Jump to content
Annons

Neumann U87


AndersL (oregistrerad)

Recommended Posts

HiFi (oregistrerad)

...

Vi säljer dom inte just nu därför att dom lockar kunder, trots att dom inte

används särskilt ofta. 

Vogel :

Exakt detta är den bästa anledningen att ha U87 i studion. Och för den som driver studion som sin intäktskälla är det förstås ingen dålig anledning.

Helt riktigt Henrik.

Men det känns lite bakvänt att skylta med mikrofoner man sedan inte vill använda.

:rolleyes:

Vänligen

AE

Redigerat av HiFi
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • Svar 67
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

Ni som klankar ner på U87:an är nog bara småpojkar som sitter med era billiga JAM grejor och är sura på att ni aldrig kommer kunna ha en sån dyr mick ...

U87:an är inte den mest använda och omtalade micken i high-end delen av branschen utan anledning.

Med en bra preamp så låter den helt fantastiskt på ALLT. Helt klart den bästa mick du kan ha.

:rolleyes:

Link to comment
Dela på andra sajter

Tjena Anders!

Du vet nog redan vad jag tycker, men eftersom jag inte kan hålla käften så..

U87 funkar jämt, oftast tills jag prövar någon annan mick.. Alltså, den låter alltid bra, men tyvärr sällan bäst.. skulle lätt ha 2 stycken att slänga upp vid tidsbrist för att man alltid kommer i mål. Men just på sång, och då framförallt tjejer som sjunger lite lägre (volym räknat), tycker jag inte den är tillräckligt bright. Det är naturligtvis en smaksak, men jag gillar att få med andningarna lite, det är sexigt, och det kräver ibland en något brightare mick för att det ska bli snyggt och inte låta "flåsigt".. Skulle ljuga om jag sa att jag alltid AB-testade mot något annat, för oftast blir det U87 ändå.. men när jag är ute efter ett sound kommer jag ofta fram till att någon annan mick gör jobbet bättre, kanske för att U87 är just en "vanlig" mick.. jag är ju en sån där galning som tycker att typ Manley Ref. C kanske ligger närmare mitt ideal på just röst? 🙂

Om jag skulle köpa en Manley istället för en U87 när jag väl står i butiken kan jag inte svära på.. Tror att det blir min första livskris, och en underbar sådan ska tilläggas..

Lycka till!

Edit: Oh, kolla in "Studio i rampljuset" under nyheter.. i klippet har dom vänt en U87 (som det ser ut) uppochned, haha! ..humor..

Redigerat av illvaesen
Link to comment
Dela på andra sajter

Vi spelar ibland in klassisk musik i kyrkor. Inte någon seriös ljudtekniker inom vår yrkeskår skulle använda U87 till detta.

Om du bara har exempelvis AKG D12 och U87 till ditt förfogande då?

😆

Link to comment
Dela på andra sajter

En U87, förutsatt att den inte är en av de många svårt misshandlade exemplar jag sett, funkar ganska bra till allt men inte riktigt bra till något i mitt tycke. Nu konstaterar jag bara vad tråden redan konstaterat i 3 sidor men dess prestanda motsvarare in riktigt det höga priset. 10-12000 var ett bra riktpris tycker jag. I den undre Neumann-prisklassen tycker jag framförallt det är deras KM180-serie som lyser. I prisklassen ovanför U87 har Neumann ett antal superduperbra stormembranare men även om dom är mer prisvärda är det knappast något alternativ utom för dom absolut mest framgångsrika. Eller bara rika... =]

Egentligen skulle jag vilja inkludera U89 i tråden också. Den kostar lika mycket men låter till och med lite sämre än U87 tycker jag. Också en mick man kan sätta på lite vad som helst och som definitivt låter helt okej men absolut inget jag tycker man ska betala 30000 för.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tråkigt med alla andra som hjälper till och bidrar till att det här forumet har så dåligt rykte som det faktikst har på "lite högre nivå".

Var är den högre nivån, om jag säljer min själ o blir skit dryg får jag komma upp då........

😆 ynot

han med båda händer i sitt eget archle kan inte hällsa på någon,,

hej

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 9 månader senare...

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...