Jump to content
Annons

powerblade

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då powerblade senast vann var 16 februari 2020

powerblade hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om powerblade

  • Födelsedag 1983-05-29

Om mig

  • Kön
    Man

Min musik online

  1. SM7b är väl världens överlägset mest populära mikrofon till hiphop? Onödigt att betala mer än det dubbla för något som tjänar syftet sämre? (nu vet jag visserligen inte hur KSM 44 är för rap men det är ju inte mycket som slår SM7b på det området) Så länge du inte har ett 500-kronors ljudkort från 2002 så har jag svårt att tänka mig att preampen inte skulle vara tillräcklig.
  2. SM7b borde vara det självklara valet ifall det ska sjungas OCH rappas!
  3. Jag försöker mig på att vara något mer pedagogisk: som jag ser det är det väl inga som helst konstigheter. En hederlig Fender Stratocaster (funkar säkert med en Squire om plånboken gapar tom) in i en Marshall (eller motsvarande). Mycket dist, antingen från förstärkarens inbyggda eller från en Boss Distortion. Sedan är det väl i princip klart. Det är inte i mixning man får fram soundet (även om amp sims såklart kan hjälpa en!).
  4. nej tvärtom, det är extremt LÅG latency! kolla upp det oj läste fel! vet inget om det kortet DU länkade till 😱
  5. mitt Behringer FCA-202 som jag haft i snart 3 år tycker jag håller måttet. kostar väl runt 1000:- nytt...ultralåg latency. måste vara det mest prisvärda i den klassen iaf. fast du kanske behöver än 2 (Left och Right) ingångar?
  6. powerblade

    DJ

    det var det dummaste jag hört! han skrev väl inte ens att han skall spela modern dansmusik? visst, det är väl klart att det aldrig att fel att lära sig beatmixa men det går ju att få gig utan dessa kunskaper. på tex en popklubb kan man ju knappt beatmixa, så länge man inte vill pitcha låtarna (låter för jävligt om man inte har en cd-spelare med key adjuster eller vad det heter) dock måste man givetvis lära sig att bli bra på smidiga låtövergångar!
  7. powerblade

    Rush

    en sak som jag länge har undrat över är varför robert plant låter så konstig på "the song remains the same". han låter liksom pitchad på den låten...men inte annars! (även om han ju alltid vrålar i nåt slags falsett) nån som har en aning?
  8. en mixningsfråga först och främst. det spelar ingen roll hur fet utrustning du har om du inte kan grunderna för mixning. jag tror du skulle vinna mycket på att först och främst lära dig grunderna om kompression, eq, panorering m.m. sen vilket program du väljer att lära dig igenom får någon mer kunnig svara. själv kommer jag aldrig lämna mitt kära cubase 🙂. men ett mer seriöst program i stil med tex cubase eller logic är nog att rekommendera. har man vilja och talang kan man musiken börja låta fet betydligt tidigare än man tror! lycka till!
  9. jag köpte en helt värdelös fujitsu siemens dator som jag försökte installera xp på. var nästan omöjligt och när jag väl lyckades göra det så funkade knappt nånting...hårdvaran var liksom gjord för vista mer eller mindre. köpte sedan en KANONBILLIG "no name dator" på www.revolve-it.se som jag hade lite halvsvårt att installera xp på. men när jag väl fick in det så har den funkat sinnessjukt bra i mitt tycke. ett hett tips är att kolla upp deras hemsida. ett väldigt litet men charmigt företag som verkar ha väldigt bra support. ofta kan man komma att behöva en usb-floppy för att kunna installera xp (jag vet, SJUKT skumt). jag behövde iaf det båda gångerna.
  10. nej, det är bara överskattade svenska producenter som får henne! skämt å sido, jag skulle lätt önskat mig en röde nt2-a (lite väl saftig julklapp för många kanske). planerar själv att uppgradera mig till en sådan. om du har för avsikt att spela in alltså!?
  11. intressanta tips! undrar en grej. du säger: "distar du det högre mittenregistret lite och det lägsta registret också" hur gör man det? alltså hur säger man åt en dist VART den skall dista så att säga? har du någon bra dist att rekommendera btw?
  12. ja du menar att man skickar som till en gruppkanal? va smart det det hade jag inte tänkt på att man kan göra...eller snarare, vad dum jag känner mig att jag inte fatta det tidigare 😆
  13. Någon som vet hur man får ut trumljuden på en egna kanaler i mixern SAMTIDIGT som man fortfarande har möjlighet att pilla på hela trumkittet i mixern. Är nästan säker på att detta skall gå! Vill tex kunna eq:a och komprimera baskaggen individuellt samtidigt som man kan komprimera hela kittet ihop.
  14. efter man gjort det står det "Application installation error. Please reinstall Battery 2" när man går in i cubase (står även så när man försöker öppna battery 2 utanför cubase) JAG LÖSTE DET! jag installerade ett program som heter regcleaner 4.3 och tog bort battery 2 ur registret sen gjorde jag om hela installtionen igen UTAN att registrera battery. sen öppnade jag battery utanför cubase och fick upp en ruta om att man har 30 dagar (bla bla). efter det gick jag in i cubase igen och till decices/plugin-information, markerade battery 2 TROTS att det var brunmarkerat och stod "unloadable". startade om cubase och det funkade. ur cubase igen och registrerade battery. SEN funkade precis som vanligt. det mesta går med lite pillande 😲 hoppas detta kan hjälpa någon med samma problem!
×
×
  • Skapa ny...