Jump to content
Annons

Hur mycket piratkopior kör du?


Mange

Recommended Posts

--------

En produkt som White Grand tar månader att producera och ligger någonstans runt 85.000-100.000:- i kostnad.

Skulle jag, eller NÅGON annan göra detta om man inte sedan kunde ta betalt för produkten?

Jag tror inte äns jag behöver kommentera det.

Jag förstår din oro.

Samtidigt kan jag inte låta bli att undra hur du själv tänker dig framtiden?

Tror du fildelning kommer att försvinna, att folk kommer att bli skrämda av framtida stämningar eller så?

Vad har du för planer?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • Svar 166
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

nya tider kräver nya produkter och nya metoder.

kanske dax för alla tillverkare "oavsett produktinriktning" och tänka om, och skapa något nytt för en gång skull, och inte vara så rädda för utvecklingen och gnälla på förluster 😉

Det är lite därför jag tycker att den här tråden kunde vara intressant.

Men vi måste alla jobba efter samma förutsättningar och regler. Vilka det än är.

Jag skall vara väldigt tydlig:

Att producera ett högkvalitativt samplingsbibliotek idag kostar pengar, mycket pengar.

Ingen skulle lägga ner detta arbete, (kanske en och annan excentrisk millionär då...) om man inte kunde få avkastning för sitt slit.

Att man fritt lägger upp resultatet av detta arbete för nedladdning, att folk laddar ner detta och dessutom har inställningen att det är helt ok. "Varför skall jag köpa något, när man kan ladda ner det gratis", gör att försäljningen viker är väl helt naturligt.

Exakt vad i den meningen är det som är så svårt att förstå?

Det här är mitt jobb. Jag sysslar inte med ideéll verksamhet" Shockad? Förvånad? Jag har räkningar att betala och barn att försörja.

Det ska gudarna veta att vill man bli rik, så bli för fan inte samplings producent!!!

Om du, pga av olaglig verksamhet, skulle få mindre i lönekuvertet, skulle inte du också bli "gnällig"?

Jag är öppen för en diskussion kring detta, men om ni vill att allt när det gäller programvaror, samplingar och liknande skall vara gratis, och då menar jag att utvecklaren inte får betalt för sina tjänster, så kommer vi få en mycket trist utveckling.

Idag FINNS det gratissamplingar på nätet som är helt ok. Det finns eldsjälar som gör ett jättejobb helt gratis.

Är dessa lika bra som dom som kostar pengar (jag pratar nu om det jag sysslar med och kan bedömma, multisamplade instrument)?

Generellt, Nix! Vore dom det, skulle hela samplingsindustrin gå i putten av enbart det skälet.

Varför är dom då inte lika bra?

Jo, återigen: Det kostar pengar att producera ett bra och stort samplingsbibliotek.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag förstår din oro.

Samtidigt kan jag inte låta bli att undra hur du själv tänker dig framtiden?

Tror du fildelning kommer att försvinna, att folk kommer att bli skrämda av framtida stämningar eller så?

Vad har du för planer?

Fildelningen är här för att stanna, så är det!

Det finns en bra sida av det, och det finns en dålig. Som med det mesta.

Jag tycker inte om skrämseltaktiken som en del bolag målar upp. Jag förstår dom till en viss del, me4n jag tror det är fel väg att gå.

Jag tror nämligen mer på information, (som i detta fall är alldeles gratis..😉), om hur det ligger till kan få människor att inse att vad dom pysslar med inte är helt kosher.

Jag tror inte heller på donglar, krångliga registreringsförfaranden eller spyware som skall snoka användares datorer efter illegal progarmvara. Jo, det sistnämnda har faktiskt förekommit!

En samplings-cd från SampleTekk kommer aldrig, aldrig att ha några av dessa features. Det bara krånglar till det för dom legitima användarna och dom andra skaffar sig det ändå.

Jag tror nämligen på (å nu kanske någon tycker jag börjar bli lite väl flummig...) folks goda vilja. Detta gör mig inte till någon lysande affärsman men jag mår rätt bra av det!

Sedan är faktiskt så att det finns människor som faktiskt köper sina samplings-cd's fortfarande.

Link to comment
Dela på andra sajter

förstår din oro worra, vad det gäller förlust av det mer ekonomiska.

men som jag sa, det bör väll med viss modifikation finnas en bättre lösning för dig som producent att skydda ditt jobb till den graden att du förlorar minimalt med intäckter. om det nu inte skulle finnas en lösning så finns det heller inte utrymme för oro om du förstår vad jag menar?

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 månader senare...
vizay (oregistrerad)

så länge folk inte tjänar pengar på sitt musikskapande så kan jag faktiskt tycka att piratkopior e okej. Förmodligen skulle personer som aldrig tjänar något på det aldrig ens köpt mjukvaran iaf så jag tror inte att dom som gör programmen går med förlust på dessa personer.

Om man däremot börjar tjäna pengar på sitt musikskapande så tycker jag att man ska betala bums för grejerna man använder, vore ju bara dumt att inte stödja företagen som gör programmen om man har möjligheten.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tycker det e roligt att ladda ner pluggar från nätet och testa nya.

Även vst-instrument som t ex B4:an e ju bra att ha.

Alting sammantaget blir för dyrt om man ska ha hårdvara som e av nån bra kvalitet. Tjäna pengar med piratgrejor skulle jag nog dra mig för. Nån enstaka plugg isåf.

Effekterna i cubase är ju långt ifrån tillräkligt för att nå trevlig kvalitet.

Multiband (typ waves C4, Limiter (typ L2) och bra kompressor med sidechain saknas ju. Lägger jag aldrig så mycket pengar på ett program som har så tydliga brister. Blir cubase kompletterat med flera vsti typ en Hammondsimmulator och rohdes +trevlig piano och ovan nämda effekter så skulle jag absolut lägga ut pengarna direkt.(om jag hade dom)

Link to comment
Dela på andra sajter

Mycket intressant diskussion det här!

Det finns många viklar/ståndpunkter och allt handlar om hur samhället ser ut i dag, eftersom vi är samhället - därför är denna diskussion högst intressant ur många synviklar.

1) Beroende på om man anser att allt skall vara helt FRITT, delvis fritt eller ingenting fritt.

Eller om man vänder på det, den andra sidan av myntet, hur mycket skall allting, nästan allting, bara vissa saker men aldrig andra saker - KOSTA?

2) Hur definieras FRITT och KOSTNAD?

Om vi börjar med punkt 1:

Har man en synsätt att allting skall vara fritt - vilket jag önskar vi hade ett sådant samhälle - skulle det betyda att alla kunde "försörja" sig (denna ord får nu en annan mening) utan att behöva oroa sig för några kostnader. Skulle detta betyda att alla skulle kunna ha en egen version av Cubase SX 3 (för att spetsa till det lite)? Detta skulle betyda att några satt och utveckalde detta (precis som UNIX och LINUX är lite av en Open-Source - förstå mig rätt nu) och kände glädje och tillfredställelse av det. Dessa utvecklare hade en (2, 3 eller fler) gratis dator/er och en gratis utbildning bakom sig. Denna utbildning gick dem på en mycket framstående universitet i Australien och fortsatte sedan gratis med detta i U.S.A. och avslutade med ett examen gratis i Japan. (Hela värden bygger på denna fria och öppna gratismentalitet - fred på jorden. INGEN IRONI!)

Vad händer nu om någon har gjort ett annat musikprogram, låt oss kalla det för Juplas 1, som skall vara lite exklusivt och inte till för alla? Vad bottnar denna tanke i? Varför skall detta inte vara tillgängligt för alla? Lite svårt att förstå kanske?

Jo, någon vill att dess produkt skall vara exklusivt. Hur skiljer man människa från människa istället för att ha det jämlikt? Man skapar någonting som skiljer och den heter "pengar" och pengar skall vara olika mycket för olika människor med olika sysselsättningar. Vad bestämmer att en programmerare som håller på med maskiner/datorer skall ha mer betalt i lön är ex en skjutsköterna eller förskolelärarinna? Förskolelärarinnan formar morgondagens människor och programmeraren skapar nya möjligheter för musikskapandet. Hur skall man kunna ha ett rättvist lönesystem? Totalt fria markandskrafter eller totalitärt styrning eller någonting mitt emellan?

Diktatur, komunism eller demokrati (lite ytterligheter kanske)?

Våra värderingar spelgar våra handligar - det kan man aldrig komma ifrån!

Så hur forma människor till någonting rättrådigt och ärligt och samtidigt ha möjligheter utan ekonomiska begränsningar (beroende samhällsklass, girighet av användaren = alltså begäret efter det bästa - även om en enklare Cubase SE skulle duga)?

Jag tror att sanningen är den att vi vill ha allt det bästa - alla av oss. Hur kan man då motivera en pirat/tjuv att inte tjäla. Att bara "låna och testa är virtuellt också bara en stöld". Detta "bara" gör att det inte är så farligt. Ingen större konsekvens helt enkelt!

Det är bra nu när Worra dyker upp här och vill ha en seriös diskussion kring piratkopiering. Kul också med Nattvaktaren med sina värderingar från fria 60-talet... (Den tiden skulle jag gärna ha velat uppleva - vara bara ännu inte påtänkt förrän mot slutet av det årtioendet)

Problemet är den att hur skall man vilja ha mindre avancerad - enklare program som Cubase SE? Hur gör man det programmet mer åtrovärd, eftertraktad, lyxig?

Kanske med ett annorlundare uppgraderingspolicy!

Har du ägt programmet i x antal månader/år (med licensnummer och kvitto självfallet) får man köpa en uppgradering till Cubase SL 2 till en kostnad - säg 700 SEK. Detta skall utmärka sig tydligt i varan att den är billigare. Säg, ingen kartong, manual eller CD-skiva. Endast en nedladdning från webbplatsen/FTP. Eller bortse från ägt tid utan direkt kunna köpa en DL-version (DownLoad-version).

Vill man ha kartong, manual och CD-skiva - ja, då kan det kosta som det gör idag.

Detta tillämpar ex. Live med sitt musikprogram, delvis. Jag har en version 2 som följde med QuataFire 610 ljudkortet. Jag skulle kunna köpa en uppgradering till en kostnad av 119 EUR (eller en kartongversion med manual och CD-skiva för 149 EUR - detta otroligt billigt egentligen). Det var mycket nära att jag skulle köpa den bara för att "tjäna" pengar på detta. Det är betydligt billigare än att köpa fullversion direkt för 499 EUR. Det gäller att skapa vilja-ha-denna-produkt... Även om det kan ge en falskt bild - kanske säljer Live mest genom uppgraderingar, men i så fall tjänar dem pengar ändå... kanske...

Priset på varan sätter faktiskt också vilja-ha-produkten - speciellt om man kan få en uppgradering som har en silverversion, eller man betalar mer för en guldversion som skulle kunna innehålla den kompletta tjocka manualen (finns idag med som endast PDF) som annars inte finns med i ex Cubase SL 2:an (tjocka boken alltså), endast en kom-igång-maual med enklare förklaringar.

De som vill endast ha en DL-version kan ändå kunna köpa den billigt, för sedan skulle det vara så att man skulle kunna ladda ner gratis nya VST-instrument från Steinberg för alla registrerade användare. Detta skulle gälla även DL-versionen. Vem skulle då inte vilja ha en DL-version? Jag tror dem flesta skulle det!

Sedan dem som absolut vill använda en crack (gjorde det själv i början) kan man nog inte i dagsläget stoppa dem. Testade en Cubase SX 2 och blev imponerad. Köpte efter 3 månader en Cubase SL 1 med uppgraderingserbjudande till Cubase SL 2 och nappade. Hade väldiga problem att installera SL 1:an p.g.a. cracken. Fick formatera om hela hårddisken. Just detta problem att installera p.g.a. cracken har fått mig att bli försiktig med piratprogram. Vill inte bli tvungen att formatera om hela HD:n för att sedan installera om alla program. Det tog tid och tid är värdefullt för mig idag!

Hade det funnits en DL-version av SX, SL eller SE så hade jag nappat på det med en gång. Det skulle finnas en fullversion av Cubase SX, SL och SE att testa under säg 6 månader utan begränsningar. Sedan skulle det inte fungera. Likaså med projekten man skapar med programmet.

Ja, några tankar bara.....

🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

OK... det blev inga fler ståndpunkter "delvis fritt eller ingenting fritt." eller

"Eller om man vänder på det, den andra sidan av myntet, hur mycket skall allting, nästan allting, bara vissa saker men aldrig andra saker - KOSTA?

2) Hur definieras FRITT och KOSTNAD?"

Men jag tror att det räcker för tillfället ovanstående ståndpunkter...

🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Man skapar någonting som skiljer och den heter "pengar" och pengar skall vara olika mycket för olika människor med olika sysselsättningar.

Skrev lite fel... Jag menar att pengarna är bara medlet, men att yrkena är klassade med olika inkomster som i sig skiljer människornas inkomstmöjligheter...

... det är vi alla som har "godkänt" att en sjuksköterska bara skall ha ca 20-22 000 SEK, även om det är landstinget (eller kommunen - vet nu inte exakt vilken instans som bestämmer lönenivån) som sätter lönetaket. Vi skulle kunna protestera, men vi människor är aldeles för splittrade för att kunna hålla ihop samt vår förmåga att minnas och tänkta långa tankar är tyvärr också för kort. Annars skulle vi protestera mer kontinuerligt och följa upp orättvisor mer på denna jord - åtminstone i vår närmiljö i första hand. Med tiden skulle vi kunna ändra på denna löneskillnad mellan ex sjuksköterska och programmerare. Men detta är en annan vinkel av mänskligheten...

🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

OK... det blev inga fler ståndpunkter "delvis fritt eller ingenting fritt." eller

"Eller om man vänder på det, den andra sidan av myntet, hur mycket skall allting, nästan allting, bara vissa saker men aldrig andra saker - KOSTA?

2) Hur definieras FRITT och KOSTNAD?"

Men jag tror att det räcker för tillfället ovanstående ståndpunkter...

😆

Esa, no offense, men anledningen till att ingen hänger på KAN vara att ämnet ältats sida upp och sida ner i deta forum i cirka 69 miljoner olika trådar, utan att vi har fått konsensus, så det kanske bara är att acceptera att meningarna går isär här....

Link to comment
Dela på andra sajter

Litet inpass från en förvånad dalmas...

Jag har själv finansierat min studio (som nu ligger i 100.000 kronorsklassen) med pengar som jag sparat genom årens lopp samt tjänat in på mitt musikintresse (live-gig och skivförsäljning).

Om ingen hade betalat för att köpa mina/våra skivor, och om alla hade plankat in på spelningarna hade jag idag inte haft råd att äga en studio.

Jag jobbar 75% för att ha tid över till musiken, och det blir inte mycket kvar när mina kostnader är betalade.

När jag får min nästa lön på fredag kommer det första jag gör efter jobbet vara att springa till musikaffären och köpa Drumkit from hell superior (2495:- som jag fått spara ett tag för att få ihop).

Jag måste tyvärr erkänna att jag kör ett visst vågliknande guldglimmande pluggpaket i piratversion, men varje månad stoppas 500-1000 spänn undan för att en dag kunna köpa detta paket)

Jag tycker att det är skönt att DC++ finns, för det ger mig en chans att ladda ned, och testa ifall jag gillar programvaran/skivan innan jag köper den, och om jag inte tycker den är värd pengarna tar jag bort den.

Har för mig att Claes och Majken var inne på detta tidigare, behöver man verkligen Cubase SX? eller skulle man klara sig med SL eller SE?

Och om man verkligen behöver SX, varför köper man inte en billigare version av Cubase och uppgraderar när man har råd? (samtidigt som man åker med den piratade versionen när det behövs) 😆

Kan man ha cash till att gå på krogen eller käka på restaurang, men inte ha råd att betala för en produkt som man använder i stort sett dagligen och som man har enorm glädje av?

Eller är det bara jag som är ute och trampar tvåhjuling?

Link to comment
Dela på andra sajter

nattvaktaren (oregistrerad)

😆

Det bästa i denna tråd och andra på forumet i samma ämne, är när folk berättar hur hårt dom arbetar och hur slitsamt det är att spara ihop pengar till nya program.

"Jag levde på vatten och silverfiskar i 42 dagar bara för att kunna köpa mig en laglig kopia av B4!" och liknande förgyller min dag. Tack ska ni ha.

😉

Redigerat av nattvaktaren
Link to comment
Dela på andra sajter

Alltid kul att kunna göra någon glad, men du ska ha klart för dig att det var 48 dagar och varenda dag var värd det! 😆

Har du någonsin betalat för något i ditt liv? eller låter du mig och alla andra som är villiga att betala göra det åt dig?

Redigerat av brojd
Link to comment
Dela på andra sajter

Om ingen köper program, vem skall betala för utvecklingen?

Vem skall sluta sina daytime work och bara programera för andras skull?

Varför är det ok att låna/stjäla/ladda ner program med avsikten att aldrig betala priset?

Hur lång tid tar utvecklingen av program om ingen har råd att göra det på helttid?

Är det ok att stjäla folks låtar?

Är det dem som betalar som betalar för utveckling av programmen?

Kommer det ha råd att fixa buggar om ingen betalar för utveckling i en den takt som det görs nu som av många anses var långsammt?

Link to comment
Dela på andra sajter

Danny Cort (oregistrerad)

yep.

Jag använder programmen till att skriva låtar, vilket genererar en hel del kosing. Testa det nångång, hörni, snart är Cubase-originalet pröjsat!

Redigerat av Danny Cort
Link to comment
Dela på andra sajter

skönt med lite konkret, kortfattat.

Sunesha@mi7:

Om ingen köper program, vem skall betala för utvecklingen?

Reklam, fonder, privatpersoner som skänker, staten kanske kan skjuta till pengar ibland. osv osv... saker som det är efterfrågan på kommer man alltid kunna tjäna pengar på, men kanske inte blir lika multimiljonföretag som steinberg osv.

Vem skall sluta sina daytime work och bara programera för andras skull?

Det finns väldigt många som har tid och intresse.

Hur lång tid tar utvecklingen av program om ingen har råd att göra det på helttid?

Lite längre tid, eller så är det istället unga genier som sitter själva och bygger programmet utan kafferaster och konferenser och lyckas bygga programmen snabbare än gubbföretagen.

Är det ok att stjäla folks låtar?

Är det ok att själa mitt forumsinlägg med mina idéer när du laddar ner den här sidan till din dator?

Kommer det ha råd att fixa buggar om ingen betalar för utveckling i en den takt som det görs nu som av många anses var långsammt?

Det kommer inte kosta att fixa buggar - ingen anställd att betala lön till - så ja de kommer ha råd.

Redigerat av unbornichen
Link to comment
Dela på andra sajter

@unbornichen: ahh du har mer eller mindre beskrivit shareware branchen, fast jag tror de hade behövs att utvecklas mer. Finns ju många bra opensource projekt som alla kan pilla med. Ett kollektivt kodande. Men det utnyttjas inte särskilt mycket ifrån folk. Då jag tror det häftigare precis som märkesbilar, märkesjeans. Än att ha hemmagjorda kläder, hemmagjorda bilar. De behöver inte vara sämre eller bättre än märkesgrejerna. Men det ligger nog i vårt samhälle att respektera märkesvaror mer. Även om man stjäler/lånar/laddar ner dem. Dyra saker måste ju vara bättre ? Finns mjukvara som kostar enorma pengar.. Som används av pirvatpersoner även om de riktar sig enbart för ett företagsbudget.

Är det ok att själa mitt forumsinlägg med mina idéer när du laddar ner den här sidan till din dator?

Några kanske hade gjort det, jag hade frågat om jag får låna idèn och utveckla den. Mer för att respektera dina bra idèr. Men jag är ju en självgod samarit som försöker att respektera alla. Kankse min buddista ådra som sväller igenom också.

All min musik har alltid varit fri för alla även när jag släppte skivor. Men det är ju jag som är sådan. Men om någon vill ha betalt för sitt arbete för att man skall kunna ta del av det, då betalar jag gärna för annars känner jag att jag inte respekter personerna bakom arbetet.

Jag gillar sharewareprojekt, sponsorar en del sådana. Finns många bra sådana. Finns många bra 5-20 dollars program 🙂

Du har enormt bra idèr, sluta inte med det 🙂

Redigerat av Sunesha@mi7
Link to comment
Dela på andra sajter

Nuendo kostar för fan 15 papp!! uasch

Fast nuendo riktar sig för post-production och broadcast. Du kan synca till burkar som ofta kostar mer än 15 papp.

Stöd för format som där de som arbetar med de formaten ofta inte tycker 15 papp är dyrt, då deras andra saker kostat massor med mer.

- AES-31 Support

- Premier Generic EDL Support

- Open TL 3.0 support

- Sony 9-Pin support

Sedan är nuendo som har stöd för DTS, Dolby osv. Sådant som också inte kommer i kontakt i hemmastudio miljö.

Möligheten att arbeta i stor studio med samma projekt över nätverk. Vilket också inte riktar sig för mindre studios och hemstudio.

För den målgruppen är det billigt. Med tanke vad det hade kostat att ha samma lösning från andra tillverkare.

Men klart man kan ju ladda hem en crackad version och vara stolt att man kör med steinbergs dyraste program och utnyttjar bara 30% av funktionerna 😱

Vet du hur mycket videohårdvara och hur mycket det kostar för sådana system?

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag brukar se det såhär särskilt på jobbet. Det finns alltid de som inte betalar för programvara.

Men de finns de som gör det också och kommer fortsätta att göra det. Dem är jag glada för de ger mig ett jobb och mer pengar till utvecklande till nya produkter som gör att jag kan göra mer. Det som jag tycker är det fina är att utveckling går framåt.

Om man ser tex på amiga tiden, som många ansåg dog pga piratkoperingen, det var ju en sorglig sak.

Man är inte dålig människa för man kör crackat. Dock undrar jag om man inte hade kännt sig bätte som människa om man vet att man bidrar till de programmen man tycker om och använder. Då man inte många fall inte kan vara utan dem. Det är i-lands problem. Vi har ganska låg moral när det gäller program.

Har hört många säga fan jäkla microsoft, lika gott åt dem att jag kör crackat de förtjänar inte mina pengar för de gör så dåligt os. Men inte kör de ett gratis linux som kanske hade fungerat stabilare?

Särskilt på steinbergs officella forum är det många crackanvändare som klagar på buggar. Men hjälper dem till genom att äga ett billigare steinberg program?

Personligen, har jag ändrat mig i mina tidigare tonår körde jag mycket crackat. Men nu för tiden är det alltid roligt att köpa ett nytt program eller spel.

Måste erkänna jag körde ett crackat warcraft för 6 månader, men blev arg då inte funkade. Sprang ner o köpte det på spelbutiken för 250 kr. Sedan mailade jag warcraft supporten och fick hjälp att få det fungera mycket bättre. Så jag ångrade mig lite att jag körde de crackat. Schysst support, roligt spel och jag vill inte ge nåt för det innan. Men det känns skönt att ha det på riktigt.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 4 veckor senare...

Eeehm, bränhett detta.

Om man "lånar" sakerna/programen från polare som har studios

kan man skapa en del. Lån i dess RÄTTA betydelse, köpta produkter.

Dessa måste ju i sin tur lämnas tillbaks naturligtvis.

Men om man "lånar" produkterna från personer som "tankat".

Alltså man tankar inte själv och man delar inte ut själv.

Ok att du själv inte KÖPER den och på så sätt genererar en

inkomst åt skaparen.

Å andra sidan kan man försaka "allt" annat som bil, hobbies,

biobesök, serietidningar och fan vet allt och lägga pengarna på

avbetalningar, på så sätt ÄGER du produkterna och produkterna

äger dig. Som det ser ut nu kommer jag alldrig kunna ta körkort,

kommer dröja ett bra tag innan jag går på bio igen, kladerna jag

går i är trasor. osv osv.

🙂

Tog ett tag inna man skrev i denna tråd. 🙂

Redigerat av Twilight_Zound
Link to comment
Dela på andra sajter

Nog kopieras det och krackas det en del här i världen. På vissa områden verkar det vara värre än på andra. Musik o musikprogram o dem som använder dem verkar som grupp tillhöra de värre.

Så vad gör då en stackars (nåja) firma för att stoppa detta:

- ProTools kräver särskild hårdvara

- Många kräver dongles

- UAD kräver särskild hårdvara

- Cubase system 2 o system 4 kräver särskild hårdvara

- Final scratch kräver särskild hårdvara

- Korg Legacy Collection kräver särskild hårdvara

- med flera

En väg verkar vara att ha någon hårdvara som absolut nödvändig del i programmet. Bara att vänja sig.

Sen blir jag mest förbannad när folk tar sig friheten att tycka att det är en rättighet att sno program eller musik.

Trombonisten

Link to comment
Dela på andra sajter

En väg verkar vara att ha någon hårdvara som absolut nödvändig del i programmet. Bara att vänja sig.

Jag kan säga att det är inte direkt svårt att cracka programmet så att det funkar utan hårdvara.

Inte för att JAG kan cracka saker, men att få tag på crackade Cubase i alla olika versioner som finns är en baggis.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...