Jump to content

Ilvespoika

Medlem
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About Ilvespoika

 • Rank
  På gång

About me

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, jag lyckades lista ut hur det fungerade. Det var att klicka av rec på de spåren man redan hade bandat och sedan klicka s (solo) på dem istället. Alla är vi barn i början.
 2. Ja det lyckades med att ändra där på left right. Så nu fick jag spåret i stereo, och jag kunde banda in. Men en dum fråga till: hur ska jag kunna lyssna på ett redan inbandat spår när jag lägger till ett ny spår? Måste jag koppla Focusriten till monitorer (högtalare) eller går det på något vis genom hörlurarna?
 3. Hej Håller på och lära mig spela in i Cakewalk med Focusrite ljudkort. Mina ljudspår i audio från mikrofon (via Focusrite) blir bara mono. Hur ska jag få dem till stereospår? Jag läste lite i Cakewalk om problemet, men de sade att det borde bli stereospår av stereoinput, som jag förstår att mikrofonen är. Är det något fel på kabel eller mick? Hjälp någon.
 4. Hej Har laddat ned Cakewalks gratisversion och vill nu installera Focusrite Scarlett 2i2 i Cakewalk. Någon som har någon bra video som är kort och tydlig?
 5. Tack för visad förståelse alla. Jag ska titta på videoklippet många gånger. Nu har jag laddat ned Cakewalk, och jag känner mig mera hemma med det än med FL Studio. Mest för att jag vill banda in med instrument via Focusrite (tror jag skaffar den). Men det får bli nästa gång jag har ledigt. Apropå köpet av FL Studio så känns det som att jag inte hade tid att prata med försäljaren riktigt, och det var en ung kille i butiken som föreslog FL Studio (han måste vara en sån som helst gör elektronisk musik). Och innan jag visste ordet av hade försäljaren beställt FL Studio åt mig. Dum som man är tror man att alla inspelningsprogram är likadana.
 6. Blev inte gladare av att sitta med FL Studio. En massa mixerbord och ljud på syntar som de erbjuder. Verkar omöjligt att skapa något som inte låter som techno. Det värsta är att man får sitta en halv dag och titta på en massa ljud som de erbjuder. Det är inte vad jag tänkt slösa min tid på. Så nu försöker jag ladda ner Cakewalk.
 7. Tack för alla svar. Ska gå några ronder med min FL i morgon ute i studion. Än så länge hyser jag inget hopp om att jag ska få ens något bandat. Det blir säkert att sitta där igen med pannan i djupa veck.🙃
 8. Ok. Tack. Nu vet jag. Samma som Interface. Jag hade faktiskt tänkt skaffa den där Focusrite. Jag försökte förresten trycka på mikrofonen i FL Studio och det började tjuta i hela datorn. Så kanske det betyder att det inte fungerar att spela in via datorns mic. Bossen gör WAW-filer via Audacity t.ex., men jag vet inte hur man ska importera dem till FL. Går det kanske att i WAW-form föra över filer till FL?
 9. Jag vet inte ens vad ljudkort är för något. Tack bassace. Det skulle vara en väg framåt, att spela in på min Boss BR-8 och flytta spåren över till FL. pop53: Tror inte affären tar tillbaka FL Studion. Bild på min digitala portastudio:
 10. R 24:an liknar precis min digitala studio som jag nu pensionerat. Känns lite som att börja om från noll om jag köper den, och jag skulle inte heller ha lust att lägga ut mera pengar efter att ha satsat 2000 kr på FL Studio. Verkar som om det här problembarnet (FL) ställer till det ordentligt för oss 50-plussare som gillar musik mera än datorer.
 11. Ja, jag är musiker som spelat i band, så jag vet att det är grejen. Men nu vill jag ju också göra musik som sparas i mp3-filer. Förr hade jag en fin liten digital portastudio, och med den kommunicerade jag riktigt bra. Men den hade zip-diskar som gav mig begränsat med inspelningsutrymme. Nu blev jag då "lurad" att köpa FL Studio i den lokala musikaffären. När jag kom hem märkte jag att det i mycket är en leksak för ungdomar som tycker om att göra musik på datorn som det primära och mycket svår att komma in i. Jag vill ju bara göra som förr: plugga i instrumenten, banda in spår, och kanske mixa lite. Men nu har jag ju tagit fan i båten så...(grisen i säcken kanske också). Och jag är så envis av mig så jag kommer inte att ge mig i första taget med att försöka lära mig FL. Förresten: vad är en DEW?
 12. Kan märka viss frustration med FL hos dig också. Saknas fortfarande den lugna gurun som kommer och ställer allt till rätta genom att vara till hands när vi sitter där med våra löjligt enkla problem.
 13. Hej - Hör du till dem som är 50 plus eller mer - Inte alls är intresserad av datorer (utan av musik) - Inte orkar lyssna på eller hinner med i alla tutorials beginners videos - Har råkat skaffa FL Studio - Gärna skulle vilja kunna banda in på den Då kan du väl skriva på den här tråden. Jag skulle vilja ha tips om någon som enkelt och på svenska kunde berätta om hur man bandar in en låt på FL Studio. Gärna någon gammal lärare, som inte pratar på som om det brinner i baken, och som inte älskar sin dator, utrustning eller FL Studio för mycket. Tips någon?
 14. Behövs det ett interface för att spela in instrumenten i Tracktion T7? Spelar man in via vanliga mikrofoner? Hur fungerar återhöringen via högtalare när du lägger instrumentspår på varandra?
 15. Ok slejnard. Tror du att man kan kombinera dessa två program på något vis? Gillade förresten Lean On People, lät lite Nirvana faktiskt, och bra sound.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.