Jump to content
Annons

Nbient

Medlem
  • Antal inlägg

    222
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    3

Allt postat av Nbient

  1. En annan idé jag jobbar på. Satt och lekte en kväll och så blev det denna lite halvspeciella sak. Feedback och tips och idéer uppskattas alltid väldigt mycket. Tack 🙂 Oh my Love.mp3
  2. En idé jag jobbar på. Vore kul med feedback och tips o idéer. Ganska långt från ”klar” klar. Men gisten finns där. falling down v6 halvinst.mp3
  3. Jag tycker ni ska byta ut gitarrsolot mot en saxofon. Solot låter som gjort för det. I allt övrigt och oavsett, riktigt bra låt och produktion. Snyggt! 👍
  4. Tack Falconshield. Med “precisera trummorna” menar jag just det du påpekar, att få dem mindre mekaniska och mer levande. Bakas in mer i låten sas. Just nu är det ju bara ett grundbeat utan större variation. Vad jag sen kan göra för att få det att låta ”mindre plugin” återstår att se 🙂. Jag håller med om klicket i kicken. Blev väldigt tydligt nu när du nämnde det. Tack för feedback.
  5. Tack Flizzaff. ja, sången är medvetet lågt mixad då den inte är klar. Finns ingen text, mest melodin och några frön till vidare text, därav titeln 🙂 Håller med angående helsyntetisk musik 🙂
  6. Hej på er jobbar på en låt här som börjar ta form. Tänkte försöka få lite input. Sången är bara en scrap, platshållare tills jag hittat riktig text, men melodin är nog nära där den ska vara. Tänker mig även en del adlibs och körer som ska dit, samt även precisera trummorna lite. Cymbaler kke kan va nåt 😉 högt och lågt. tack.
  7. Rent generellt så hör jag definitivt potential i låtarna. De har ett skön känsla och följer samma musikaliska tema. Men jag tycker du behöver tajta till det en hel del, och jobba lite mer för att grejerna ska sitta ihop. Just nu känns det väldigt fladdrigt och slarvigt inspelat. Vad gäller strukturen på låtarna känns det också ganska förvirrande. Man vet inte riktigt vart introt, versen eller refrängen börjar och slutar. Monotonin som nämnts här tror jag sitter i att, även om du har förändringar i arrangemanget så låter det lite likadant ändå. Och det har nog med bristen på struktur och inspelningskvalitet att göra. Håller med föregående att låt 3 och 4 låter mer genomarbetade. Mycket bättre kvalitet.
  8. Hade själv några på listan på potentiella ”vinnare”. 16 gick mig helt förbi ärligt talat. gudarna vet varför. Stort grattis till alla deltagare som alla är vinnare i mina öron. Bra jobbat allihop. Jag förstår att juryn inte hade det lätt 😁.
  9. Tycker det låter riktigt bra. Snygg mix, bra instrument, och väldigt aktuell text. förutom tv-apparaten då, kanske skulle varit youtube istället 😁 Kan inte låta bli att tänka Peps när jag hör dina låtar. Tror inte det bara beror på dialekten.
  10. Så…vill du ha hjälp med att hitta en bra laptop för musikproduktion, eller vill du diskutera hur testvideos borde utformas? Personligen är jag en Mac-kille, men skulle undvika macbooks givet mängden problem de verkar påvisa. Finns många såna videos också. I övrigt är CPU viktigast, ju fler kärnor desto bättre. SSD-utrymme är viktigt bla för livslängden. Mängden RAM blir viktigt om du använder mycket samplingsbibliotek, men även viktigt om du vill undvika ständigt skrivande till diskcache, något som förkortar SSD livslängd, men som framförallt försämrar prestanda. Allt detta beror ju på din budget, men som absolut minimum skulle säga CPU med 8 kärnor 16 GB RAM 512 GB SSD Lycka till.
  11. Undrar om inte den här ligger på fel ställe..kanske passar bättre under ”studioutrustning” istf ”feedback på demolåtar”. 🤷‍♂️
  12. En annan grej kan vara att kolla på reduktionsmätaren för att se hur attack och release svarar. Ofta kan det vara önskvärt att denna lirar ”i takt” med källan du komprimerar. om du tex komprimerar en baskagge så vill du kanske att kompressorn släpper mellan varje tillslag.
  13. Musikaliskt får jag lite ”moderna zappa-vibbar”. Lite melodiös sång på det så kan det bli spännande.
  14. NoiseAsh har ett kontaktbibliotek med ett samplat Yamaha C3 Grand Piano som låter väldigt bra. Tycker själv att tex Arturia’s piano låter rätt tunt i jämförelse.
  15. Inget slår som en skön blues Dan före Dan före dopparedan. 😊
  16. Tack för kommentar. 😊 Jag är benägen att hålla med om att basen ligger något högt. Ska ha det i åtanke i slutmixen. Flöjt eller klarinett kan nog funka bra utan att störa vibben i låten. Tack för tipset.
  17. En liten skör kärleksballad jag snubblade på men …ja…svårt med fortsättningen.. Samtidigt för personlig för att be om hjälp typ 😄 Berätta gärna vad du tycker. 100% organisk. Stort för mig. Men mixmässigt…en demo som sagt.. Treeat a dream.mp3
  18. Skön låt. Bra sång. Gillar de filtrerade percussiva ljuden. Sätter lite extra krydda. snyggt jobbat 💪
  19. Feedback vore trevligt 🙂 Texten: I’ll lie for you just saw you pray Tell me that the scars that saved your innocence jealousies and fairytales All the lies will make amends Everything that you entailed Riding off to silence and chances are you’ll get there Holding back again Holding back again Fending off to send the tears Speak of love to fire burn Chances are you’re living here Cry out just in time for love Load me up and lay me nice You could tell me there’s a sorrow I’ll lie for you just saw you pray I’ll lie for you just saw you pray Riding off to silence and chances are you’ll get there Riding off to silence and chances are you’ll get there Holding back again Holding back again I just saw you pray.mp3
  20. Om du köper 3:an så får du med 2:ans trumbibliotek också. 3:ans bibliotek är inspelat i Hansa studio i Tyskland. Låter riktigt bra.
  21. Trevlig lista. Jag har två av dem, men saknar Novation Peak här. Men den kanske inte är att anse som fullt analog, med tanke på NCO? Filter och VCA är dock analog.
  22. Den var ju jättebra tycker jag. Jag gillar känslan och stuket i den. Annorlunda och ”regelbrytande”. Skönt sound. Och din röst funkar jättebra till det här.
  23. By the way. Du lägger inte ut någon egen musik som det verkar? Inte för att det förminskar din åsikt, men hur graderar vi den när inga referenser finns?
  24. Vet inte vad konkarongen betyder riktgt, men kul ord 😊 Denna lilla trudelutt är basically 70% AI courtesy Apple GarageBand på en iPad. Jag hade bara en kul kväll och tjejen tyckte jag skulle lägga ut för hon blev glad av den. Jag oxå ärligt talat. Så, whatever tänkte jag och lade ut den 😋. Men tack för din input 👍 blev glad av det.
  25. Jag vill tydliggöra lite Jag lyssnade tidigare i ett par lurar, Sennheiser pxc 550, och då lät det precis som jag jag beskrev tidigare. När jag nu lyssnar direkt i paddan, som har fyra högtalare, så kommer sången fram mycket mer. Men. Jag saknar low end. Finns liksom ingen. Jag förstår ett mixningsbeslut avseende nertagning av high end, givet att du vill göra en 70-talslåt. (Inte för att jag fattar vad det har med Berlinda Carlile att göra). Men tape och LP har inte varit okänd för att döda low end direkt, som den gjort med high end. Mer balans mellan kagge och bas. Och basen tycker jag ligger bra. Vidare ( förlåt slejnard ) så tycker jag du borde fundera på att föra ditt 70-tals sound lite närmare idag. Behåll känslan och soundet, men för det lite närmare idag..om du fattar vad jag menar. Lyssnade på red hot chili peppers idag. Där nånstans kan jag se dig och din musik. Du har ett ganska unikt röstid. Jag tror det kan användas i annat än historiska låtar. Jag skriver detta av respekt för din talang. /Johnny
×
×
  • Skapa ny...