Jump to content
Annons

Union

Medlem
  • Antal inlägg

    104
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Union

  • Födelsedag 1987-06-30

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sthlm
  • Intressen
    Musik?
  1. Jag tänkte bara lite kort skriva om att jag drar iväg till grekland nu, så ifall någon PM:ar mig eller liknande så kan jag inte svara. Jag blir borta i två år och kommer inte att kunna kolla på forumet under tiden. Jag ville mest bara tacka alla här som hjälpt mig direkt eller indirekt genom sina inlägg. Jag har lärt mig mycket och känner mig tacksam för den tid jag spenderat här. Om forumet finns kvar om två år när jag kommer hem igen så kommer jag att återuppta aktiviteten här, utan tvekan. 🙂 Om ni undrar varför jag drar och inte är så införstådda så kan ni läsa det i den här tråden: https://www.studio.se/index.php?showtopic=48627 Tråden handlar egentligen inte om det, men vi kom av oss lite. 😉 Det här forumet hjälper folk att bli bättre musiker, och det är stort! Tack igen för allt! Mvh, Emanuel Palm
  2. Jo men det har jag gjort, sitter varje kväll och skruvar med olika ljud och maskiner, men jag kommer aldrig ända fram. kanske skulle vara lättare om jag lägger upp det jag kommit fram till och få lite feedback på det kanske. (kommer upp imorn när jag är hemma) Jag skulle aldrig be om hjälp utan att prova själv först såklart. Mvh J Det misstag jag gjorde oftast var när jag var nybörjare var att jag precis som du hängde upp mig på att ratta fram något ljud som jag hört någon annan göra. Varför inte bara att ratta tills du får fram ett eget ljud som du gillar? Det där med att kunna återskapa andras ljud kommer med tiden. Att försöka återskapa andras ljud är ioförsig ett bra sätt att lära sig syntar på, men man blir inte klar med så mycket låtar. 😄 Om du verkligen är serriös på att lära dig syntar så vill jag rekommendera Sound on Sound's synthschool. Googla lite så borde du hittade det snabbt. Den första artikeln utav de otaliga som skrivits har några år på nacken numera, men grundprinciperna för att ratta en synt har varit identiska väldigt länge, så den är inte inaktuell för det.
  3. Välkommen! 😄 Visserligen tror jag att jag sett dina inlägg ett antal gånger men ändå. Jag använde en del crackade program och demoversioner innan jag beslutade mig för att detta var något jag verkligen ville hålla på med. Sen så köpte jag grejerna. Jag tycker att det är vikitgt att det finns bra grejer som man lättillgängligt kan prova i början. Man behöver inte cracka om man kan få använda en fullt funktionell demo-version som man inte kan bounca ner sina låtar i t ex. Då kan man ju prova bäst man vill i ett par månader. Och vill man inte betala allså så får man ju hålla sig till det som är gratis, problemet är väl mest bara att folk inte känner till alla gratisgrejer när de är nybörjare utan får reda på alla dessa när det redan "är för sent".
  4. Besviken var det! Personligen så finns det två hårdvarusaker som jag verkligen vill ha, en virus ti desktop och en Elektron Machinedrum SPS-1 UW. Jag trodde nästan att jag skulle kunna få tag i en virus-synth till ett överkomligt pris när jag såg snow, men med tanke på specsen så lär det inte bli någon virus-synth på ett par år. 🙁
  5. berätta gärna hur du har kommit fram till det (vill påpeka att det inte finns ngn sarkastisk eller ironisk ton i detta, då jag tror att det skulle kunna uppfattas så)....jag tolkar nämligen folks inlägg som att jag kommer öka min datorkraft ngn oerhört med en dylik uppgradering : ) petri Jag undrar också hur i hela friden BeeZed kom fram till det. 😑 Läsa en gång till? Jag förstår om BeeZed bara skummade igenom allt eftersom det vid det här laget har blivit rätt mycket att läsa. BeeZed, du skulle antagilgen märka rätt stor skillnad, men om du håller fast vid SX2 så skulle jag hellre rekommendera en tvåkärnig processor med lite högre klockfrekvens (Jag tror inte att det finns så mycket enkärniga längre att få tag i). Sen så kan man med lite inställningar reservera den ena kärnan för Cubase och den andra för allt annat som körs (typ operativssystemet tex).
  6. Jag är faktiskt osäker. Jag tror att det räcker att värdprogrammet är det eftersom det då borde kunna placera enskilda pluggar på de olika kärnorna, precis som ett operativssystem med stöd för flera kärnor enkelt kan dela upp enkärns-applikationer på de olika kärnorna. Sedan om pluggarna är anpassade så lär väl det vara en fördel, fast jag tror faktiskt inte att det finns sådana eftersom de flesta pluggstandarer uppdaterades senast innan flerkärnsprocessorer var på tapeten. Nu är jag alltså rätt osäker, så om någon rättar mig så får du ta den personens kunskap för sanning.
  7. Union

    Ny musikburk

    ATA är gränssnittet som IDE diskar använder. Hårddiskens prestanda har stor påverkan på i princip alla laddningstider på datorn och kan i vissa extrema fall vara en begränsning vid ljudinspelning på datorn. Håll dig till SATA2 diskar eller nyare (om det nu finns nyare, var ett tag sedan jag kollade). Lycka till!
  8. nu först upptäckte jag att jag kunde välja cpu i listan.....jag är dock lite osäker på vilken jag ska välja (om den nu finns med). mi nuvarande P4 är denna http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=12370...led#ProductTabs är det densamma som "Intel Pentium 4 "E" 530 Prescott, 3000/200, P35, 533" ? vilket benchmarktest hamnar närmast cubase-användning? "SISoftware Sandra XI - Multimedia Floating Point"? i några av benchmarktesten får quad 6600 "stryk" av core duo 6850.....hur är det med stabiliteten som Majken nämner? Kan det var bättre med en snabbare duo än en quad? Anledningen till att quad 6600 får stryk av duo 6850 på en del tester har att göra med att flera testerna inte har stöd för flera kärnor och att quad 6600 inte har lika hög klockfrekvens som duo 6850. Så om båda processorerna bara kan använda en kärna var så är det ju klart att 6850 vinner eftersom de enskilda kärnorna är bättre i den. Stabiliteten ska det inte vara någon skillnad på mellan de olika antalen kärnor, däremot så får man en liten prestandaförlust per kärna ju fler kärnor man inkluderar eftersom processorn måste lägga ner energi för att kunna hålla reda på alla kärnorna också. En enkärnig processor designad lika dant som en quad 6600 är således lite bättre än 1/4 av prestandan av en quad 6600 fullt utnyttjad. SISoftware Sandra XI - Multimedia Floating Point är antagligen ett pra test. Även 3Dmark testerna i CPU läge är också relativt bra prestandatester. En varning dock att de här programmen inte nödvändigtvis behöver räkna poängen helt logiskt. Det är inte någon garanti att poängökningen ska vara linjär. 2000 poäng behöver inte nödvändigtvis vara dubbelt så bra som 1000 poäng. Häng inte upp dig för mycket på de här testerna heller eftersom de är gjorde på olika moderkort med olika minnen i och med att man inte kan testa dem på äldre saker eftersom de inte är bakåtkompatibla. Så ditt moderkort kanske är sämre eller bättre än det som de testade på när de kollade just den processor du funderar på att köpa. De här testerna är riktlinjer, inte absolut fakta.
  9. Jag har läst en del om just det chassiet eftersom jag själv var inne på att köpa det ett tag, men jag tog ett M-ATX chasi istället eftersom jag tycker om små datorer. Jag tror att det nätaggregat som kommer med det är tillräckligt. Annars så kostar inte ett Sonata III mer än ca 1100 kronor, och där får du ett aggregat på 500W som jag kan tänka mig är riktigt bra. Antec är kända för att göra kvalitativa nätaggregat och bra chassin, men det finns givetvis andra tillverkare som gör riktigt fina produkter. Seasonic's nätaggregat är också väldigt stabila, sist jag kollade så var de snäppet vassare än konkurrenterna på just stabil strömförsörjning, men de kostar därefter. Sen så finns ju Hiper (jag har ett Hiper Type-R i min dator), Cooler Master och Tagan bland en del andra. Lycka till med datorbygget!
  10. Precis som Majken skrev så är det fler saker än bara processornerna som blir bättre varje genreation. Även ramminnen, hårdiskar, bussar, grafikkort, och så vidare. Så om du byter ut din gamla dator till en ny så kommer allt i hela datorn att vara effektivare och snabbare, vilket givetvis ger bättre förutsättningar för datorns CPU. Jag kan tyvärr inte säga utan att göra en ordentlig undersökning kring hurvisa en quad-core är bättre än 4 stycken P4 av den typen du nämnde mig först, men det skulle förvåna mig mycket om 4 stycken P4:or skulle vinna över en quadcore i en flerkärnsapplikation. Tyvärr så finns det inte moderkort för flera stycken P4:or, och själva processorn saknar stöd för att köras tillsammans med flera identiska processorer, men man kan ju ändå leka med tanken genom att göra lite tester och räkna med penna och papper.
  11. Jag arbetar inom IT-branschen och jag har byggt ett par stycken datorer, så jag har lite erfarenhet inom området. På papret är en Core Quad 2,4 Ghz avsevärt mycket bättre än fyra stycken 2,4 Ghz Intel P4. Det har att göra med att Core arkitekturen är mycket bättre än P4 arkitekturen vilket innebär att beräkningar utförs effektivare på en sådan. Så det där med att en P4 på 3 Ghz skulle prestera bättre än en C2Quad 2,4 Ghz stämmer tyvärr inte, inte ens i enkärnsapplikationer. Processorer är inte så enkla som man kanske tror. De utför olika typer av beräkningar parallellt och kan vara bra olika sorters beräkningar. Vanliga processorer brukar vara väldigt bra på så kallade generic uträkningar medans grafikkort är väldigt bra på flyttalsuträkningar, vilket egentligen är det som musikprogrammen behöver. Så egentligen borde utvecklarna kanske försöka utnyttja detta? Jag vill bara påpeka att den sak som antagligen glöms bort oftast men detta till trots har en oerhörd påverkan på din datorns stabilitet är nätaggregatet. Om du inte har ett lite bättre nätaggregat så kan det vara värt att lägga ca 700-800 kronor på ett nätaggregat. Med ett bra nätaggregat blir datorn mindre känslig för ögonblickliga strömavbrott och oregelbunden strömförsörjning. Dessutom så påfrestas komponenterna mindre och de dyrare aggregaten är effektivare, får datorn att dra mindre ström och ofta så är de tystare.
  12. Union

    CPU

    Om din dator är äldre än 3 år så är det dags att köpa en ny. Om du verkligen inte har en budget för det eller om din dator är relativt ny så slå upp modellen på tillverkerens hemsida och ta reda på vilek sockel det är på moderkortet. Om du inte orkar det så kan du tanka hem CPU-Z vilket du snabbt borde kunna hitta om du söker på valfri sökmotor. Sockel heter alltså socket på engelska, så det inte blir några missförstånd. Kör du CPU-Z så står allt som du någonsin skulle vilja veta och lite till om ditt morderkort, dina ramminnen och din/dina processorer i det så fort du startar det, det är bara det som programmet är till för. Gå sedan in på en valfri webbshop för datorkomponenter (förslagsvis komplett eller dustinhome) och beställ en processor av samma sockel som din dator har. Ibland så fungerar inte processorerna med vissa moderkort trots att de passar fysiskt i moderkortet. Det du kan göra för att unvika det om du känner dig osäker är att maila kundavdelningen på webbshopen och se till att uppge moderkortets sockel och nordbrygga i mailet, det borde räcka för att de ska kunna hjälpa dig. Just EZdrummer drar mycker ramminne också, så att uppgradera med mer ram kan också vara en god idé. CPU-Z hjälper dig också med vilken typ av ramminne du ska ha. Detta är alltså det som du borde göra om du kommer fram till att datorn är för dålig. Det finns massa andra saker som knaster och liknande beror på. T ex att ljudkortet inte sitter i en usb-port direkt i datorn, att något buggar sig, att du använder fel drivrutin etc. Men det får du söka på om du vill ha hjälp med det. Det finns otaliga inlägg just om det på forumet.
  13. Jag skulle vilja veta ALLT om stereobredd. Då menar jag inte att jag bara vill veta att man brukar panorera ut trummorna som de står i trumsetet med snare och kick i mitten. Det jag vill veta är hur har de största använt stereobredden till sin fördel och varför? Det vore också kul att veta varför man "på riktigt" upplever ljud i stereo och hur man kanske skulle kunna återskapa detta syntetiskt. Reverb och delayer är ju ett sett och att panorera ut dubbningar är ju ett annat. Finns det fler? Vad tjänar man på att sprida ut ljubilden och vad förlorar man på det? Är vissa frekvenser mindre bra än andra att ha utspridda? Hur har användningen av stereobilden förändrats de senaste tjugo åren? Mina egna mixar låter ofta väldigt centrerade i och med att det ända som fyller ut på bredden är rumsklanger och delayer. Visserligen brukar jag panorera ut snedstämmda oscilliatorer på mina syntar en del vilket ger en snygg stereoeffekt, men ljudbilden blir ändå ganska statisk på bredden. De gånger jag försökt mig på att göra några manövrar på bredden i mixen så låter det ofta krystat och passar illa in. Jag vill tillägga att jag personligen håller på med elektronisk dansmusik. Hur arrangerar/mixar man musik med bredden i åtanke?
  14. Reason 4? To solve this, you need to add your controller again. 1. Go to Preferences/Keyboards and remove the surfaces already added. 2. Add your keyboard, and set it up as an " MIDI Control Keyboard". Nej, jag glömde säga att det är Reason 3 jag kör med. Men jag ska kolla om ditt tips funkar. Jag har haft liknande problem. Allt som du sätter in i en dator via USB är bundet till datorn via den usb-port som du satte in den i. Så se till att alla musikgrejer sitter i en av datorns egna usb-uttag. Sen så ser du till att alltid sätta samma sak i samma uttag. Detta borde hjälpa. Hoppas jag var till hjälp! Så var det. Haha... jag trodde jag satt den i samma varje gång, men det var i den bredvid. 🙂 Kul att det fungerade! 🙂
×
×
  • Skapa ny...