Jump to content
Annons

Thomasa

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Senaste profilbesökare

2 183 profilvisningar
  1. Eftersom jag ännu inte är speciellt bra på finlir, justeringar och effekter är det VST-plugins med det sound jag söker är vad jag vill ha. Ska kolla de ni tipsat om, vet ni fler? Angående loopar, var i cubase (vilken mapp) lägger jag alla dessa och hur får jag sedan upp dem inne i programet? Tack igen!!
  2. Kanske fel tråd men en helt annan fråga, jag har fått ett gäng loopar i waveformat på USB, var lägger jag dessa och hur hittar jag dem i cubase?
  3. Ja, den musiken jag är ute efter att skapa efterliknar Gaga och AoB. Ska kolla Beatstation, tack! Finns det annars bra VST-drums med fler pop/rnb ljud? De flesta i Cubase är "vanliga" trummor och det ljudet är inget för mig just nu. Hur pass kan man förändra de ljud som redan finns? Om man "rattar lite här" och "sänker lite där" .. Haha.. Tack för era svar, det hjälper mig!!
  4. Nybörjare som jag är.. Hur skapar jag det sköna Lady Gaga soundet, Ace of Base soundet.. Känner mig helt lost! Haha.. Har cubase 5 men de drums som ligge i programet är inge bra,.. Hjälp!?
  5. Var lägger man nedladdade loopar för att hitta dem i programmet? Jag har ett drös med wave-ljud men var lägger jag dem..
  6. Grymt!! Tack som fan för hjälpen! =)) Ska gå på det direkt..
  7. Thomasa

    Problem i Cubase 5

    Hej, Nybörjare som jag är på Cubase har jag stött på en del ?.. Kanske kan någon hjälpa mig!? 1 - I ett pågående projekt kan jag i huvudbilden inte klippa midifilerna exakt där jag vill. Den hoppar automatiskt från tex 17 - 18 utan att kunna klippa där i mellan, samma när jag ska bredda eller förminska en ruta med audio/midi/instrument då kan jag inte röra sidorna fritt utan den "hoppar" per sek och jag kan inget gör mellan.. Vad är det för fel? 2 - Om jag har ett projekt jag vill exportera till mp3 för att kunna lägga i ipod/maila o.s.v. Hur gör jag? Jag har lyckats exportera i andra format men får då en smurfröst på sång och ett tempo över det normala. ??? 3 - Har en synth jag kopplar via USB till datorn och som jag använder i midiinspelning. Denna synth har flertalet "studioljud" men som endast låter som vanligt piano i cubase. Alla olika pianoljud fungerar men inte effekterna från den. Vad gör jag fel? 3 - När jag lägger sjunger in sång blir det endast i en högtalare, hur korrigerar jag detta?? Tack! / Thomas
  8. Tack för informationen Piccazzo! Röstprov är på gång. Ska kolla de sidor du föreslog, tack. Mvh Thomas
  9. Hej, jag söker producenter inom pop/rock/rnb som skriver text och musik. Någon med tips på var och hur jag kan hitta någon för sammarbeten av detta slag? Det måste finnas massor med producenter som söker bra artister att jobba med, bra artister men som tyvärr inte kan producera musiken. Tack
  10. Thomasa

    Hjälp en nybörjare!

    Hej alla! Thomas heter jag, är som ni säkert ser ny här inne. Jag har drömmar om en framtid som musikproducent. Jag har ett otroligt gehör, jag sjunger och har musik runt mig i stort sett hela tiden. Men nu vill jag vidare. Jag tittar på utbildningar hos kulturama, Sae.. Men jag har inga egentliga förkunskaper och jag får intrycket av att det krävs en del. Har någon tips på hur jag kommer igång hemma? Ska jag köpa ett piano och ett program till datorn och bara sätta igång? Hur har ni andra gjort och hur har ni lärt er? Jag har inte budget för att springa ut och köpa en synth nu för 6999kr, eller ett program för 4999kr och tillbehören a, u, i och ö som kostar vardera 499kr.. Måste finnas en bra start, en enklare start... ?` Tips? Tack! / T
×
×
  • Skapa ny...