Jump to content
Annons
  • Veckans pluggtips #2: Michelangelo EQ målar med breda penseldrag

    Vid en första anblick kan denna mastringsequalizer tyckas aningen anspråkslös, men skenet bedrar och det många gånger om. Michelangelo EQ ger mig nämligen både större självkänsla och trygghet i min yrkesroll.

    Jon Rinneby

    michelangelo_screen_large._1800.webp.8f89c39f2c38ae441a4d0483d7679d0d.webp

    Jag kan redan nu proklamera att Tone Projects Michelangelo EQ kommer att kvala in som en av mina absoluta favoritpluggar år 2023. Om vi börjar med det viktigaste, nämligen ljudet, så faller denna plugin under kategorin ”Jag hör inte riktigt vad den gör, men jag älskar det och när jag plockar bort den så känns det som om hela mixen fallerar”. Michelangelo EQ är en vidareutveckling av hårdvaran byggd av Chris Henderson på Hendy Amps (se videon nedan) med huvudsyftet att vara enkel och välljudande, hur du än rattar. Stora ord minst sagt, men som faktiskt ligger väldigt nära sanningen.

    Michelangelo målar med breda penseldrag och är uppdelad i fyra (ej exakt specificerade) frekvensband: low, mid, high och air. Det finns dock två extra band som du vid behov kan styra mer fritt över. Vidare hittar vi Aggression som bestämmer hur hårt du pressar pluggen, tänk saturation, och en trimknapp för att justera volymen. Men där slutar i stort sett likheterna med hårdvaran.

    Under huven döljer sig bland annat en massa andra godsaker för den som är på det humöret. Här får du nämligen tillgång till mid/side för varje band, möjlighet att fokusera på transienter eller fyllighet, samt en dynamisk del. Vidare har pluggen berikats med hög- och lågpassfilter, crosstalk och två olika sorters rörkompression. Med detta sagt behöver du verkligen inte djupdyka ner i Michelangelos inre för att ha glädje av denna skapelse, vilket också är tjusningen och tanken med pluggen: enkelhet och väljud. Denna plugg bor just nu på min masterkanal och verkar ha kommit för att stanna.

    Hendyamps Michelangelo EQ kostar i skrivandes stund 162 Euro och finns till PC och macOS i de flesta format. Läs mer på tillverkarens hemsida

    blatt_streck.png.026afdab3b52d9636add094874d2da64.png

    I Veckans pluggtips skriver Jon Rinneby om nya och gamla pluggar för mixning och mastering. Fokus ligger på att väcka nyfikenhet, snarare än djupgående analyser. Pluggarna är givetvis inget du ”måste” köpa och majoriteten går sannolikt att efterlikna med dina standardverktyg. Har du själv något pluggtips? Tveka inte att höra av dig till @Jon Rinneby.

    Här finner du samtliga Veckans pluggtips >


    Användarrespons

    Recommended Comments

    Det finns inga kommentarer att visa



    Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

    Du behöver vara medlem för att delta i communityn

    Bli medlem (kostnadsfritt)

    Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

    Bli medlem nu (kostnadsfritt)

    Logga in

    Har du redan en inloggning?
    Logga in här.

    Logga in nu

  • Studio nb_2_2.jpg

×
×
  • Skapa ny...