Jump to content
Annons

vstrs

Medlem
  • Antal inlägg

    61
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

4 Neutralt

Om vstrs

  • Födelsedag 1966-03-28

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Västerås
  1. https://wiki.kontrollrummet.com/Akustikbehandling
  2. Bra sound. Renodla låten och få ihop pusselbitarna. För långt intro. 4 takter ska bort från intro och kortas till 8 innan den rena delen. Bättre lugn del efter rena delen, den med sång! Ev korta av den! Det känns som pusselbitarna kommer fel ibland, jag tror du förstår vad jag menar. Fortsätt jobba!
  3. Gillar hjulen på syntstället! Vilken enkel snabb lösning! Med ett stativ av samma typ som k&m 18810 får du benutrymme, eftersom det är ett bordsstativ och inte krysstativ.
  4. Ja, om du vill använda yamahapianot till dator så har elpianot midi out. Du behöver ljudkort med midi in och en midikabel. Vet ej om du kan använda usb porten till de nyaste datorerna. Kanske någon annan vet.
  5. . Hoppas ni gillar musiken. /John
  6. Försök att hitta de delar av processen som just du är bra på och försök sedan hitta någon/flera som kompletterar dig. Det tar tid.
  7. Om du har problem med IRQ så...Du återställer IRQ genom moderkortet sen ordnar operativsystemet resten åt dig. Det finns en reset funktion i ditt bios som du ska använda om du inte löst det redan. Läs i manualen till ditt moderkort. Ibland kan du flytta på IRQ själv men det är överkurs för att lösa problemet. Du behöver heller inte flytta på korten, bara återställa för att omfördela IRQ. Lycka till.
  8. En liten provlyssning på Dexed och annan kick. Jag har panorerat och lagt på reverb. Inga övriga effekter. Jag använder 24 bitars syntmotorn från google så det är ej autentiskt DX7. Man kan välja under PARAM mellan: modern 24 bit, Mark 1 och OPL Series. Det är 7 kanaler med Dexed och det går lätt för datorn. Jag skulle kunna lägga på 7 kanaler till. Det fungerar inte med alla vst syntar. Log(sinus) är inte en avancerad funktion för en dator eller mobiltelefon idag. http://nolltjugoett.se/musik/LekMedDexed.mp3
  9. http://asb2m10.github.io/dexed/ http://www.themusicp...soundbanks.html Klicka där på 3000 soundbanks. Jag tror några kommer le lite igenkännande. Inga effekter i Dexed så det får ni lägga på i er host. Jag tror Dexed numera är mest känd för de som har provat syntar i Android. Det är en DX7 (liknande/härmande) synth som de lägger ner mycket energi på. Ha kul!
  10. Antingen så spelar du in gitarren direkt in i datorn och använder simulerade förstärkare och/eller så mickar du gitarrförstärkaren. Du kan bygga en isolationsbox till förstärkaren/högtalaren om du inte vill störa dina grannar. Lådan ska ha ventilation om förstärkardelen ska vara i lådan. https://www.google.se/search?q=isolation+box+for+guitar+amp+diy&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi8_aLVlbrKAhWD2ywKHdakDcQQsAQIHQ http://www.thomann.de/se/rivera_silent_sister_isolation_cab.htm
  11. Att skriva egen musik kräver ansträngning och du måste uppnå viss verkshöjd. Är musiken dessutom bra kan du få beröm/erkännande som artist för ditt arbete. Covers kan också ha verkshöjd när du gör om dem till något "bättre" än originalet och det skiljer sig väsentligt från originalet. Då får du också beröm/erkännande som artist för ditt arbete. Spelar du covers på krogen för pengarnas skull får du "bara" betalt när kvällen är över. Att vara konsertpianist eller sitta i symfoniorkester kräver också en större ansträngning. Frågan är finare och bättre, inte mera pengar i fickan? Inte heller är frågan mest pengar per nerlagd arbetstimma? Om Svenne banan får avgöra vad du ska spela som trubadur på festen, vad han anser vara finare och bättre, så vet vi svaret. Om du istället vill ha en cd-skiva till bilstereon för att njuta när du åker till fjällen så blir det inte samma låtar. Finare och bättre beror på lyssnaren och vi musiker/kompositörer levererar musik för olika tillfällen.
  12. Jag har inte Roland system 1 och vet inte vad som passar dig så här kommer lite svar ur minnet som kanske blir bra för dig? (Hoppas att jag inte gör någons läxa...) 1. sågtand 2. sågtand 2 oscilatorer, osc 2 lite snedstämd mot osc 1. Lite lfo på osc 1. chorus är aldrig fel. Ha en så låg oktav som möjligt på osc 2. Prova dig fram härifrån. 3. Öka attack och release på ovanstående ljud för pad.
×
×
  • Skapa ny...