Jump to content
Annons

SkunkFunk

Medlem
  • Antal inlägg

    192
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Piteå
  1. Bygg dem själv. Ibland kan du behöva plocka loss hela mekaniken för att justera den också.
  2. Rent mekaniskt är det väl ingen stor utmaning direkt. Men det är svårare än att stämma en gitarr även tekniskt eftersom man måste kunna vrida på lite speciella sätt för att strängarna inte ska gå sönder och behålla sin tonhöjd in i framtiden. Sen krävs det också kunskap om hur man måste stämma alla strängar mot varandra för att verkligen få det tempererat. För man ska inte stämma ett piano rent. Tänk också på att utrustningen du behöver kostar en del, ska du bara stämma en gång så går det väl på ett ut att ta in ett proffs.
  3. Köpte mitt fireface UC från storbrittanien. Därför har AC-kabeln från den externa nätdelen en brittisk kontakt som jag fått förse med reseadapter för att kunna få in den i svenska uttag. Egentligen så borde det ju gå att byta ut kabeln mot en med svensk kontakt utan vidare, men jag blir lite orolig eftersom kontakten på kabeln som följde med är väldigt stor och innehåller en säkring. Skulle någon som köpt en version med en svensk kontakt kunna kolla om det bara är en vanlig ojordad AC-kabel som sitter på? Modellen på PSU:n är STD-12020t Stort tack på förhand!
  4. Kör oftast med waves renessaince EQ. Inget krångel och kan man betsämma om man behöver 2, 4 eller 6 band. Inte för att jag tycker processorkraften är något problem, men då kan man begränsa sig till t.ex. 2 band på effektreturer, 4 band på mindre viktiga kanaler och 6 på typ sång, bas och annat som kan behöva lite mer precision. Då är det lättare att man inte rattar bort sig. Annars så ligger stillwell 1973 högt uppe på inköpslistan. Shelfen är underbar och att den jobbar med fasta frekvenser är väldigt skönt för att göra lite mer kreativ filtrering.
  5. Lite otydligt vad du menar, men antingen så funkar ju klisterverktyget, eller så får du markerra spåren, högerklicka och välja audio - event to part.
  6. Har du lagt några (krävande) pluggar på spåret du vill ha monitoring på, eller på något annat spår och glömt inaktivera delaykompensering?
  7. SkunkFunk

    cd-matta

    Snarare dåligt tror jag nog. Om du råkar få dammpartiklar under skivan så kommer väl mattan nöta dessa mot skivan så det blir repor? Då är det ju bättre om det är fritt luftutrymme under.
  8. Tydligen ska de vara billigare på mediamarkt än de blir om man köper med studentrabatt på mecenat applestore...
  9. SkunkFunk

    Ultradiscar

    Klockan i en CD-spelare eller annan anordning är oberoende av avläsningen. Om skivan måste läsas om kommer det snarare resultera i interpolering eller i värsta fall hackig uppspelning. Men så länge skiva är oskadad så klarar även de billigaste skivorna av att lagra informationen fullständigt korrekt.
  10. Installera 32-bitars cubase i stället! Det är en väldigt vanlig kombination med 64-bitars W7 och ska vara väldigt stabilt. Kör det även själv på två olika datorer utan problem. Det betyder väl förmodligen att det är något annat som spökar, förmodligen tredjepartspluggar eller hårdvara (ljudkort/drivrutiner t.ex.). EDIT: Förresten, att du kör just SX3 och C5 leder mig till att tro att du kanske kör piratkopior. Om det är fallet så har du förmodligen förklaringen där, och oavsett situations så tror jag knappast det är W7:s fel...
  11. Har rest bort nu över helgen och har inte hunnit klart, men i början av nästa vecka lär jag nog hinna fortsätta. Gillar låten, så det känns synd att bara låta den ligga 🙂
  12. Har en fjärde på gång 🙂
  13. SkunkFunk

    MicroBook

    Och så funkar den på windows! ;D
  14. SkunkFunk

    MicroBook

    €289 på på thomann 🙂
  15. SkunkFunk

    MicroBook

    Verkar ju som RME Babyface, fast utan ADAT. Litet, USB-drivet, DSP (med nästan samma namn dessutom!), 2 analoga in och 4 ut. Fast å andra sidan så slipper man ju breakoutkopplingen med det här systemet 😛
×
×
  • Skapa ny...