Jump to content
Annons

Mr.P

Medlem
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Du menar att jag inte ska lägga på några delays, reverb och annat direkt till mixern eller?
  2. Jag har pillat ihop en liten pryl nu. Det är techno och allting smäller på hur bra som helst. Men när jag sedan breakar av och enbart vill ha en ganska aggressiv synt på...och till det, mig själv när jag stönar i micken... så åker volymen upp på de två grejerna så det distar något fruktansvärt gentemot beatsen som gick tidigare. Finns det något sätt att hålla ner de nivåerna på samma läge som beatsen låg? Det är nästan som om någon vrider upp volymen till max när breaket kommer. Jag kör med compressor på både synt och min röst, men det verkar höjas i alla fall. ☺️
  3. Kanon! Tackar väldigt mycket! Nu rullar det på igen. 🙂
  4. Haha! Svårt att få till en bra rubrik men jag hoppas jag kan förklara vad det är jag menar iaf... Jag fick en schysst setup av en god vän som jag startade upp Reason med. Den består av... 1 Combinator 2 Mixerbordet 3 Rv7000 4 Rv7000 5 Chorus Flanger Allt detta kan jag då använda på kanalerna på mixern. Men när jag nu råkat fylla upp alla kanalerna på det och skapar ett nytt mixerbord för att lägga till fler instrument på, så följer inte effekterna med. Finns det något smidigt sätt jag bara kan skapa ett nytt mixerbord och sedan få alla effekter att läggas till på det också?
  5. Jag fattar inte. Får det inte att funka alls. Det är alltså en Subtractor jag har lirat en basslinga på. Tänkte att jag kunde feta till den genom att kopiera den så jag får två, och sedan panorera ut dom lite åt varsina håll. Jag får aldrig till ett fett basljud så jag tänkte testa det här sättet för att se om det kan funka bättre. Har testat "Trace" tips, men problemet är bara att att kopian inte dyker upp i mixern så jag har ingen möjlighet att panna ut kopian lite till vänster. Någon som vet varför den inte får en egen kanal i mixern? Har testat Linus tips också, men även där finns det ingen möjlighet att panna ut kopian. 😆
  6. Tillbaks efter en superb semester på Kefalonia. Underbart där. Var bara tvungen att säga det, precis kommit innanför dörren och spanade in forumet. ☺️ Tackar för tipset, jag ska testa det lite senare. Pianot var mer som ett exempel, det är egentligen ett bra basljud jag är ute efter när jag lirar basgångar. Jag har svårt med att få dom att låta "fylliga" eller vad man ska kalla det för. Tänkte att man kanske kunde få dom bättre om man kopierar grundbasen man lirat in och sedan panorerar ut de båda lite grann åt höger-vänster. Jag tycker basen jag gör oftast låter så fattig på nåt sätt. Det är liksom mer liv i allt annat men basen är så stel, men det kanske går att göra samma sak med basen med ditt tips för att få det bättre?
  7. Hehe, oj... hur kunde jag ha missat det? Aja, tackar för det. 😆
  8. Vet inte vad det är som strular, men jag har inte fått till det hur jag än försöker. Det jag är ute efter är att kunna kopiera till exempel ett pianokomp jag lirat på en NN-XT, men få kopian till ett helt eget spår i sequencern. Som det är nu så verkar jag bara kunna kopiera den och lägga den direkt ovanpå orginalet? För jag ser aldrig kopian som ett eget spår. Jag skulle vilja ha ett eget spår så jag kan panorera dom olika. Går det att göra på något annat sätt så jag får det som jag vill? Och får kopian i så fall också en egen kanal i mixern?
  9. Jag vet ärligt talat inte vad det är för instrument. Får kanske rikta in mig på piano som du sa och försöka ratta fram nån konstig grej....
  10. Vet inte om det är samma som vi tänker på. Det första jag tänker på är en gitarr.... Det är han som börjar "blippa" direkt vid 17-18 sek in. Lirar mycket tydligt över allt annat... Blipp blipp, blipp blipp, blipp blipp, blipp blipp... Det är nog en gitarr fast med nån underlig effekt på, tror jag. Fast ljudet påminner mycket om något från barockmusiken, typ cembalon, fast han lirar mycket låga toner. Svårt att förklara, men hoppas jag gjorde det bättre nu...
  11. Det ljudet jag är ute efter börjar 18 sekunder in i videon. Jag är inte säker på att det är en gitarr, är det nån hammondorgel med nån skum effekt på, eller är det gitarr med effekt? Han som småklinkar i bakgrunden... småkompar. Typiskt för den gamla hederliga rootsreggaen. Vet nån vad det är för nåt, och finns det någon som vet hur man kan få till det ljudet i Reason i så fall?
  12. Haha, ja... inte riktigt så snabbt men i alla fall bra mycket snabbare än vanligt. Även datorspelen jag spelar går lika snabbt ljudmässigt. Men jag vet inte varför man inte kan återställa det direkt i programmet. Jag löste det genom att välja tillbaks den ursprungliga creative-drivaren i programmet. Och sen fick jag ändra ljudkortet från musikläge till spelläge... och sen tillbaks igen. Då blev allting normalt igen. Antar att FL-Studio, när den vill ha sin ASIO-drivare, ställer om nåt som tydligen inte går att ställa tillbaks ordentligt i programmet. HAde varit kul att lira direkt från klaviaturen, men det går lika bra att klicka ut direkt i sequencern också.
  13. Jag sitter och går igenom lite tutorials och skulle nyss spela in en synt. FL Studio skickar då upp ett fönster som säger "What do you want to record today?" Jag vill spela in synten och råkade välja att jag ville spela in Audio här. Då säger den att den endast kan göra detta via ASIO-drivare. Jag kör på Creatives drivare då jag har ett Soundblaster. Så jag valde väl ett par ASIO i listan över alternativ, och nu går allting för snabbt. Jag har försökt att ställa om till andra drivare igen, men det verkar inte funka. Nu går allt ljud på datorn för snabbt. Vet någon hur jag kan återställa allt till det normala. Och om jag i fortsättningen vill spela in syntar, vad ska jag välja när det där fönstret poppar upp? Automation and Score? det verkar vara det enda alternativet som inte vill ställa om drivarna.
×
×
  • Skapa ny...