Jump to content
Annons

brojd

Medlem
  • Antal inlägg

    1 842
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av brojd

  1. Enligt min åsikt så är den verkligen en bra allroundmikrofon. Många gånger har betydligt dyrare mikrofoner fått kapitulera i blindtester och jag har med goda resultat använt den till sång, akustisk gitarr, uppmickande av gitarrförstärkare (i kombination med en SM57:a) och även som stereopar vid liveinspelning. Själv sjöng jag in vår senaste skiva med den med mycket gott resultat förutom några få ställen där jag skrek på för hårt och för nära membranet 😉
  2. Ute på turné nu med en Akai LPK25 som funkar kanon. Inte fullt lika bred som min 15" MBP och den har spänstiga tangenter + lättåtkomliga oktaveringsknappar samt en sustainknapp om man skulle behöva det. Arpeggiator finns inbyggd och inga drivrutiner har jag behövt installera. (bus-powered USB) Trevlig bekantskap måste jag säga, och (enligt mig) betydligt bättre än korgs alternativ som jag provade i 30 minuter innan jag skickade tillbaka den till musikaffären.
  3. LOL! MjukvarUkompressor! (Snacka om att kasta sten i glashus) 😉
  4. Normalt brukar de nya datorerna hamna på ungefär samma pris som den förra generationen om inte något märkvärdigt har uppdaterats/ändrats.
  5. Även om tråden nu är inaktuell så kan jag inte låta bli att applådera er tilltro till en okänd människas sångkunskaper! Hoppas verkligen vår sörjande vän satt inne på både stämband och lungor av stål med tanke på era tips om Queen, Abba, Sarah Brigtman / Andrea Bocelli, Dream Theater mf. 😉 EDIT --> Stafvning
  6. Ta en titt på EastWest hemsida, har för mig att de har en massa prisvärda bundles där som man kan konfigurera innehållet i själv.
  7. Kul program, och på listan saknar jag ingen synth förutom att jag tycker att det är lite tråkigt att JV-1080 fått representera Rolands finfina 90-tals ROMplers som fått så mycket skit, men låter ack så bra både i mix och på egen hand i mina öron. När Roland förlorade Eric Persing tappade de en av de största ljudmakarna enligt mig. Nu får man jaga inspiration i mjukvara via Omnisphere istället 😛
  8. Men herrejösses, nu fattar jag hur du lyckats samla på dig närmare 2000 inlägg sedan jul. Är detta tvångsmässigt, eller gör du det bara för att få uppmärksamhet?
  9. Allright, då blev jag "lurad" av Thomann, fast om grejerna är bättre så skall jag inte klaga 🙂 My bad
  10. Sitter en 002R med en RME Octamic II (skall vara samma preamps och A/D omvandlare som i Fireface) inkopplad via lightpipe i vår studio. Det är ingen enorm skillnad men visst låter RME's preamps och A/D bättre. Hur det ligger till i skillnad med preamps/AD mellan 003:a och en 002:a vet jag tyvärr inte. Annars moddar black lion audio digidesigns prylar. http://www.blacklionaudio.com/
  11. Har för mig att man måste vara inloggad för att kunna se alla flashback-ämnen/trådar. Vet inte vad jag fått det ifrån, eller om det stämmer... men blir gärna upplyst om någon skulle ha koll på detta.
  12. Tråden fanns på flashbacks forum för den som är intresserad. 🙂
  13. Haha! Vilket forum kommer bilden från? Vore kul att följa tråden och fånga finalen 🙂
  14. brojd

    Trådlöst headset

    Hell yes, här sitter jag och smyger! 🙂
  15. Fan vad kul, då är det bara att gratulera herrarna bakom studio forum (även tidningen)! PS. Vågar man fråga hur herr Hägglund hunnit över 1600 inlägg sedan Julafton? DS.
  16. brojd

    Trådlöst headset

    Du beskriver inte vad du behöver det till, eller vilka krav du ställer på det. Fixa eller gör din egen research
  17. brojd

    Trådlöst headset

    Sennheiser och Shure har båda lösningar som både fungerar väl och låter bra. 1 st In ear monitoring system + 1 st trådlös headsetmikrofon och du är hemma. Självklart finns det fler tillverkare av liknande lösningar, men de har jag ingen erfarenhet av. Båda företagens in ear system möjliggör användande av egna lurar/earbuds
  18. Haha, jag tror det var det vi kom fram till Ha dock i åtanke att få sångare gillar att ligga och pressa nära övre eller undre gränsen av sitt register precis som DivineCo påpekade. Lyssna på de "stora" sångare som sjunger den typ av musik du vill skriva och skriv därefter (eller en tonart nedåt) eftersom de flesta som vill sjunga inom den genren kommer försöka uppnå/sjunga med i de låtarna. Om du önskar en helt unik röst så är gissningsleken bara att glömma, då får man tyvärr ofta begränsa låten till sångarens "sweet spot"
  19. Det är det minsta vi kan kräva av de diviga äcklen med primadonnafasoner som alltid skall stå i centrum!
  20. Vill inte ens ge mig in i diskussionen i fråga, undrar bara hur du resonerar när du kallar en digital mixer som yamaha dm2000, som har nästan 10 år på nacken för "modernt bord"?
  21. DivineCo: Menade inte att klanka ned på ditt resonemang gällande popsång, ville bara lägga till 3 halvtoner på varje ände av oktaven för erfarna sångare/sångerskor. 😉
  22. brojd

    Hur en synth fungerar

    Bortse gärna från säljsnacket och reklamen, men i om man sorterar bort propagandan för hur bra denna synth är så var det en väldigt informativ och pedagogisk lektion i hur ljud i en VA/analog synth skapas. Rekommenderas för nybörjare och intresserade: Klipp 1: Klipp 2: Klipp 3: (Man kan lika gärna klicka sig vidare mellan dem i Youtube 😉 )
  23. Om du inte vill/kan sätta en kompressor/limiter på masterfadern i mixern skulle jag nog snarare använda mig av en limiter (ev. ställa in kompressorn med högt ratio och snabb attack) för att uppnå den effekt du önskar.
  24. Nu vill jag inte vara den som är den, men de flesta erfarna sångerskor/sångare har enligt min erfarenhet betydligt mer än en oktavs effektivt omfång som de är bekväma att sjunga i. EDIT --> Inget fel med de riktlinjer som DivineCo anger, han/hon kanske bara är konservativ i sin uppskattning. Och isåfall ber jag om ursäkt, jag brukar dock räkna med ca 1,5 oktavers omfång (18 halvnoter) för en erfaren sångare.
×
×
  • Skapa ny...