Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden, 2017 (alias Längstah)


CHAE

Recommended Posts

Annons

Fan också, jag har inte lärt mig hur man delar upp en post i olika citat än! 😠

@DoL: i valet mellan AR15- eller AK-plattformen skulle jag inte kunna förmå mig att välja 🙁

Svårt men om push comes to shove så är AKn robustare, tål betydligt längre mellan v.vården med den betydande nackdelen vikten. Den grövre ammon väger men man kan ju få den i 5.56 också fast då försvinner ju charmen...

Ja hur faen gjorde man med fördelningen ja?

Link to comment
Dela på andra sajter

Nä. Man ska ha en gammal k-pist som vi hade i lumpen. När det börjar bli dags för närstrid och man har satt på bajonetten finns det inget bättre.

Morn.

Morn & kpd.

M-45 ja. Den har man varit på också. En väldigt enkel konstruktion, tung och klumpig förstås som alla äldre vapen innan man kom på det här med att den skulle användas av människor och saker som ergonomi. På sin tid kallade jag den för "en hög med hopsvetsade rördelar". Låter som jag inte gillar den alls men faktum är att den har sin charm. Bajonett var en ovanlig sak att bli utrustad med i modern tid! Häftigt att ni fick ut det. Det såg man mest annars i högvakten & dyl.

Ammon är 9mm. I det militära "39b" som det är bra klipp i. Cop killer kallades den för i US pga att den tunga tombak/stålmanteln på kulan gav högre gastryck = hög utgångshastighet. Den gick genom dåtida skyddsvästar som DoL genom brudar. Än idag är den förbjuden att importera till USA.

Den användes av amerikanska SEAL i Vietnam samt av marinkåren. Här i landet, som förstärkningsvapen hos polisen i olika varianter bl a med en omställare för enkel eller automateld.

Men tiden kom ifatt. Bättre grejer kom och idag är dessa ett minne blott hos militären och polisen. Ett fåtal civila har fått licenser till målskytte med dessa. Inte lär det bli fler som får det heller. Som en parentes kan nämnas att 39b fortfarande finns hur mycket som helst av. Det var ett bra tempo hos Vanäsverken ett tag.

Minns du vad 39b monterade på laddramar kallades för?

DSC02234Large.jpg

Kottar ☺️

Link to comment
Dela på andra sajter

Vad tycker du att dom skulle ha gjort?

Minns från när jag jobbade på SJ gods att det ibland transporterades kistor med lik i godsvagnar. Man får hoppas att dom kom till rätt adress.

Finns många transportörer med en värdigare och proffsigare framtoning än Postnörd. Liket är borta. Själv skulle jag under vapenhot tvinga PN chefen till jordfästelsen för att få förklara sig om han söp bort min mor.
Link to comment
Dela på andra sajter

Byt till firefox

Eller appen via telefon

Hade Firefox ett tag och gillade det inte.

Någon "smartphone" kommer jag aldrig att skaffa mig. Det finns ingenting som har fördummat mänskligheten som dessa anordningar. Jag är övertygad om att Steve Jobs brinner i helvetet.

Men tack för tipsen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kaffe

I Skellefteå nu. Varmt satan

Du får blåsa eller ha i lite kall grädde 😑

Kommer regeringen att avgå? 

DET är frågan...  ☺️  😑  ☺️  😑  ☺️  😑  😲  😑  😏

Ja d e d d e.

Vart bilbesiktning idag & kaffe. Mest kaffe faktiskt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...