Jump to content

Sostenuto

Medlem
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Sostenuto last won the day on October 16 2019

Sostenuto had the most liked content!

Community Reputation

15 Bra

About Sostenuto

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

2,548 profile views
 1. Jag tror inte att det finns någon video specifikt om installation av Focusrite Scarlet 2i2 i Cakewalk, men om du följer videon jag länkade till i ett av dina tidigare inlägg ska du i princip kunna följa samma steg. Titta på klippet mellan 3:27-6:45. Precis som han föreslår i videon bör du sätta Driver Mode=ASIO och Sampling Rate=44100. Se till att du har installerat drivrutinen från Focusrite och anslutit interfacet till din dator innan du sätter igång. För att undvika problem med hur Windows vid uppstart identifierar olika USB-enheter, är det sedan en bra idé att alltid plugga in ljudinterfacet till exakt samma USB-port varje gång man ska använda det.
 2. Sostenuto

  Midi

  Visst, det är bara att öppna MIDI-filen, ändra kanal och spara.
 3. Sostenuto

  Midi

  Se först till att spåret med MIDI-klippet är selekterat. Utgående kanal för MIDI-klippet kan sen sättas antingen i Track View eller i Inspektorn. Om du gör det i Track View sätts MIDI-kanal i fältet märkt C (C för Channel). Om du inte ser det fältet behöver du först välja antingen ”All” eller ”I/O” i listan med fördefinierade filter strax ovanför. Se bilden till vänster. Om du väljer att sätta utgående MIDI-kanal i Inpektorn görs detta i fältet ”Ch” nästan längst ner i höger kolumn. Se bilden till höger.
 4. Som tillägg till det som redan sagts kan jag tipsa om en YouTube-kanal som heter Creative Sauce och som nyligen lagt upp en hel del matnyttiga videos om Cakewalk. Här är ett exempel för nybörjare där han: 1) Laddar ner och installerar Cakewalk 2) Kopplar upp sitt ljudinterface till programmet 3) Skapar ett MIDI-spår med de trummor som följer med Cakewalk 4) Skapar ett Audio-spår där han själv spelar in sin elgitarr Videon är på 18 minuter och innehåller egentligen allt grundläggande man behöver veta för att komma igång. Som det mesta på YouTube är det (naturligtvis) på engelska men det bör vara ganska lätt att förstå även om man är 50-plussare och inte uppfödd med internet.
 5. Eller ladda ner Cakewalk by BandLab. Priset är svårslaget. Det är nämligen gratis sedan snart två år tillbaka. 1. Börja med att ladda ner och installera BandLab Assistant: https://www.bandlab.com/products/cakewalk 2. Skapa ett konto hos BandLab 3. Ladda ner och installera Cakewalk via BandLab Assistant 4. Rock on! Eller spela stilla kammarmusik om du nu föredrar det.
 6. Jag ser att Cakewalk som enda DAW förlorat sitt eget subforum och hamnat under ”Övriga inspelningsprogram”. Detta trots att Cakewalk har 3.700+ inlägg, medan det finns andra program som behållit (eller just fått) egna subforum trots betydligt färre inlägg: Ableton Live (2.770), GarageBand (2), Reaper (758) och Studio One (444). Eftersom det alltså inte är antalet inlägg som styr, skulle det vara intressant att höra hur ni tänkte här.
 7. Du saknar förmodligen det teckensnitt som innehåller berörda nottecken installerat på den dator som i stället visar telefoner och brevlådor. För övrigt är det nog hög tid att uppgradera.
 8. Ingår livförsäkring i biljettpriset om man nu skulle sluta sina dagar som rymdskrot?
 9. Jag ser nu att det faktiskt är 28 stycken pluggar. Längst ner på sidan hos AudioDeluxe finns ytterligare 8 nya i formaten AAX64, AU64, VST32 och VST64. Där finns bl.a. en kompressor kallad AIRCompressor med. Och en gate finns med kallad AIR FilterGate. Men om det är just de du letar efter har jag ingen aning om. Här är en review från Pro Tools Expert.
 10. Var inte Pro Tools 8 den första version som använde effektpluggar från det som idag är AIR Music Tech? I så fall finns de fortfarande att köpa som AIR Creative FX Collection Plus. Se till exempel här: https://www.audiodeluxe.com/products/air-creative-fx-collection-plus Inte gratis men för bara $29 får du just nu hela paketet med 20 pluggar i tre olika format: AU64, VST32 och VST64. Ordinarie pris är $129.
 11. Du säger inte varför du söker alternativ till Ozone, men om du tycker att programmet är dyrt kan du ju antingen köpa budgetversionen Elements om du klarar dig med den, eller försöka hitta någon som säljer Standard eller Advanced på KVR Marketplace. Här har du t.ex. någon som säljer Ozone 8 Standard för $49: https://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?f=43&t=525664&start=45. Det finns naturligtvis alltid en risk med att köpa privat, så man bör kolla upp tidigare omdömen innan man tar kontakt med säljaren. Men själv har jag bara goda erfarenheter av att köpa där.
 12. Uttalanden från Native Instruments under hösten om att de ska rulla ut en ny "unified platform strategy" för sina produkter och tjänster under 2020 får många att börja misstänka att de tänker börja med prenumerationer. Jag hade tidigare ingen tanke på att uppgradera min Komplete 10 Ultimate till K12U utan i stället vänta några releaser till, men skulle det dyka upp erbjudanden om uppgradering till bra priser under Black Friday kommer jag förmodligen att slå till. Ett billigare alternativ skulle kanske kunna vara att bara skaffa Kontakt 6 och möjligen Massive X. Resten av det som tillkommit i Komplete sedan K10U kan jag förmodligen vara utan. Nej, jag är ingen vän av prenumerationstjänster när det gäller programvara. Bara risken att det skulle kunna inträffa är tillräckligt för mig att se över alternativen innan det kanske är för sent.
 13. Apropå SynthMaster från KV331 Audio som pme tipsade om ovan så kan man just nu få en enklare variant kallade SynthMaster Player helt gratis (kostar normalt $29). Det går inte att skruva på ljuden på samma sätt som på den fulla SynthMaster, men den kommer med 1800 presets och låter likadant. Dessutom fungerar alla de presets som man kan köpa därutöver utan problem med SynthMaster Player. Absolut värt att ladda ner och prova. https://www.synthmaster.com/synthmasterplayer.aspx
 14. Det är möjligt att jag missförstod dig, men när du bara ett par dagar efter att ha köpt Omnisphere (som förmodligen är den dyraste mjukvarusynth du kan köpa) säger att du funderar på att skaffa u-He Diva, så fick jag uppfattningen att du inte tyckte att Omnisphere riktigt var vad du hoppats på. Men självklart, Omnisphere kommer med ett samplebibliotek på 60+ GB så det vore ju konstigt om du inte hittar något som passar oavsett genre. Jag har trott att tonvikten i Omnisphere inte har legat så mycket på mainstream, men jag har den som sagt inte själv så jag kan självklart ha fel. Och om du inte är rädd för att skruva ihop dina ljud själv, finns det säkert få begränsningar i det programmet. Mina sista två cent: om du tänker skapa åttiotalsmusik kan det vara en bra idé att börja med åttiotalsinstrument, modellerade eller samplade. Arturia har sin modellerade VCollection. UVI har väldigt många samplade åttiotalssynthar. Och Black Friday kommer om bara drygt en månad med många gånger bra rabatter.
 15. Du måste förstå att din fråga är väldigt nischad. Du frågar efter användare med erfarenhet av Italo Disco och u-He Diva. Med risk för att vara fördomsfull tror jag att du skulle ha fått större respons om du frågat vilka strängar som passar bäst för heavy metal på en Stratocaster eller vilket kabinett som funkar bäst för Indie på en Les Paul. Ok, så jag överdriver en aning, men jag tror att du förstår vad jag menar. Har man ingen erfarenhet av det frågan gäller har man ingenting att säga. Själv har jag väldigt många virtuella synthar, men varken Omnisphere eller Diva, och inte heller ägnar jag mig åt Italo Disco. Kanske har jag fel, men jag tror det gäller ganska många på detta forum. Så vad ska man säga? Jag har däremot NI Komplete Ultimate, men du vet förmodligen redan om att det (precis som Omnisphere) inte är något man köper för att göra åttiotalsdisco direkt ur lådan. Förutom Retro Machines och möjligen Battery är det inte mycket som följer med som passar in i den genren. Men naturligtvis är Kontakt den sample player som gäller i musikbranschen. Har du den kan du köpa till hur många bibliotek som helst från tredjepartsleverantörer, så den är aldrig fel att ha. Själv skulle jag i din situation förmodligen använda mina öron mer än lita på andras synpunkter. Men för att få mer specifika synpunkter på exakt det du frågar efter är det förmodligen en bra idé att leta upp andra (sannolikt utländska och mer nischade) forum. Men det utesluter naturligtvis inte att Studio har en plats för så mycket annat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.