Jump to content
gemini

Jättelåg medhörning, hittar inte problemet

Recommended Posts

Halloj! Ny på forumet och har tummen mitt i handen när det kommer till hårdvara.

Skulle spela in en lite grej men helt plötsligt har jag knappt någon medhörning. Mikrofonen spelar in (men väldigt lågt när man lyssnar på det man spelat in) och medhörningen är knapp. Däremot hör jag mig själv klart och tydligt när jag kopplar in XLR-sladden i kanal 2, men då spelar den inte din något, inget ljud tas upp.

Aldrig varit problem tidigare och jag har slut på idéer om vad problemet kan sitta. Fantom-matningen är igång som alltid förr och alla sladdar sitter där dom ska och inställningarna i ljudprogrammet stämmer med ljud in/ljud ut osv.

Jag har en MacBook och ett FocusRite Saffire 6 USB ljudkort samt en RÖDE NT1A mikrofon och spelar in i Audacity.

 

Tacksam för om någon kan ha en idé om vad jag gör för fel!

Mvh/Alexander

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Kollar den "interna" mixern i Audacity (Om den här någon)?

Kan vara något där som kanske inbytt e korrekt?

Korrupt uppdatering på ljudkort/ DAW?

Uppdateringar gjorda på samtliga mjuk-/ hårdvara.?

Avinstallera och installerar på nytt?

Prova ngt av ovan å se om det hjälper.

Annars söka på forum eller Googla.🤗

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.