Jump to content
Annons

Politik-tråden


JJRockford

Recommended Posts

Annons

Ang arbetslösheten har den ökat lite grand. Det förklaras med att utanförskapet minskat. Det ökade markant när Göran Persson var stadsminister. Det minskade utanförskapet innebär också att fler är i arbete. Arbetande är de som jobbar, arbetslösa är arbetssökande utan jobb och utanförskapet är de som inte jobbar och inte söker. Det bör tas i hänsyn till att den värsta globala finanskrisen sen depressionen har skett under mandatperioden. Denna förklaring har jag fått från ordförande i moderaternas ekonomiska utskott. Den som inte tror mig/honom får gärna kolla upp det själv.

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Tror inte att det är en rättvis bild som ges från moderaterna alls, då moderaterna bara hänvisar till BNP för att se hur bra det går för landet.

Ingen gillar Göran Persson. Inte jag heller, men det ursäktar inte en så ansvarslös politik som regeringen bedriver nu. Skattesänknigarna har ju på gott sedan Palmes tid, utan att de givit någon större effekt alls. Återigen, se programmet Lönesänkarna, så får ni nog en bättre bild av vad som faktiskt händer på den fronten just nu.

Att det är så svårt för läkarstudenter att få AT platser beror ju på att läkarna vill ha färre läkare så att de kan hålla sina egna löner uppe.

Att spara pengar på att lägga ut arbeten på entrerpenad har ju visat sig vara misslyckat för staten med. SJ är väl det tydligaste exemplet här.

Att skolorna är så dåliga att få vill utbilda sig till lärare är ju också ett mörker. Vem vill studera så länge bara för att bli hånad av sina elever? (jo jag överdrev lite med flit nu)

Att de som har pengar nu kan köpa lägenheter i t ex Stockholm och ta ut ockerpriser för att betala lånen och tjäna en bra slant, är ju inte heller någon bra bostadspolitik tycker jag. Samtidigt som man inte vill bygga fler bostäder där då priserna skulle falla för dem som investerat mycket redan. Nu när effekten av ROT-avdragen börjar avta så vill man ju att alla ska få bygga ut eller bygga större friggebodar för att ROT-avdraget ska ge mera effekt samtidigt som man skapar fler möjligheter för den som äger sin fastighet att tjäna pengar på den som inte kan köpa sitt boende själv.

Många har ju tvingats studera för att försvinna ur arbetslöshetsstatistiken nu med. Känner själv närmare 20 personer som pluggar en massa onödigt bara för att slippa socialbidrag eller för att det är så kört att hitta riktiga jobb här nu. Samma sak med starta eget bidragen, många levde på dem utan att ens tro på sin företagsidé själva. Detta på inrådan av de arbetschoucher som regeringen var så förtjusta i. Hela fas3 satsningen blev ju ett stort fiasko med. Regerin gen fick ju i upprag av riksdagen att rasera den helt och hållet.

Många mindre orter har ju avfolkats mycket pga regeringens politik.

Att regeringen nu vill införa en massa förslag som oppositionen redan skulle ha infört om det blivit som de ville, är ju också ett bevis på att regeringens politik inte funkat som det var tänkt. Men regeringen var ju tvingen att låna förslag för att vinna förra valet, och det tänker de göra igen för att ha en chans. Hoppas att de misslyckas nu.

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Fler sjukskrivs ju nu igen. Dessutom så är det många av de unga som drabbats hårdast trotts att det varit just dem som åtgärderna riktats emot.

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Fler jordbrukare har det bättre??? HAHAHAHAHAHA HAAAAA!!! Lite lustigt med tanke på att svenska jordbrukare just nu får avveckla sina gårdar. Särskilt grisuppfödarna går på knäna nu.

Har fler kvinnor fått det bättre verkligen?

Oj oj oj oj oj oj oj oj vad dålig koll du har... 😆 :lol:

Förstår att du ville vara rolig och ta det historiskt, men kolla då på hur M ställt sig i frågor som: rösträtt för kvinnor, fem arbetsdagar i veckan, åtta timmars arbetsdagar, sanktioner mot Sydafrika, LAS, osv osv osv,

Även om du inte röstar på M så är ju de andra bara stödpartier till just M.

GÖR OM, GÖR RÄTT! 😉

Redigerat av k9
Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

bara att kolla på nyheterna så ser du själv

kan ju inte hjälpa att du inte har koll på vad som händer

det senaste är att restaurang och hotellbranschen anställer fler långtidsarbetslösa än nånsin

det är fakta

Fast det handlar om att fler får heltid i stället för deltid som de hade innan. Plus att det är de stora hamburgerkedjorna som anställer flest. Det är ju också samma kedjor som flest slutar inom. Så antalet anställda ökar ju inte så mycket som antalet anställningar gör.

Och jag vill fortfarande ha svar på hur du menar med detta inlägg:

har du nånting emot negrer?

eller är du bara okunnig om vad ordet betyder?

eller du köper bara billiga poäng i brist på att kunna diskutera sakligt om det du påstår i denna tråden?

vad kallar du dom?

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Klart att vi har hög levnadsstandard vi har ju jobbat på jämlikhet och jämställdhet så länge nu.

Men det är ju knappast moderaterna förtjänst. De var ju som sagt emot både åtta timmars arbetsdag och fem dagars arbetsveckor... 😐

Link to comment
Dela på andra sajter

Sveriges BNP ökade snabbast i hela EU sista kvartalet i fjol. Återhämtningen fortsätter under 2014 och 2015. Det visar Konjunkturinstitutets prognos.

BNP ökade med 1,7 procent fjärde kvartalet jämfört med föregående kvartal. Bilden är en bred uppgång. Utsikterna för exporten ser också allt ljusare ut, med fortsatt stigande BNP-tillväxt i USA och i euroområdet. Även exportorderingången enligt Konjunkturbarometern ökar tydligt.

Minskad ekonomisk osäkerhet, skattesänkningar och expansiv penningpolitik gör att hushållens konsumtion ökar snabbare i år. Under året förstärks hushållens disponibla inkomster med 15 miljarder kronor genom det femte jobbskatteavdraget och skattereduktionen för personer över 64 år.

Även på arbetsmarknaden kommer den starkare ekonomin att märkas. Det normala mönstret är att sysselsättningen påverkas av BNP-tillväxten. Därför kommer sysselsättningen att fortsätta öka och arbetslösheten minska framöver. Arbetslösheten beräknas bli 7,9 procent 2014. Med en BNP-tillväxt på i genomsnitt 2,8 procent 2014–2017 bedöms arbetslösheten falla ner till 6,2 procent 2018

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Men BNP är inget bra mått för hur det går för landet, egentligen.

Den starka ekonomin har ju inte avspeglat sig på arbetsmarknaden alls. Se lönesänkarna så förstår du varför.

Svara på denna fråga nu: Vad menar du med detta inlägg?

har du nånting emot negrer?

eller är du bara okunnig om vad ordet betyder?

eller du köper bara billiga poäng i brist på att kunna diskutera sakligt om det du påstår i denna tråden?

vad kallar du dom?

Link to comment
Dela på andra sajter

Sverige sticker ut i ett EU där krisen har gjort att många länder i stället har varit tvungna att strama åt och skära ner. I dag går mer än 200 000 fler människor till jobbet, jämfört med 2006.

Alliansregeringen har steg för steg gjort Sverige till ett bättre land att investera, producera och anställa i.

Tillsammans med ordning i ekonomin har det gjort att lönerna höjts samtidigt som människor behöver betala mindre räntor på sina lån.

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Det är ju inte sant alls.. skulle vi varit med i EMU så skulle ju vår BNP se mycket sämre ut med. Eftersom vi inte har euron som valuta så har vi klarat oss bättre pga avv kronan inte tappat i värde som euron gjorde. Här skulle det sätt annorlunda ut om det blivit som Alliansen ville. Då skulle vi ju varit med i emu och förlorat på att euron sjönk så mycket.

Lönerna har inte höjts för alla, och verkligen inte i samma takt med att vår BNP vuxit.

200 000 fler går till jobbet? Vart får du den siffran ifrån?

Flera stora bolag skrotas/bantas ju i landet. Trotts alliansens satsningar i form av skattelättnader. Regeringen har ju inte alls drivit en ansvarsfull politik alls. För varje jobb som alliansen har skapat, har det kostat staten fyra jobb!!!!

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

har du nånting emot negrer?

eller är du bara okunnig om vad ordet betyder?

eller du köper bara billiga poäng i brist på att kunna diskutera sakligt om det du påstår i denna tråden?

vad kallar du dom?

Nej men jag tycker inte att man ska använder nedsättande ord om någon.

Jag förstår vad ordet betyder och hur det används. Därför väljer jag bort just det ordet helt.

Det är ju du som bevisar din okunskap här. Detta inlägg är ju ett lysande exempel på det.

Afrikaner är ju ett bra ord för svarta som kommer från Afrika.

Så knasig är jag.. men...

Vad har du emot afrikaner?

Varför kallar du dem "negrer"?

Försöker du bara ta billiga poäng här, så är detta nog inte en så lyckad strategi.

Link to comment
Dela på andra sajter

Sveriges BNP växer så det knakar. Experterna trodde på en tillväxt på 1,1 procent under fjärde kvartalet förra året - det landade på 3,1 procent.

Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) växte med 3,1 procent under fjärde kvartalet 2013 jämfört med samma period året innan. Jämfört med tredje kvartalet växte BNP med 1,7 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Det var bättre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt väntat sig en årlig tillväxt på 1,1 procent och en kvartalstillväxt på 0,6 procent, enligt Reuters enkät.

– Det här var en genuint stark siffra. Och dessutom justerades tredje kvartalet upp så sammantaget är bilden av utvecklingen under 2013 mycket starkare. Det här kommer att få bäring på prognoserna för 2014 också, säger Andreas Wallström, ekonom på Nordea.

Den starka BNP-siffran innebär också att sannolikheten för en räntesänkning från Riksbanken minskar kraftigt.

– Då ska vi ha en väldigt svag inflationssiffra för februari även om man inte helt kan utesluta en räntesänkning på den här siffran. Men det här var bra mycket starkare än vad alla kunde hoppas på och vi kommer nu att behöva räkna upp våra tillväxtprognoser för 2014, säger Wallström.

Lagerinvesteringar lyfte BNP med 1,5 procentenheter.

Exporten ökade med 0,3 procent under fjärde kvartalet. Varuexporten sjönk med 1 procent medan exporten av tjänster steg med 3,2 procent.

För importen blev det ett lyft med 1 procent.

Kronan lyfter

För helåret 2013 ökade BNP med 1,5 procent. Sysselsättningen ökade med 1 procent.

Kronan lyfte med 6 öre mot dollarn och med 7 öre mot euron direkt efter att BNP-siffrorna presenterats.

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Tur att vi har kvar kronan som sagt. Moderaterna ville ju att vi skulle vara med i EMU. 😑

Skapas verkligen fler jobb bara för att BNP höjs? Svar nej! Detta är bara en villfarelse som moderaterna vill framhäva.

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Att avveckla delar av företagen skapar ju en högre vinst för företaget utan att de behöver producera mer för att täcka lönekostnader, vilket gör avtryck på BNP trotts att fler förlorar sina jobb. BNP har ju stigit bara för att de som rean hade mycket tjänar ännu mera nu. Detta var ju samma fälla som Olof Palme gick i för en massa år sedan. Då sänkte man skatterna och talade om för facken att man måste låta stora företag få växa, så att man kunde satsa sig ur krisen. Men det ända som hände var att de stora företagen ökade sin vinst samtidigt som de avskedade folk trots att de sa att de vill satsa.

Link to comment
Dela på andra sajter

Sverige är väl det bästa exemplet på att det funkat tidigare.

det "funkade" under 50-60 talet för att sverige till skillnad från merparten av europa inte deltog i nåt världskrig

sen hann resten av världen ifatt

och det som fick det att funka var svensk importindustri som var intakt efter kriget

ni hann inte fram till 1900-talet i historian i skolan?

så du har inget aktuellt exempel i världen på det som du anser funka och heller inga konkreta förslag på hur det ska fungera?

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Tror du att svensk ekonomi var så stark i början av krisen bara för att vi inte var med i något världskrig?

Tror du inte att vi gjort några framsteg alls sedan andra världskriget?

Hur gick det för oss under IT-boomen?

Sverige har en hög levnadsstandard som nu sjunker trots att våra BNP ökar. Du blandar ihop dess två olika saker.

Regeringen kommer ju själv att ändra hela sin politik nu inför valet. Det ska satsas på skolor, skatter ska höjas och vi ska ha ett överskott i statskassan igen. Detta enligt Anders Borg själv.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tror du att svensk ekonomi var så stark i början av krisen bara för att vi inte var med i något världskrig?

Tror du inte att vi gjort några framsteg alls sedan andra världskriget?

Hur gick det för oss under IT-boomen?

Sverige har en hög levnadsstandard som nu sjunker trots att våra BNP ökar. Du blandar ihop dess två olika saker.

Regeringen kommer ju själv att ändra hela sin politik nu inför valet. Det ska satsas på skolor, skatter ska höjas och vi ska ha ett överskott i statskassan igen. Detta enligt Anders Borg själv.

innan du ställer massa motfrågor kan du vara vänlig att svara på dom som ställts dig - nämligen dina lösningar som du vill ha och som du menar fungerar
Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Haha! Jag har ju givit många exempel på hur jag vill att politiken ska förändras. Innan du kräver svar av mig kan du ju förklara varför man ska ta dig på allvar när du gör så korkade inlägg som detta;

har du nånting emot negrer?

eller är du bara okunnig om vad ordet betyder?

eller du köper bara billiga poäng i brist på att kunna diskutera sakligt om det du påstår i denna tråden?

vad kallar du dom?

Link to comment
Dela på andra sajter

Haha! Jag har ju givit många exempel på hur jag vill att politiken ska förändras.

det har du inte

du bara gnäller om allt du tycker gjorts fel

du har ju inte givit nåt konkret exempel förutom att du ska betala 300 kr i månaden för att bekosta statligt anställda

Link to comment
Dela på andra sajter

Innan du kräver svar av mig kan du ju förklara varför man ska ta dig på allvar när du gör så korkade inlägg som detta;

varför tar du inte den diskussionen i ursprungstråden där diskussionen redan förts?

är det för att det blir så tydligt vad var å en egentligen tycker och säger och hur korkad du själv framstår?

hänvisningen kvarstår till att du öppnar upp den diskussionen i den tråden precis som jag sagt innan - men du vet väl bättre än att visa din egen idioti

tror du nån annan som ev läser den här tråden tycker du plockar poäng på att upprepa dig in absurdum i fel tråd?

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Det lustiga är ju att DU har tagit ett citat ur den tråden och använder det citatet i din signatur. Så det är ju DU som inte håller dig till tråden här.

Nästan allt jag förutsåg (i den tråden) att regeringens politik skulle leda till har ju nu slagit in.

Det roliga är att just det inlägget bara bevisar din sociala oförmåga. Det faktum att regeringen själv nu gör helt om i sin politik förbiser du helt. Du är bara intresserad av att du tjänar lite mera nu. Men du ser inte vad det egentligen kostar samhället.

Att du vägrar se problemen med t ex järnvägen är ju ett exempel på dina skygglappar.

Men svara nu på vad du menade med detta inlägg:

har du nånting emot negrer?

eller är du bara okunnig om vad ordet betyder?

eller du köper bara billiga poäng i brist på att kunna diskutera sakligt om det du påstår i denna tråden?

vad kallar du dom?

Link to comment
Dela på andra sajter

Det lustiga är ju att DU har tagit ett citat ur den tråden och använder det citatet i din signatur. Så det är ju DU som inte håller dig till tråden här.

återigen peakar din iq

vad man har som sign har inte nåt krav att följa trådämnet - vilket det man skriver i själva tråden faktiskt har

vad du har i din signatur är upp till dig

Nästan allt jag förutsåg (i den tråden) att regeringens politik skulle leda till har ju nu slagit in.

ok

och?

Det roliga är att just det inlägget bara bevisar din sociala oförmåga. Det faktum att regeringen själv nu gör helt om i sin politik förbiser du helt. Du är bara intresserad av att du tjänar lite mera nu. Men du ser inte vad det egentligen kostar samhället.

vet du vad social förmåga betyder?

med tanke på att du kostar samhället och att jag betalar så är din utsaga lite lustig - särskilt med tanke på att det enda du far efter i dina som du kallar politiska insikter är att du själv inte ska bli av med eller få minskade bidrag i din egen ficka

skillnaden mellan dig å mig är att jag är intresserad av att behålla mer av min egen inkomst som jag arbetar ihop medan du är intresserad av att få större del av andras inkomst som dom arbetat ihop

Att du vägrar se problemen med t ex järnvägen är ju ett exempel på dina skygglappar.

nej

hela din järnvägshysteri är ett exempel på hur man köper nyhetsinslag utan att vara medveten om politisk vinkling och löpsedelsjakt

som jag visade för dig (utan att du förstod eller orkade läsa) var att situationen är i stort oförändrad sen många år tillbaka

Men svara nu på vad du menade med detta inlägg:

jag menade att ställa dom fyra frågorna till dig som du själv citerar
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...