Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden 2022 (alias Längstah)


Dark Of Light

Recommended Posts

Annons
50 minuter sedan sa slejnard:

Fick på Messenger från en flyktig bekant: ”Kann du skicka mig ditt nummer, tack ☺️”.

Är det spam? Brukar ju va lätt å få tag i nummer. 

Hade definitivt inte svarat men så jag en patologiskt misstänksam prepper också…

Link to comment
Dela på andra sajter

1978. En del av er var inte ens ett kli era fars pungar då...

Vet inte vad som förvånar en mest. Hur lite som egentligen förändrats, att bekymren verkar vara de samma. Eller de där ugglan Hedvig glasögonen..?

Det som har förändrats är ju mest att VM hölls i Väst Berlin och att det sköts mer i Spanien än här.

Link to comment
Dela på andra sajter

Intressant att fler och fler rapporter visar på att det utan235 som vi behöver för de reaktorer som vi har idag kommer ta slut till 2040. Om användandet bara ökar med 10% globalt. Så om vi bygger reaktorer som kommer ta minst tio år att bygga så kommer vi ha uran235 i åtta år, om det går så illa. Dessutom så måste vi ju börja bryta uran även i Sverige för att det ens ska räcka så länge. Så förutom de hundratals miljarder som måste investeras i nya reaktorer och infrastruktur kring dem, så måste man lägga åtskilliga miljarder även på att öppna gruvor och alla infrastruktur som krävs kring gruvdriften med. Så kärnkraft är nog ingen bra och billig lösning alls. 

De toriumreaktorer och saltreaktoter som finns idag har ju visat sig vara så ineffektiva att de är långt ifrån lönsamma att bygga. Dessutom så kräver de så mycket co2 utsläpp bara att byggas, att det inte kommer ge någon positiv miljöeffekt alls. Tvärt om. 

Blir ju intressant att se hur högerblocket kommer agera om de skulle vinna valet. Då M vill att det kärnkraften ska utvecklas på marknadens villkor så får vi ju räkna med skyhöga elräkningar för att finansiera dessa satsningar. 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2022-08-28 at 22:31 sa slejnard:

Kollar Nooshi i efterhand. Snygg å smart. Svagt av SVT att dra kommunistkortet. De gick ganska hårt på henne. 

Kollade jag med nu. Har försökt två gånger tidigare men varit för yr för att hänga med. Första gången förstod jag inte alls vad de sa den första minuten. Sen kom jag på att de pratade svenska, då blev det mera begripligt. Vet inte varför men min hjärna var inställd på engelska och den ville inte ställa om sig till svenska alls. 🤔

Link to comment
Dela på andra sajter

Intressant att läsa min journal efter mitt besök hos diabetessköterskan med. 75% av det hon skrivit stämmer inte. Står dock att jag verkade frånvarande och agerade konstigt. Hon fick tydligen "anropa" mig några gånger för att jag dåsade till. Så jag antar att alla felen i journalen beror på att jag svamlat och inte varit tydlig alls. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Idag är första dagen som jag inte känner mig "drogad". Dock fick jag tillbaks hostan igen... 

Efter att ha varit en zombie i en vecka så är det dock en massa städande och tvättande som jag måste ta ikapp. Bland annat så har jag tydligen tvättat kläder som legat kvar i tvättmaskinen och börjat ruttna. Tur att jag kan källsortera direkt i mitt sopkärl så att jag slipper ta mig till soptippen bara för att slänga detta äckel. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...