Jump to content
Annons

Nbient

Medlem
  • Antal inlägg

    239
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Allt postat av Nbient

  1. I båda, men den verkar ligga lite högre i andra versionen. Tror inte du kan "mixa" till det med annat än att ske prova att lätta på kompressorn, men jag skulle byta virvel helt, så att den harmoniserar med låten bättre. Nu känns det som en snyting varenda gång den och slår, och jag tycker det är fel typ av låt för det. Testa att lyssna på låtar som liknar din och jämför. Tror du kommer höra då vad jag menar. :)
  2. Tack så mycket Richie. Kul att du gillar den 😊 Brottas lite med reverb nu också. Brukar lägga på en emt250 till att börja med då jag finner att det funkar till det mesta initialt, för att sen potentiellt bytas till annat beroende på. Jag har nyligen skapat en enkel template för inspelning, där jag har alla inputs med gitarr, bas, trummaskin, syntar och mickar inkopplade och ett reverb och delay att börja med så jag kan komma igång snabbt när inspirationen kommer. Väldigt basic, men det hjälper mig att hålla mig inom vissa ramar så jag inte fastnar i ljudletande osv.
  3. Tack Slejnard. 😁 monotonitet har jag faktiskt inte ens reflekterat över, men det stämmer nog som du säger nu när jag tänker på det. Och det är kanske den typen av låt som du säger. Bra synpunkt. Sen att låten upprepar sig utan variation beror på hur tidig versionen är. Hoppas bara jag hittar ork och lust att fortsätta utveckla den. Har ju tyvärr en förmåga att fastna på vägen. Läste en intressant artikel här på forumet om just det fenomenet. Ska försöka anamma de tipsen 👍
  4. Cymbalerna är betydligt bättre. Men jag tycker den första versionen låter biffigare. Den andra känns aningen tunnare, om än något mer balanserad. Jag tror det är virveln som smackar för hårt också, och tar väldigt mycket plats. Kanske det som gör att jag upplever låten hårt pressad. Men du har nåt på gång här. Kämpa på 👍
  5. Tack så mycket, igen 😊 Kommer definitivt kolla mer på automation av uttryck i stråkarna. Använder ju cello rätt flitigt i mina låtar, och får ofta höra att de låter onaturligt. Så, det är nog på sin plats att titta på det på allvar. Kul att du gillar låten, det stärker. Tack.
  6. Tack så mycket Jonatan. Håller med dig angående OH. Hatten ligger väldigt lågt. Även rummet kan öppnas upp. Mycket kvar att göra så jag är glad för synpunkterna jag får, Tack 👍. Inte alltid lätt att vara objektiv inför sina egna verk 🙂. Kanske kollar in det biblioteket, skadar inte med variation. 👍
  7. Den här var trevlig. Får lite Uggla-ballad vibbar. Bra jobb med stråkarna. Sången är ok, du är på gång. Jag skulle försöka intensifiera tonen lite i vissa delar, Inte högre, bara intensivare uttryck. Försök förändra känslan i uttrycket från hopplöshet till hoppfullhet. If I make sense 😁 Bra gjort, intressant inslag 👍
  8. Låten i sig gillar jag. Jag håller med om cymbalerna. De behöver definitivt göras något åt. Den allra första kan du fimpa helt. Jag tycker låten känns ganska pressad också. Har du tryckt hårt på limit knappen? Den behöver lite luft. Blev lite förvirrad när jag hörde ren rip av Mike Oldfield gitarrmelodi från Moonlight shadow. Som följs direkt av en låt al’a Winnerbäck /Lundell. Blir splittrad av den. Har man inte hört moonlight shadow så är det säkert annorlunda 😁 Sången tycker jag är helt ok. Låten är bra, tanken är god. Men det finns lite att göra, som påtalats. Bra gjort 👍 Lyssnade just på version 2, och den förändrade inte min bild nämnvärt.
  9. Så enkelt. Och så bra. Wow. Jag hör 2 gitarrer, bas, trummor och körer till leaden. Och ett solo som jag önskar hade varit en av de två gitarrerna istf en tredje gitarr. Men det förtar absolut ingenting. Bra sång, bra röst, bra text. Bra sound. Mjukt, varmt, lagom krunchigt. För mig är det här musik på riktigt. (Nu vet du hur gammal jag är 😂) Riktigt bra Richie 💪 ps. Lägg gärna på nån twist i andra versen före första bryggan. Känns lite som att man börjar vänta där.
  10. Det här var bra. Men som sagt. Nästan övertydliga Kent-vibbar. Hade jag hört den på radion hade jag förmodligen trott att det var Kent. När det blir så påtagligt blir det nästan en nackdel. Till och med samma ordval.. Men låten i sig är helt i min smak. Snyggt jobbat 👍
  11. Jag gillar det överlag, men tycker den där ”avicii-sågtanden” i dropet passar inte in alls. Eller så är det nåt som saknas där som behöver limma ihop det hela. Jobba på, kan bli bra. 👍
  12. Väldigt välproducerat. Snyggt och rent. Bra jobbat på den 👍 Låten i sig tycker jag känns dammig och lite fisljummen sådär. Men smaken är som baken. 🤷‍♂️ Får lite 80-talsvibbar. Sambon fick Baretta och Miami vice vibbar 😁 Efter en lyssning till så börjar jag uppskatta stuket i den..skön rytm i den.
  13. Tack så mycket. Denna lekte jag fram på en kväll helt oseriöst, men den utvecklades till något lite speciellt tycker jag, så blev nyfiken på vad andra skulle tycka om den 🙂. Själv tycker jag den verkar ha fått influenser från låten ”Somebody I used to know” minns inte gruppnamnet så här omedelbart, men helt omedvetet under skapandets gång. Det liksom bara blev så. Svårt att styra vad man influeras av i ögonblicket när det är oplanerat 🙂 Kul att du gillade sången. Försöker jobba på den så det inte ska låta allt för jävligt 😂. Tycker själv dock jag lyckades hitta en bra ton i denna som lirar med låten i övrigt liksom. Den bidrar till ett sound på nåt sätt.
  14. Tack så mycket NaezT. Jag har det BBC paketet också, men gillar soundet i kontakt session strings. Inte så mycket ”orkesterkänsla” i det. Tror mer det handlar om att spela dem mer korrekt, med automation av olika uttryck och övergångar mellan noter, etc. Sen också naturligtvis jobba mer på att hitta rätt melodier som passar bättre. men tidig demo som sagt. Tar definitivt med mig de reflektionerna. De är bra.
  15. Tackar Flizzaf. Gäller det alla reverb eller något specifikt? Ett av dem kommer från Arp2600 med ljudet jag spelat in därifrån? Kanske överdrivit det lite, tycker det själv iaf nu när jag lyssnar. Bra synpunkt oavsett. Tack för komplimangen 🙏. Försöker hitta en ny röst, en annan ton än jag använt tidigare.
  16. Tack så mycket Flizzaf, jag gillar dina betygsättningar 😊. Och jag håller med om att cellon inte är klar, men tycker den funkar bra i bryggan än så länge.
  17. Det är en hel del att jobba på, egentligen bara melodin och grunden i låten som är klar. Men ”gåshudsbra brygga” var en komplimang som heter duga. Tack så mycket. 🙏 Just bryggan är nog det jag själv är mest nöjd med just nu också. En del av det är också att jag försöker hitta en annan röst. En annan ton i sången liksom än jag haft tidigare.
  18. En annan idé jag jobbar på. Satt och lekte en kväll och så blev det denna lite halvspeciella sak. Feedback och tips och idéer uppskattas alltid väldigt mycket. Tack 🙂 Oh my Love.mp3
  19. En idé jag jobbar på. Vore kul med feedback och tips o idéer. Ganska långt från ”klar” klar. Men gisten finns där. falling down v6 halvinst.mp3
  20. Jag tycker ni ska byta ut gitarrsolot mot en saxofon. Solot låter som gjort för det. I allt övrigt och oavsett, riktigt bra låt och produktion. Snyggt! 👍
  21. Tack Falconshield. Med “precisera trummorna” menar jag just det du påpekar, att få dem mindre mekaniska och mer levande. Bakas in mer i låten sas. Just nu är det ju bara ett grundbeat utan större variation. Vad jag sen kan göra för att få det att låta ”mindre plugin” återstår att se 🙂. Jag håller med om klicket i kicken. Blev väldigt tydligt nu när du nämnde det. Tack för feedback.
  22. Tack Flizzaff. ja, sången är medvetet lågt mixad då den inte är klar. Finns ingen text, mest melodin och några frön till vidare text, därav titeln 🙂 Håller med angående helsyntetisk musik 🙂
  23. Hej på er jobbar på en låt här som börjar ta form. Tänkte försöka få lite input. Sången är bara en scrap, platshållare tills jag hittat riktig text, men melodin är nog nära där den ska vara. Tänker mig även en del adlibs och körer som ska dit, samt även precisera trummorna lite. Cymbaler kke kan va nåt 😉 högt och lågt. tack.
  24. Rent generellt så hör jag definitivt potential i låtarna. De har ett skön känsla och följer samma musikaliska tema. Men jag tycker du behöver tajta till det en hel del, och jobba lite mer för att grejerna ska sitta ihop. Just nu känns det väldigt fladdrigt och slarvigt inspelat. Vad gäller strukturen på låtarna känns det också ganska förvirrande. Man vet inte riktigt vart introt, versen eller refrängen börjar och slutar. Monotonin som nämnts här tror jag sitter i att, även om du har förändringar i arrangemanget så låter det lite likadant ändå. Och det har nog med bristen på struktur och inspelningskvalitet att göra. Håller med föregående att låt 3 och 4 låter mer genomarbetade. Mycket bättre kvalitet.
  25. Hade själv några på listan på potentiella ”vinnare”. 16 gick mig helt förbi ärligt talat. gudarna vet varför. Stort grattis till alla deltagare som alla är vinnare i mina öron. Bra jobbat allihop. Jag förstår att juryn inte hade det lätt 😁.
×
×
  • Skapa ny...