Jump to content

Sostenuto

Medlem
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Sostenuto last won the day on May 19

Sostenuto had the most liked content!

Community Reputation

11 Bra

About Sostenuto

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

2,273 profile views
 1. Jag tycker att du fått till ett vackert tema där som du varierar på ett bra sätt och med fina övergångar mellan instrumenten och bra dynamik. Om jag ska komma med någon typ av konstruktiv kritik tycker jag att din synth pad i början av stycket kanske skulle ha kunnat ersättas med akustisk bas för att göra inledningen lite mindre syntetisk och mistlurslik. Men sammanfattningsvis tycker jag att stycket fungerar riktigt bra som episk filmmusik.
 2. Jag är sen till partyt men tycker att du har lyckats väldigt bra med både sättning och mix. Kul och oväntat med det diskreta orgelsolot på slutet. Dessutom ett extra plus för den högupplösta skärmdumpen med alla markörer i projektet som gör det lätt att följa med i strukturen.
 3. Sostenuto

  Demon vs Demot

  Ok, mitt inlägg var en kommentar till trådskaparen som frågade om ”demon” eller ”demot” skulle användas som bestämd form singularis för ”demo” och alltså ingen kommentar till eventuella dialektala varianter. Beklagar om du såg det på det sättet. Jag skulle kanske ha citerat OP för att ha gjort det hela tydligt.
 4. Sostenuto

  Demon vs Demot

  When in doubt om svenska språket, gå till Svenska Akademins sajt https://svenska.se. Där står i SAOL att bestämd form singular är ”demon” medan bestämd form plural är ”demorna”. Däremot finns inte "demot" någonstans.
 5. Halvvägs genom gymnasiet var jag fruktansvärt skoltrött och ville hoppa av. När jag sa det till min pappa frågade han vad jag skulle göra i stället. Eftersom jag länge hade haft drömmar om att bli författare svarade jag ”skriva” varpå han sa ”var inte en sån idiot”. End of discussion. Så jag tog mig genom gymnasiet och sedan universitetet och har efter det alltid haft riktigt bra jobb. Ok, jag blev aldrig författare men har i mina olika ”karriärer” alltid sökt mig till uppgifter där jag fått användning för min kreativitet. Min pappa lever inte längre men han sa förmodligen precis det jag behövde höra.
 6. Jag har själv en Dual CS 5000 i valnöt med en Ortofon OM 20 som jag köpte för drygt trettio år sen. Den har väl aldrig riktigt varit top-of-the-line utan snarare en spelare i övre mellanprisklassen, men är fortfarande en oerhört bra skivspelare (och dessutom enligt mig väldigt snygg). Jag gav ca 2.500 kr för den 1988 vilket idag enligt SCB skulle motsvara ca 6.800 kr. Och jag kan hålla med om att det är bra med plastlock eftersom den mest har stått och samlat damm de sista tjugo åren.
 7. Den enda nackdelen med att skaffa 4x8 GB i stället för 2x16 GB skulle väl möjligen vara om du bara har fyra minnesplatser på moderkortet och senare skulle vilja skaffa ännu mer minne när alla platser redan är upptagna. Men min egen erfarenhet är att 32 GB räcker ganska långt så det blir kanske aldrig aktuellt. Och som alltid innan du köper mer minne - kolla först vad datorn klarar av.
 8. Du ska vara medveten om att en hel del problem har rapporterats kring den senaste versionen av Melodyne (4.2.x), bland annat problem med synkning samt att bevara inställningar mellan sessioner. Problem har rapporterats för ett flertal program med inbyggt support för ARA, bl.a. Cakewalk, Logic och Studio One. Många använder därför en tidigare version av Melodyne (4.1.1) tills problemen förhoppningsvis blir åtgärdade. Men dina problem behöver naturligtvis inte vara kopplade till det.
 9. Så bra att det ordnade sig. Jag kan dessutom lova att hade det verkligen funnits en sådan bugg så skulle väldigt många användare redan ha rapporterat det. Själv börjar jag alltid med att utgå ifrån att det är SBT när jag upplever att program inte fungerar som jag förväntar mig. Och i de allra flesta fall får jag också till sist mina misstankar smärtsamt bekräftade. ?
 10. Förstår inte riktigt vad det är du inte kan göra. Här en skärmdump från min egen dator för 10 minuter sen. Du placerar Smart Tool i övre vänstra eller övre högra hörnet av klippet. Om strecket blir svart i stället för rött beror det förmodligen på vilket tema du använder. Läs mer här: www.cakewalk.com/Documentation?product=Cakewalk&language=3&help=Arranging.62.html
 11. Problemet med att ha tangentbordet under skrivbordet tycker jag är djupet. Vill man komma åt reglagen på sitt keyboard måste det vara ganska långt utdraget. Vill man då samtidigt arbeta med mus och tangentbord måste man böja sig fram över sitt keyboard och man märker snabbt att man kan få problem med ryggen i framtiden. Mitt MIDI-keyboard är cirka 35 cm djupt och minst 30 av dem skulle behöva vara framdragna för att alla knappar, vred och skjutreglage ska gå att nå. Om man struntar i allt annat än själva tangenterna kan det möjligen gå eftersom djupet då bara byggs på med kanske 15 cm, men det känns som att risken för framtida musarm ändå finns där hela tiden. Så för mig fungerar det inte på grund av ergonomin. Jag har i stället alltid skrivbord och tangentbord i cirka 60-90 graders vinkel och naturligtvis en snurrbar skrivbordsstol.
 12. Låt en slumpgenerator göra jobbet: https://www.name-generator.org.uk/band-name/
 13. Det ska det inte ha. De två drivrutiner jag nämnde i mitt förra inlägg är dels PCI-e (ESI) och dels USB (Behringer). Båda samtidigt synliga och individuellt valbara. Har du följt alla steg i problemguiden hos Audient? Jag ser också att det kom en ny version av Audient iD driver (version 4.0.0) för bara tre dagar sen. Har du den? Eller är det kanske den som är problemet?
 14. Jag skulle börja med att åter installera iD4 utan att avinstallera Audiophile och se om resultatet blir annorlunda. Jag har själv två ASIO ljuddrivrutiner installerade (för ESI och Behringer) och båda är synliga och individuellt valbara under Audio Devices. Och som alltid när det gäller lågnivårutiner av detta slag är det alltid bra med att starta om datorn mellan varven.
 15. Det finns ju faktiskt en USB 2-version av samma ljudinterface som heter M-Audio Audiophile USB. Kan det vara så att du av misstag har installerat en drivrutin och/eller kontrollpanel som är avsedd för USB-versionen i stället för PCI-versionen? Men då tycker jag iofs att det inte borde fungera alls. Det kan ju också vara så att installationen av ASIO4ALL delvis förstörde den tidigare installationen av Audiophile som avinstallationen idag inte rättade till. Kanske vore det bästa att köra installationen av M-Audio Delta Driver en gång till eller försöka göra en reparation från Windows kontrollpanel. Det senare tror jag dock förutsätter att programmet fortfarande ligger på samma plats på hårddisken som där den låg när drivrutinen förra gången installerades. Å andra sidan - if it works, why fix it? Edit: Ser att du lagt in en systemspecifikation i foten. Bra idé eftersom det kan spara mycket tid när man har frågor.
×
×
 • Create New...