Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden 2024 (alias Längstah)


CHAE

Recommended Posts

Annons

Somliga Går Med Trasiga Skor. 2023. Sfanytime.com

 

Magnus Gerttens dokumentär om vissångaren och legenden Cornelis Vreeswijk. Den här adderar kanske inte så mycket mer till Cornelis karriär men en del nyupptäckt material håller ändå intresset uppe.

Det finns högvis med böcker, en del dokumentärer och en spelfilm om ämnet. Men den här småputtrar på. Från början till slutet, om än lite förhastat ibland känns det som. Framgångarna, misären. Det ljusa, det mörka. Se den här som ett komplement till allt annat man sett och hört. Då fungerar den.

3/5 amfetamin tabletter.

 

Priscilla. 2023. Sfanytime.com

 

Sofia Coppola sammanfattar 16 år med kungen genom att konstatera faktumet att vara fången i en gyllene bur är ensamt.

Jag läste Priscilla Beaulieus bok "Elvis And Me" för många herrans år sedan. Efter att jag läst Albert Goldmans skandal bok "Elvis". Just i den sistnämnda sparades det inte på krutet om pedofil fasoner, tröstätande eller narkotika missbruk. Priscillas bok var däremot mer tam, inte lika utlämnande. Men där framgick att framgång, rikedom och berömmelse kan vara ett rent helvete att hamna i.

Filmen tar upp samma sak och är egentligen en sammanfattning av boken. Coppolas bitvis närmast drömska scenbearbetning ger en effektfull illustrering till tablett missbruket de båda hölls med under ett antal år. En isolerad fantasivärld med Elvis hem Graceland i centrum. Men samtidigt en känslomässigt fattig och grabbig miljö.

Cailee Spaeny gör en underbar Priscilla. Jacob Elordi en helt ok Elvis (den här sidan om filmen "Elvis" från 2022 där Austin Butler gjorde sitt livs (antagligen?) roll). Snygg scenografi med en övertygande Graceland.

4/5 amfetamin tabletter.

  • Gilla 1
Link to comment
Dela på andra sajter

1 minut sedan sa Neosus:

Nu hoppas man på att dom riktiga Abbisarna ställer upp och uppträder med en låt. Eller två.

Eller tre!

Eller så!

Annars blir man förbajjad... 

 

Såg nåt ”inför” imorse. Verkar som John Norum och Mickey Dee är med. Är dom det? Hörde även på radion för nån dag sen att ABBA:orna tackat nej till medverkan. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...