök på tom cosm (rätt många kanske är lite avancerade) och så självklart "ableton live tutorial beginner" (hitta själv en hel del när jag gjorde en snabb sökning) Ofta har även etablerade online-kurser sina första moduler online för "previewing", de är de där grunderna visas som ofta finns uppladdade på deras youtube-sidor. (exempelvis sonic academy och quantize courses)
  3. Bittersweet II - Skulle vara mitt val. Även det freeware som ovan och anser att kvaliteten är mycket bra. Annars finns ju självklart SPL's, men då får du lägga ut en hel del. Ableton har tyvärr ingen medföljande transientshaper/envelopeshaper, i alla fall inte om du inte äger Max for Live.
  4. Svure

    Långa intron

    Ja det är sant att 3-minuters pop inte har långa intron, men det blir ju också en av biverkningarna av att undvika långa episka låtar... tycka vad man tycka vill om det. Men det ju finns inget som hindrar dig från att göra långa intron! Inget hindrar dig från att göra en låt som är !Jag skulle bara säga; se till att den är ändrande och att låten inte fastnar i en allt för repetiv slinga, se också till att allt hela tiden intensifieras. Då kan du bygga på ett intro som fungerar hur länge som helst 😄 Effekter etc kan ju självklart göra vädligt mycket också, men tänk bara på att försöka undvika tårta på tårta..
  5. http://en.wikipedia.org/wiki/Shepard_tone <- demonstration! Skapa denna och du har ett stycke musik som aldrig slutar! Okej, det råkar vara en illusion men det är nog så nära du kan komma ☺️
  6. Om man inte skriver ut dvs. men blir lite dyrt/opraktiskt att skriva ut 404 sidor manual 😄
  7. Carle, sedan när innehöll Reason 4 hela manualen i printad form? Om han nu har "fått tag" i programmet på annat sätt lär även pdf:en med manualen också följt med. Och vad jag har erfarit så är det bara en getting started som följer med om man köper programmet, inte så mycket ReWire information i den 😄. Att inte skicka med en pritad manual är för övrigt något jag tycker är rätt dummt av Propellerheads (och många andra utvecklare för den delen också).. Sedan om trådskaparen nu har "fått tag" på programmet utan att köpa det så är det fel helt enkelt, tro inte att jag tycker något annat.
  8. En låt jag tror ingen här har hört; Underbar, helt underbar 😏 EDIT: ops, ursäkta för trådgrävning!
  9. Först, fel forum.. sen, ja, hot swap funkar väll? Och är det inte bara att dra patchen (/samplingen) till simpler och använda keyboardet för att "preview"a?
  10. Så du vill ha 75 MB stora wav filer på din iPod? Skulle inte tro det. Jag säger bara 256-320, då 🤪
  11. Svure

    Record

    Hmm.. det ligger något i det där.. 😛
  12. Svure

    Record

    Exakt.. En till dimension till racket blir dock väldigt skönt! Men något som Reason och Record saknar är drag and drop stöd (från explorer), att välja samples skulle gå tio gånger så fort!
  13. Svure

    Record

    Jo, jo det är sant att det går att hålla på att importera till Record, men det går ju idag med Reason också, men då känns det lite som att konceptet med Record faller lite, att det ska gå att spela in med "reason". Om man ska behöva ta till Cubase/Samplitude för att lägga sången och fixa till den så kan man lika gärna använda Reason och dess NN-XT.. För Record funkar väll inte som en ReWire Host, om jag minns rätt? Men sedan så introducerar ju Record mer än att bara kunna spela in, mixern, och förstärkarna kommer säkert till använding i många projekt..
  14. Svure

    Record

    Håller helt med dig. 😆 Man kan ju också få en betanyckel (för att inte köra i demo-läget) om man anmäler en bugg som inte redan har blivit upptäckt.. så i praktiken går det använda Record fram till 9:e september gratis, om man nu har bråttom med att uppgradera till en DAW som kan spela in. Fast det ända "problemet" jag ser nu med Record är att man inte kan använda VSTs (fast det ska Record inte enligt mig inte kunna!), eller rättare sagt pitchshift, är man kass på att sjunga behövs dessvärre Autotune.. sorgligt nog.
  15. Svure

    Record

    Signa upp för betatest! Man behöver inte ha Reason (de vill faktiskt helst ha de som inte har Reason!) Har föresten en invite du kan få om du vill.. Vilket sammanträffande angående Cubase LE, har också tvekat lite om man ska gå på Record eller uppgradera till Cubase Studio/Full 😛
×
×
  • Skapa ny...