Jump to content
Annons

Reverb till monitor!!


simbokarl

Recommended Posts

Hej!   Har en PA mixer Yamaha 128Cz. Till mixern är kopplat ett Lexicon reverb.  Jag har full reverb i utljudet från mixern till PA https://1921681001.id/ !   Men inget reverb i min monitor! IOFS har mixern ett inbyggt reverb men det har jag kopplat ur.   Varför får jag inget reverb till monitorn när jag drar en sladd från monitor Out eller hörlursuttaget?   Ngn här som kan detta. Gäller alltså Yamaha mixer 128cz!   Tack på förhand om det är ngn som vet! https://19216811.cam/

Redigerat av simbokarl
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Beror på vilken buss du kopplat in reverbet på. Ofta så har main, monitor och hörlurar olika utgångar för att du ska kunna lägga effekter eller annat på vissa utgångar men ha de andra rena från effekter. 

Sätter du reverbet på en effekt-send så brukar du kunna välja vilka utgångar som reverbet ska höras i. Eller till och med vilka kanaler du vill mata reverbet med. Oftast så gör man det med  en eller två (mono eller stereo) kablar ifrån mixern som heter effekt send, in i själva effekten. För att sedan koppla en eller två kablar från reverbet (i detta fall) tillbaks in i mixern via effekt return.

Efter det så brukar det finnas knappar på både kanalerna på mixern och på olika lyssningsalternativ som t ex hörlurar, monitor, main osv. Vet inte riktigt hur din mixer ser ut eller vilka funktioner den har. Men kolla efter knappar med text som insert/ins, effect/FX, FXin/FXins eller kanske ins-FX. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...