Jump to content
Annons

Bobbo V

Medlem
  • Antal inlägg

    46
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Bobbo V

  • Födelsedag 1983-05-19

Om mig

  • Stad/plats
    Kävlinge
  • Intressen
    Sysslar mycket med musik, spelar i ett band som heter Achordian. Vi släppte en skiva i maj. Spelar piano och gitarr.<br><br>
  1. Har en Summit Audio 2BA-221 till salu för ca: 5500:- Kolla annons på blocket: http://www.blocket.se/vi/10498601.htm?ca=23_10_s Mvh Henrik Larsson
  2. Fender Blues JR är den bästa gitarrförstärkaren ja testat när det gäller inspelning. Fender Deluxe e också bra men inte riktigt lika bra som ovanstående.(fjäderreverbet i deluxen e dock bättre än i juniorn) Fender twin reverb ska va bra men jag har bara fått snygga rena ljud från den. Blir lite spretigt när man överstyr den tycker jag. Små rörstärkare (ca 15w), närmickade med kondensatormic har hittils get det bästa gitarrljudet på mina inspelningar.
  3. Bobbo V

    EQ-plugin

    Gjorde precis ett jämförande test mellan sex olika eq. Waves REQ, Waves 8Q, Equim, TC Works Para.. EQ, Steinberg Q, Sonalksis SV-517. Kände att jag hade det hade varit bra att göra en ordentilig koll för en gångs skull. Också kul o kolla om studios test av EQ för nått år sedan stämmer med vad jag själv tycker. Waves 8Q (standardeq:n) var bäst. Klart, rent, luftigt ljud med mycket fokus. Ljud eq:at med denna pluggen kändes närmare än övriga vilket med största sannolikhet beror på att den är mest fasriktig. Ljudets helhet bibehölls dvs ljudet lät mest opåverkat. Equim kom efter. Klart och tydligt ljud, ganska likt 8Q men inte lika luftigt. Lät inte riktigt lika naturligt som Q8. Inställningarna på pluggen är dock mest rättvisande av de 6 dvs det som grafiken visar stämmer bäst överens med det justeringar som görs ljudmässigt. Sonalksis trea, kändes mer färgad vilket särkerligen beror på att den är modelerad direkt efter en analog enhet och därmed brister i fasriktigheten något. Ljudet kändes mer avlägset, klart mindre fokus än 8Q. Den plockade fram transienter väldigt tydligt vilket gjorde ljudet lite kraftlöst och spretigt. Den har dock ett mjukt ljud som är mer luftigt än Equim. Waves REQ är som Sonalksis i karraktär fast inte så luftig och öppen. Möjligtvis något mer fasoriktig. Något sämre på allt alltså. Den grafiska displayen är kass. TC Works. Låter bra ibland och ibland inte. Dålig helhet i ljudet. Steinberg Q, väldigt platt ljud. Som 8Q i karraktär fast mycket sämre. Lät stuntals burkigt och plåtigt. Detta är ju bara vad jag anser. Tycker dock att det verkar väldigt löjligt att göra eq som ska låta färgat. En eq borde bara vara ett precisionsverktyg som påverkar ljudet så lite som möjligt. Andra pluggar kan ta hand om "vintagesoundet" istället där man har bättre koll på färgningen. Slutsats: Sonalksis känns överskattad och 8Q var en stor överraskning. Steinberg Q e kass.
  4. Släppte 2004 plattan "My dear listener" med mitt band Achordian(www.achordian.com) med tillhörande singel. (bolag=www.marilynrecords.se) Ska släppa ny platta med samma band efter jul.
  5. Roligt med så många svar. Tack för infon. Hur än Paul hade spelat så hade det inte låtit Abbey Road om jag hade rattat å med den utgångspunkten ställde jag frågan. Visst betyder spelet väldigt mycket men det ändrar ju inte på vilken stärkare som används... När det gäller Höffner och Rickenbacker så använde han både och på de senare plattorna. Han använder i alla fall Höffner på Let it be (om man kollar på Antology-serien)
  6. Japp, har de senaste vad jag vet. 1.60. Har hört nått om en ännu nyare men har inte hittat denna på sidan
  7. Mitt E-mu 1820 låter inte av nån anledning. Ljudet är borta, puts väck... För några dagar sedan försvan det vid uppstart två gånger. Allting funkade, lamporna lyste som det skulle på boxen, hade utsignal enligt patchmixern med det lät inget, inte från någon utgång. Prövade spela upp både från cubase och mediaspelaren, ficlk signal precis som vanligt men det lät inte helt enkelt. Inget missljud, inget visuellt tecken på att något skulle vara fel. Prövade att ställa om alla tänkbara inställningar. Laddade om sessionen i mixern, valde ny session. Ställde om utgångarna, inget funka. Installerade om drivrutinerna, det funkade ett tag men samma sak hände igen, installerade om igen, det funkade ett tag, samma sak hände igen, installerade om men nu funkar det inte heller. Har nu i flera timmar kollat på en massa forum och installerat om drivrutiner ett antal gånger osv. Allt e exakt som det ska va, men det låter inte. Hjälp!!
  8. Bobbo V

    Paul Mccartney-bas?

    Har suttit och lyssnat ett tag på några Beatles-plattor och kan inte begripa hur tusan Mccartney/Martin lyckas få till det fantastiska basljudet. Framför allt "Something" och "I want you" på Abbey Road har ett basljud med enorm klarhet, ton och "kärna" utan att låta vasst eller skramligt eller luddigt. Man hör allt han spelar.... Har nån koll på hur dom spelade in basen. Han använde ju Hoffner o Rickenbacker på senare plattor men vilken stärkare, mickade dom den ackustiskt eller???? Har basen/basmick(humbucker el singelcoil) nån större betydelse? Tacksam för svar!
  9. Bobbo V

    MONITORER!

    Claes: Undrar hur du ser på Studios monitor-test där dom ganska rejält sågar ADAM P11A? Du gillar ju ADAM så en second opinion hade varit fint. Behringer får bättre betyg och kostar 10000 mindre. Har inte själv hört ADAM-monitorerna men instämmer helt o fullt i det testet säger om Genelec, Fostex samt de enormt överskattade Phonic-monitorerna. Vad tycker du om testet?
  10. Du kan ju skicka in till det lilla bolag vi är signade på: www.marilynrecords.se Utomlands kan ju vara bra också. Grymt tuff konkurans i Sverige. Även om man e riktigt bra så får man inget kontrakt. Vi finnansierade vår skiva till största del själv(mha stipendier) och gick sen runt med den, fick ett sk masterdeal. Lycka till!!
  11. Uppfattningen att en bra röst är en röst som är tekninskt perfekt är väldigt inskränkt. Ingen sjunger "bra" eller "dåligt". Man sjunger på olika sätt. Känslan i en röst är viktigast. Det gäller både för opera och skrammelpop med "för höga" ambitioner. Gillar man inte håkan så gör man det antingen för att man inte gillar den känsla hans sång förmedlar eller för att den inte är tekninskt korrekt. Den första åsikten kan man inte säga nått om men en person med den senare kan ju gräva ner sig. Personer som förespråkar Autotune och sångtagningar i 5000 delar har glömt något på vägen vilket råkar vara karaktär. Anledningen till att "Idol" och dylika program är helt förkastliga är för att alla strävar efter att efterlika ett tekninskt ideal och inte att bejaka de egna karraktärsdragen en röst har. Generellt sätt är dagens musik alldeles för karaktärslös, dvs stöpt i samma form. Den tekniska utvecklingen har gjort att hur många som helst här på studioforumet hade kunnat kopiera "Daniels" "Dreams come true" nästan exakt. Nån kan ju försöka o kopiera "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Håkan Hellström hade åkt ut i fösta omgången i "Idol", ändå köper lika många Håkans skiva som Daniels. Varför? Alla kan inte gilla alting. Det finns inget speciellt värde i att alla ska gilla allt. Alla behöver inte gilla Håkan men det faktum att han bejakar sitt eget sätt att uttrycka sig gör hans uttryck mer unikt och vissa råkar gilla den känsla han förmedlar. Bra eller dålig så berikar han ändå musikvärlden genom det faktum att han är unik. Jag personligen uppskattar att uttryck som är unika/har en egen känsla existrerar. Att jag inte gillar alla dessa är en annan sak.
  12. En begagnad Telecaster tilv. i Japan kan man lugnt få för ca 6000:- eller mindre. Dessa är ofta riktigt bra. Epiphone Les paul e ok men känns inte alls som en USA, bara som en blev kopia. En japan-tele med vintage-look känns dock nästan precis som en USA ibland. Låter dessutom väldigt likt. Gamla(ganska gamla) epiphone som tillverkades (också) i Japan kan va kanon tex en gammal sheraton. Nu e mycket epiphone kasst. Tips: http://www.blocket.se/view/4068671.htm?cal...&l=0&c=1&city=0 Häng inte upp dig på att dom ägs av gibson. Det e snarare än nackdel do G inte vill att epiphone-gitarrerna blir för bra för då köper färre gibson. Ibanez och Yamaha har gjort trevliga Gibson-kopior. Semiakustiska Ibanez har bra rykte.
  13. "Either are you with us or aginst us"
  14. Kan kan du allt. Dubbla konstruktioner är lösningen. Bygg ett rum i rummet. Lufttätning och dämning av vibrationer... Ny regelstomme fristående från den gamla väggen, 2-3 lager gips(bättre än trä), 10-15 glasfiberisol. Se till så att golvet inte är "ihåligt" (brädgolv). Om så är fallet, riv upp och dämpa samt bygg ett nytt golv på det gamla. Täta alla springor. Dubbla dörrar osv. Byggmaterialstillverkare har ofta bra handböcker. Gipstillverkaren Gyproc har en trevlig. Få tag på den. Man får kompromissa, det kostar en hel del att köpa byggmaterial. Källare är mycket bättre än barack om du kan bygga ner taket en 10-20 cm. Ett litet utrymme är inget problem i sig om rummet är rätt konstruerat. 2 m takhöjd är ju ok efter tillbyggnad av nytt undertak.
  15. ` Va!!!!!!!!! Hela denna tråden verkar vara full av folk med mindervärdeskomplex ...eller kass humor
×
×
  • Skapa ny...