Jump to content
Annons

koppla in analoga syntar till dator


Lukathelegend

Recommended Posts

Hejsan!

Jag har en RME Babyface och några analoga synthar och nu funderar jag på skaffa lite effekter som reverb och delay. Jag brukar bara byta kabel om jag ska köra en synth till dator men nu känner jag att de blir rätt segt om jag ska spela in några synthar samtidigt plus att snart jag vill kanske köra dom genom en reverb eller liknade.

Jag undrar hur kopplar jag allt ihop så at jag slipper koppla in och out kablar helatiden.

Har tittat lite på Focusrite Octopre MK II som är 8-channel mic preamp med AD konventer och preamp.

Eller ska man istället köpa en bords mixer?

Tacksam för hjälp.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Köp inga externa effekter, det finns bättre reverb och delay i datorn. Köp fler kanaler in i datorn så du får höra syntarnas olika ljud tillsammans innan du spelar in. Vilket mixerbord eller ljudkort du ska ha kan jag inte råda dig om.

Link to comment
Dela på andra sajter

Håller med föregående inlägg. Jag rekommenderar dig köra med ett ljudkort med flera ingångar. Externa effekter kan vara kul om de har en viss färgning på ljudet, t.ex band-delay o liknande. Annars finns det effekter i datorn redan som oftast fungerar mycket bättre, och dessutom så kan man ändra effekterna utan att behöva göra nya tagningar bara för att man inte är nöjd med effekten.

Dessa ljudkort tycker jag du ska titta på:

http://www.thomann.de/se/behringer_fca1616.htm

http://www.thomann.de/se/m_audio_m_track_eight.htm

http://www.thomann.de/se/focusrite_scarlett_18i20.htm

Behringer-kortet är billigast då som synes. Tidigare har inte deras preamps varit någon höjdare, men enligt forum så verkar de dock vara väldigt vettiga i detta ljudkort. Kan du dock lägga ännu mera pengar så kolla på M-audio eller Focusrite-kortet.

Ett mixerbord löser det på sätt och vis, men du kan inte spela in flera synthar samtidigt på flera olika spår på datorn eftersom de skickar ut signalen i stereo, i alla fall i den prisklassen som ljudkorten ovan ligger i. Vill man ha många kanalers inspelning till datorn via ett mixerbord får man lägga betydligt mer pengar om jag inte har helt fel.

Link to comment
Dela på andra sajter

Behåll RME ljudkortet och köp t.ex. en octopre, precis som du tänkte. Du kan skapa fx-bussar i din DAW som skickas via ADAT till Octopren till en effektburk spela sedan in returen på ett eget ljudspår. Vill du ha effektburkar tycker jag att du ska skaffa det, gå din egen väg.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...