Jump to content
Annons

Bone

Medlem
  • Antal inlägg

    1 164
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Bone

  1. Hallå! Efter ett långt uppehåll med inspelning så har jag kommit igång igen. Uppgraderat dator, fixat nya pluggar och uppgraderat Cubase från 5 till 9.5. Problemet är bara att det har hänt rätt mycket. Jag hade relativt bra koll på Cubase 5 och känner igen mig i Cubase 9.5, men det är ett gäng saker som känns väldigt nytt ex hur man använder VST Instruments, Sampling Tracks osv. Har Googlat och YouTubeat lite men det är lite svårt att sålla. Så har ni koll på bra videos, läsning, foruminlägg som tar upp "nyheter" och sånt ni tror jag behöver kunna för att utnyttja allt nytt i Cubase 9.5 skriv gärna ett inlägg och länka nedan. Fänx!
  2. City and Colour, Turin Brakes, Sigur Rós, Mew, Wintersleep.
  3. Håller med om S.2. Otroligt bra och med otroligt många möjligheter och bra medföljande kompressorer mm. Definitivt mest lättjobbat, prisvärdast och bäst ljud i mina ögon och öron.
  4. Håller med Audiorent och tycker att Squire är mycket bas för pengarna. Här har du en lista på Squier-modeller från Thomann. Kolla om du hittar något som ser bra ut där och sen åka in och testa en på en musikaffär så får du känna hur dom känns. Jag tycker dom är väldigt sköna och lättspelade, om dom är intonerade och justerade med någorlunda stränghöjd och så.
  5. Hmmm smart. Hoppas dom andra hakar på det här också. Annars kanske man ska ta och ge det en chans (konservativ gubbstrutt som gärna inte byter webläsare 🙂 )
  6. Det lät riktigt bra. Snortajt och stenhårt!
  7. Precis så. Tack! Blir nog bra att använda i 2:an eller 3:an. Perfekt!
  8. Ingen? Inte en enda idé? Eller tycker ni det finns tillräckligt med sådana här trådar?
  9. Glömde att fylla i vilken sequencer jag kommer att använda. Det blir Cubase 4. Det jag är mest nervös för är ju ljudkortets kompabilitet med firewirekortet. Vilket antagligen blir ett Focusrite Saffire 26 PRO I/O eller liknande (Presonus Firestudio, M-Audio Profire). Jag har sökt lite på HP-sidan men det går ju inte att få fram någon specifikation på vad det är för firewirekort i datorn, verkar det som iallafall.
  10. Hej. Måste börja med att be om ursäkt för att jag skapar den 100 000:e "Funkar den här datorn för musikinspelning"-tråd. Men det är så att skolan jag jobbar på ska beställa en laptop till mig nu i veckan så jag behöver veta om det är något som ska uppgraderas eller som ni tror inte funkar. Jag ska ha den både som vanlig jobb- och bruksdator och för att hålla i lektioner i inspelning och gör inspelningar med mina elever. Jag kommer att använda mig av Cubase 4 och köra ett 26 I/O firewireljudkort (se inlägg här nedanför). Datorn är en HP Compaq Notebook 6510b jag vet att det osar lite trubbel redan där. Som ni ser på specifikationen så kan man välja att uppgradera den lite. Vad ska jag uppgradera tycker ni? Hur är det med hårddiskarna? Funkar det att ha en 5400 som systemdisk och en 7200 som Audiodisk eller ska man helst inte blanda. Hur är det med Mhz på ramen räcker det med 667 och hur verkar rammärkesmodellen? Funkar moderbordet och den processor som är med? Firewirekortet vet jag inte om det är ett Texas Instrument. Ska söka mer ikväll efter jobbet, återkommer där. Några andra problemområden eller tips? Tack på förhand. *edit* fel på länken *edit2* la till lite
  11. Du röstar alltså på Metallica? 🥰
  12. Bone

    ProteusVX nu gratis

    Tack för tipset. Ska testas i helgen.
  13. Hallå! Jag vet att det finns utspritt på forumet ett antal trådar med just tips på det jag eftersöker. Men jag håller på att planera upp en musikutbildning med inriktning på ensemble, livespel och lite grundläggande ljudteknik. Så det jag eftersöker nu är bok- och internettips, av olika svårighetsgrad, med innehåll på ovanstående. Alltså Musikteori, livespel, ljudteknik, gehörs och musiklära. ljudtekniksböcker med exempel och gärna med audiofiler, som man kan lägga in på elevernas hårddiskar, som dom får arbeta med. Men även sceniskt framförande, hur man kan "pusha" sitt eget band/skivsläpp och liknande D.I.Y böcker. Det skulle vara skönt att få det samlat på ett ställe. Ser gärna att det finns någon form av interaktion på internetsidorna, men det behövs inte. Men till exempel som det är på Ricci Adam's Music Theory-sidan där man får klicka sig framåt (inte så jätteinteraktivt, men...) eller i stil med Vacum's sida där man tränar intervaller och gehör. Men alla sajt- och boktips är välkommna. Tänkte sen uppdatera den här första tråden och försöka kategorisera in tipsen. Börjar med några få länkar själv. Ljudteknik: -Böcker Basics Of Live Sound -Sajter Studio Forums länksamling om mastering och mixning Musikteori: -Böcker Sten Ingelf - Praktisk Harmonilära Musicians Guide To Reading And Writing Music -Sajter Ricci Adam's Music Theory Berklee Shares Skapande/Kreativitet Songwriting For Dummies Management och dyl: -Böcker Musik som levebröd
  14. Det är två säsonger och som ni skriver även om den las ner så är det ett slut med cliffhangers. Ni måste se den det är lätt den bästa serie jag sett.
  15. Nu får jag väl stryk av alla rockpurister här men jag tycker att Tools version av "No Quarter" är snäppet bättre än orginalet. Sen är Vanilla Fudge's "Keep Me Hanging On" helt oslagbar! Speciellt som den framförs här på Ed Sullivan. 🙁 Kanske inte bättre men bra iallafall är Gus version av . Andra bra covers som jag tycker är värda att kolla upp är A Perfect Circles version av "What's Going On", Placebos "Running Up That Hill", Entombeds "Night Of The Vampire" och Faith No Mores "I Started A Joke". Håller med flera ovan, tycker också att Jeff Buckley's "Hallelujah" och Jimi Hendrix' "All Along The Watchtower" är covers som är långt bättre än orginalet.
  16. Fick just den länken av en kompis. Den verkar ju galet mäktigt måste bara testa en nån gång. För priset $6.495.00 på tok för dyrt att jag skulle kunna köpa en.
  17. Bra tips! Bokmärkte båda sidorna. Tackar!
  18. Om jag ska spela med plektrum och det är lite tyngre/hårdare musik köra in basen i min JMP-1:a (funkar ju också med Bass Pod, mjukvarupluggar mm) och har en rätt basfattig, skitig, distad inställning. Sen mickar jag upp strängarna, rätt nära med en kondensatormickrofon där du tycker det låter bäst. Jag brukar ha micken där halsen slutar riktad mot basmickarna på kanske 10-15 cms avstånd. Sen blandar man bara dom två signalerna efter smak.
  19. Har sett den här otroligt pubertala sketchen minst 5 gånger om dagen de senaste dagarna. Hilarious! Den suddar bort min sura min. Dom är genier!
  20. Dags att få lite styrk då. Jag tycker Behringer Truth, de lite större modellerna, är ett bra alternativ. Inte sådär jättedyra men låter mycket för lite pengar. *Upp med gard och invänta audiofil-bashing* ☺️
  21. /OT/Läste något helt annat än Silverpennies.... 🙂 /OT/
×
×
  • Skapa ny...