Jump to content
Annons

Gain

Medlem
 • Content Count

  1,096
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

1 Follower

About Gain

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Personlig information

 • MSN
  gain@live.se
 • ICQ
  0
 1. 1. Nej det finns det inte. Allt armerat följer med. Sätt upp keycommands (under Mixer) för bypass inserts/eq/sends så kan du snabbt stänga av rubbet. 2. Bara att exportera som vanligt om du gjort ett spår av varje variant förstås. 3. Se det som input till den som mixar. Inga problem om det inte är så svagt emellanåt så..ja du förstår. 4. En självklarhet till: Att samtliga filer har samma startpunkt. Missa inte heller möjligheten att sätta "regler" för namngivningen i Exportfönstret. Du kan ju också filtrera kanalerna om du lättare vill gruppera stems och placera/exportera dom direkt till olika mappar.
 2. Gain

  Detunea Midi i Cubase

  Tja Larsson, Visst är du rätt ute. Bättre då att ha kontroll på varje ton.. Möjligheten har funnits i Cubase i minst 4 versioner tillbaka iaf.. var är vi då? 2003 kanske. Micro Tuner är namnet. Jobbar över en oktav dock så du kanske i vissa fall behöver dela upp nötterna för ditt instrument på ett par spår. Du ställer driften i cents per ton m a o.
 3. Gain

  Cubase 6

  Hallå mannen! Kör själv 5:an som du vet, sen ett tag med inställningar som ger (ett för mig iaf) skönare intryck som är långt ifrån Cubaseblått.. En hel del nya inställningsmöjligheter i 6:an lovar gott utöver det man kan se på dumparna..
 4. Inte "den"..DOM..Korg VSTierna är inte fria..bara grymt prisvärda som sagts ovan
 5. Men snälla nån.. för att plocka ut nåt ur rappakaljan: "De" är inte någon annan än Sveriges Riksdag = du & jag.
 6. Gain

  autotoggle

  tjoho..hur f-n gick det där till "winding" ska det vara om nu någon undrar.
 7. De flesta i Cubase är INTE "vanliga" trummor och utan att lägga nån aspekt på tycke och smak så är det något som kan saknas är möjligen just fler alternativ på den fronten. Nånstans 80-90% av alla ca 150 st trumset/uppsättningar i HalionOne och Grove Agent ONE lutar någorlunda åt det håll du efterfrågar. Dessutom är det ju inga problem att blanda fritt inkl med dina egna samplingar. Envelope shaper är en bra start ihop med eq och kompressor. Effekter som t ex flanger och phaser kan du ju också leka runt med.
 8. Pluggen..Tape Stop alltså. http://www.kvraudio.com/get/826.html En rejäl pitchenvelope och lite tempojustering funkar bra också.
 9. Surround som standard not. Då blir det att lätta på lädret. Närmare 20´ papp minsann. Mix in stereo or up to 7.1 surround (with Pro Tools HD 9 or Pro Tools 9 and the Complete Production Toolkit 2 option). And automate every element in the Pro Tools environment (rather than “riding the faders” in real time) to add life and ensure the best mix—from track volumes, mute, and panning, to every plug-in parameter. Inte ens automationen är i acceptabel nivå och klasser under HD, Cubase, Logic utan köp av Toolkit 2. Att kalla detta för en "full" version är - om man är snäll - en sanning med viss modifikation.
 10. Gain

  autotoggle

  Gå in under preferences->transport. Bocka i eller ur (kommer inte ihåg vilket) typ "stop/continue play when whining" så funkar det igen.. Eftersom du nämnde bakåtspolning så kanske du också skulle prova med hur det funkar för dig att ställa in så att du också får en "return to start" när du stoppar.
 11. Visst är det så och jag instämmer i ett "Äntligen". MEN för att kunna flexa projekt mellan projektstudion och HD-försedda studios är det bara att sladda upp närmare 20 000 till för Complete Production Toolkit2. Detsamma gäller om man vill ha lite mer avancerad automation, input monitoring, scrub trim tool, surroundmix etc etc
 12. Gain

  kvantisera audio

  Om vi skippar att spela om så skulle jag hellre vända på steken.. m a o få trummorna att sitta mot guran istället.
 13. Stämmer som grabbarna ovan säger. Dock, no problem..ändringen gör du i Cubase - Se till att ladda racket med de pluggar/set (gäller alla och inte bara EZ förstås) du vill använda samplingar från och ändra bara output på de delar i ditt "huvudset" du vill byta ut Hoppas det löser sig.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.