Jump to content

MrBluesman

Medlem
 • Content Count

  733
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

MrBluesman last won the day on May 28

MrBluesman had the most liked content!

Community Reputation

79 Utmärkt

1 Follower

About MrBluesman

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 10/22/1980

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.secretcircus.se
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

11,866 profile views
 1. Lite nördinfo: Vi står mitt emot varandra för att bådas våra stereo-gitarr-riggar (samt allt övrigt, trummor, bas, sång etc) då blir perfekt balanserat i stereorumsmikningen (som sitter under kameran). Det är en M/S-konfiguration med två 8-or. -Lite okonventionellt, men det blir som en mid-kanal åt varje håll kan man säga; perfekt stereoåtergivning både framåt och bakåt. Tyckte det var rätt smart.
 2. Live(!)-video från studion i VR. Dra med muspekaren eller rör telefonen för att titta runt. Jag som sjunger och spelar lead-riff, samt trummar (med fötterna). Tvillingbrorsan lägger andra-gitarr, bas (oktav-effekt på guran) och pads (delay/reverb-swells), samt lite backsång. Något av en delay-fest
 3. Hör en jävla potential i det här. Rätt sångerska och topline så...
 4. Asskön låt! Gillar Bond-tema-harmisarna. Soundet känns dock rätt plastigt och programmerat (lite garageband). Om du satsar på Pet Shop Boys och lite 80-tals-hyllning så är du hemma. Jag hade personligen gärna hört den i en mer tidlös, påkostad, "riktig" kostym (där allt iaf låter som att det existerar i samma rum/värld). Sången är för torr och lite för hög, få in den i mixen (sänk lite å smeta på reverb/delay). Kicken är alldeles för långt fram i mixen och låter lite midi/trummaskin. Jag hade smetat på ordentligt med impuls-reverb (tex "Studio"-impulsen i SIR2, eller likn) på stråkarna (kanske nästan 100% wet) för att de ska hamna längre ute i rummet och därmed ge djup, samt använda ett liknande/samma reverb fast med längre predelay på sången (och lite härovar) så att det står i samma rum (fast närmre). Hade nog även sett över trumljuden och försökt få en mer akustisk känsla (inte så "trummaskinigt"). Lite synd med icke-slut (min personliga smak)... Men bra demo av en skitbra låt!
 5. Jag och brorsan har gjort några stycken åt mitt band Secret Circus. Här är den senaste. Ett collage av en massa foto vi filmat på ett drös turnéer, ihopklippt med en riggad performance-scen (som vi fick hjälp att filma, svårt att filma sig själv).
 6. Vi har också lekt en massa med äkta stereo på elgitarrerna, där dubbla rörstärkare placerats i olika delar av rummet och spelar samtidigt in i rumsmikarna för att få en stor ljudbild och ge mixen både bredd och djup. Ofta med ett stereodelay in i stärkarna.
 7. För övrigt kan jag berätta att det är mycket naturlig ambiens och äkta rumsreverb som använts i form av rumsmikning i bla MS. Det är en väsentlig del av mitt/vårt sound och inspelningsteknik att använda rumsmikningar i stereo av i stort sett allt (oftast MS). Därför har inspelningsplatserna (rummen) varit väldigt viktiga för soundet på låtarna. Rumsklangerna är ofta till viss del augmenterade/formade i efterhand med delay och impulsreverb, men är i grunden äkta.
 8. Nä, det är inte dumt! Visst, smaken är ju som baken, men skadar inte att ha mer data på vad folk tycker. Särskilt folk med en informerad åsikt. Ja, det mesta är spelat till klick, men inte allt. Och klicken är ofta dynamiska (dvs innehåller vissa tempoväxlingar etc där det känns som att det behövs). Dock är det ju noggrant spelat. Är kanske lite väl perfektionistisk med trum-inspelningarna... Hold on är rätt kul, iaf det tyngsta visptrumljudet jag iaf hört. Hade ju kunnat spelas med stockar också (så hade du fått mer virvel), men tycker detta gav den ett annorlunda sound och en kul karakär. Brukar bli ännu tyngre live. Vi brukar presentera den som "Death jazz". Det har du rätt i, men det skadar inte att ha mer data! Bearbetningen kan mycket väl landa i att man totalt ignorerar kritik. Eller så kommer man fram till att kritiken var helt befogad. Hursom så lyssnar man på ett nytt sätt, vilket oftast är värdefullt!
×
×
 • Create New...