Jump to content
Annons

Installera Focusrite till Cakewalk


Ilvespoika

Recommended Posts

Annons

Jag tror inte att det finns någon video specifikt om installation av Focusrite Scarlet 2i2 i Cakewalk, men om du följer videon jag länkade till i ett av dina tidigare inlägg ska du i princip kunna följa samma steg. Titta på klippet mellan 3:27-6:45. Precis som han föreslår i videon bör du sätta Driver Mode=ASIO och Sampling Rate=44100.

Se till att du har installerat drivrutinen från Focusrite och anslutit interfacet till din dator innan du sätter igång. För att undvika problem med hur Windows vid uppstart identifierar olika USB-enheter, är det sedan en bra idé att alltid plugga in ljudinterfacet till exakt samma USB-port varje gång man ska använda det.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är drivrutinen för ljudkortet du ska installera i Windows och det är samma för alla maskiner och inspelningsprogram. Sen hur du ställer in ditt program så det använder just det ljudkortet kan variera beroende på vilket program du använder.

Youtube och att träna på att formulera frågor på engelska beroende på vad man vill veta är guld. Ibland har man tur så att det finns på svenska men det beror på ämnet man frågar i så det ska man nog inte förvänta sig per automatik.

En fråga kan till exempel kanske formuleras -> how to make (namnet på ditt program) see my (namnet på ditt ljudkort) etc etc.

Beroende på om du kallar ditt program för Cubase eller Bandlab så kan du få olika svar om man testar men det blir en jäkla massa träffar oavsett så chansen att inte hitta nåt är obefintlig. Formulera frågan på ett annat sätt kan kanske precisera ner det och avgränsa så man får prova sig fram.

Men i dagsläget är det nog nästan omöjligt att inte hitta svar på det man söker information om då det nästan alltid är nån som har gjort det man vill eller behöver göra.

 

https://m.youtube.com/results?search_query=How+to+make+Bandlab+se+my+focusrite+scarlett+2i2

Redigerat av Gäst
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...