Jump to content
Annons

Mutto

Medlem
  • Antal inlägg

    244
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Mutto

  1. det var just det jag tänkte, det borde gå att få det att fungera ändå. men problemet är, som jag borde ha skrivit i frågan så klart är att jag får inget note on i reason alls via keyboarden vid rewire. klart att det går att få ljud, men det går inte att styra reason via keyboarden (och ja, jag har aktiverat midi-record grejen i reason) och det är det jag vill. det går inte heller att få ljud om man lägger reasons kanaler i cubase som midi-out direkt i spåret, ingen reaktion alls. eller jo, jag får note on meddleande i cubase, men inget från reason alls.
  2. Mutto

    Midiproblem vid rewire

    Hej! Jag visste inte om jag skulle posta detta inom cubase eller reasons forum, men jag misstänker att felet ligger i cubase, inte i reason. Jag har ett m-audio delta audiophile 2496 och en cme u-key midicontroller, ska köra cubase med reason som rewireslav. detta har funkat klockrent genom mitt gamla SB audigy-kort och en gammal gm-midikeyboard med midi out, allt har varit frid och fröjd. men när jag bytte ljudkort och skaffade nytt keyboard började problemen. När jag har enbart cubase eller enbart reason öppet (inte i rewire alltså) så fungerar allt som det ska, jag kan lira med keyboarden och använda alla controller-knobs och pads (iaf det som är automappat..). Men när jag ska köra reason i rewire får jag följande felmeddelande när jag startar upp reason med cubase igång: Midi Input Problem One or several of the midi inputs could not be opened. They might be in use by another application, open the preferences dialog and check your midi settings. Ok, jag gör så. Under advanced midi i reason (där man väljer bussarna för midi vid external control/rewire) så står det att mitt audiophile är offline? Delta AP midi (offline) står det, och detta känns ju dumt. Jag testade att koppla ur midikeyboarden och starta upp rewiresetupen igen och samma felmeddelande kommer. Det är säkert nåt löjligt enkelt som jag förbisett eller nånting med DirectMusic eller liknande (emulerade portar osv) men jag förstår typ inte hur det funkar 😛 Hilfe!
  3. sant! men lite terapiarbete har väl aldrig skadat 😳
  4. eller så ändrar du bara root-noten på de samplingar i nn-xt'n du vill ska spelas en oktav högre upp? eller missar jag något om man gör så? det gör du i alla fall genom att markera samplingarna och skruva på ratten "root" på nn-xt'ns underdel, den finns i vänstra hörnet av det blå fönstret.
  5. Bra funktion som jag också missat, tack för den. Synd bara att det inte fungerar med samplingar också, att den inte kan plocka upp .wav och sen t ex fråga i vilken sampler man vill ha den eller på vilken kanal i redrum.. det skulle varit fett. jag ska maila proppellerskallarna och be dom uppdatera! haha.
  6. Mutto

    Guden av trance

    jo. det finns massvis av folk som svarar på allt mellan himmel och jord. ingen aning om varför postfords sida inte funkar elelr om han har nåt nytt i hatten, men om du skulle postat detta under rätt forumdel hade du kanske fått fler svar.
  7. Mutto

    Eric Prydz

    eller, så lägger du ut en tom redrum, där du på en kanal lägger en kick. sen skapar du en kompressor på den synth/sampler som du vill ska pumpa, sen trycker du tab och vänder på racket. från baksidan på redrummen drar du kablar från den kanalen där du har kicken till sidechain-ingången på kompressorn, lägger ut kicken som önskat pattern i redrum och voila - sidechain. vill du sen använda samma kick utan att behöva göra en ny kick för varje komp så gör du en spider audio-splitter efter redrummen. nivån på pumpet styr du med threshold/ratio på komressorn.
  8. Mutto

    Redrum fel?

    Du måste dels ha en loop utsatt, eftersom det du kopier till track hamnar mellan L och R. Dels måste du ha rätt spår i sequencern markerat.
  9. Känner igen det, och jag gissar på att det har nånting med rewire att göra. Jag har bara märkt det i samband med rewire iaf, ljudet i cubase kommer fortfarande men det är tyst i reason. När loopen gått runt en eller två gånger kommer ljudet från reason tillbaka. Sjukt störigt. Jag kör 3.0.4 så det har inte med saken att göra. Jag har lärt mig att leva med det men jag lider varje gång det händer, någon får gärna berätta varför det uppkommer.
  10. Jag har inte orkat läsa igenom alla åtta sidor av det här, men när jag pluggade konstvetenskap så var den allmäna uppfattningen att konst är det du väljer att kalla konst. Svårare än så är det inte. Som alla vet är konsten död och bla bla, eftersom nåt smartskaft på sextiotalet kom på att om han ställer ut någon som vanligtvis inte uppfattas som konst i ett konstsammanhang, så blir även det konst (i det fallet en pissoar). Sen får man ju även skilja på hantverk och konst. Musik som har som syfte (som man väljer) att vara konst är konst. Resten är bara ett mer eller mindre välarbetat hantverk med ett syfte.
  11. Mutto

    Skivkonvolut

    kungen av pop. det vet ni. och detta är hans snyggaste album cover. och ja, jag har LP'n.
  12. Mutto

    Börja DJ:a

    charmen med vinyl försvinner rätt snabbt när du har 20 kilo plattor att släpa runt på. särskilt när du vet att samma mängd låtar på cd får plats i ett softcase. nej, att plocka låtar från traxsource och dyl. är jäkligt smart då du får tag på det absolut färskaste till en billig penning utan att konka runt på vinylskivorna. i fråga om cd-spelare så är det ju pioneer som är standard på de flesta ställen, denon tycker jag är skönare att spela på men kvaliten och hållbarhet är inte riktigt densamma. man kan spela längre och hårdare på en cdj1000 än på en dn-s3500. å andra sidan är cdj1000 dyrare. men vinyl kommer ju hålla ett tag till, pallar du med det så är det ju bara att köra.
  13. även om det är ett 20 år gammalt pipljud fran gameboy.
  14. Mutto

    Numark DM2002X

    det var en numark dm2002x du hade? har du testat att läsa den här? kan vara en hjälp på vägen om du inte redan läst den. koppla först ihop dina skivspelare, alternativt de två stereoutgångarna från ditt ljudkort med rca på varsin linekanal i mixern, för guds skull inte på phonoingångarna. koppla därefter en stycke rca från master till förstärkare, sedan kopplas en stycke rca från booth (eller record som det står på visa mixers) till ditt ljudkorts line in, för att göra det kan du behöva en sådan adapter som är grannt beskriven i färgbild ovan. du kan även göra tvärtom ifall du har lägre utsignal i boothutgången, dvs att du kopplar booth till aux/line på förstärkaren och master out till ljudkortets line in, eftersom du antagligen inte kommer fläska på tillräckligt i din förlyssning i alla fall. det borde gå smärtfritt.
  15. Mutto

    Ik heb een boot

    haha. men känns inte videon rätt "påkostad"? även om det trots allt kanske är hemmapul så ser det ju snyggt ut. och då menar jag inte bara rumporna.
  16. Som businessman skulle jag självklart säga ja - eftersom jag i princip vet redan i förväg att jag kommer få igen dom pengarna med "hyfsad" marginal. Personligen kan jag tycka att det är i överkant liksom, jag förstår ju vad du menar med att det känns simpelt och att man säkert KAN pula ihop det här i en hemmastudio, om man hade erfarenheten och kunnandet som Timbaland har. Det har inte jag, därför skulle jag pröjsa 250.000 om jag var skivbolagsboss och få skiten gjord av proffs.
  17. Denna kanske jag inte borde posta i off-topic så att fler få se den.. haha. Det är så sjukt häftigt, något för er gitarrnoerds att träna på hemma i pojkrummen.. Lite annorlunda sätt att spela gitarr på
  18. Less talk, more action förväntar jag mig från dig då. När timbaland gör låtar har jag svårt att tänka mig att han känner behov av att bevisa för lyssnarna att han kan kvadrupelmicka en mungiga.. det handlar om att ha en idé om ett sound och att sen leverera. Och, om att få det att svänga som fan och tjäna miljontals dollar. Det behöver inte låta så fruktansvärt avancerat bara för att det är det heller. Han har antagligen inte knåpat i en kvart och sen kört en mastringspreset från t-racks, det lär ligga en hel del jobb bakom.
  19. Grymt! Tack ska du ha. 🙂
  20. denna frågan verkar vara besvarad, så jag hoppas det är okej om jag lånar tråden? Jag har nästan samma fråga, men ändå inte. Jag vill köra ett Audiophile 2496 tillsammans med ett SB Audigy, men inte samtidigt. Alltså, använda audiophilet till att köra asio och göra all musikproduktion med, och Audigyt till att köra windows/spel/film med. Det borde fungera eller hur? eller? Anledningen är delvis att jag vill kunna fortsätta använda frontpanelen som ingår med audigyt, där det finns hörlursingångar, FW-port (men alltså inte använda dessa i musikproduktion, har en extern liten mixer till det) att ladda iPoden med osv, vill helst inte bli tvungen att inaktivera det kortet.. men ändå använda Audiophilet, till enbart produktion. Har inte båda här ännu, kan därför inte testa själv, men om frågan är besvarad på förhand kan jag ju tänka ut nåt annat sålänge. Nån som har koll? 🙂
  21. Mutto

    Reggaeton

    reggaeton körs väl med mycket beats i trioler och ackord i baktakt och melodier i sextondelar.. det är min fördom iaf. sen det där klassiska med en 4/4-kick och snare på 4-7-12-15. men det är ju bara grundmallen typ.. sen kan man ju latja hur mycket som helst. lås dig inte i mönstret, använd mönstret att jobba vidare ifrån.
  22. Mutto

    i'm a mac/i'm a pc!

    har ni sett apples senaste reklam? detta kanske är old news för vissa, såg den idag och jag tycker den är råskön. www.apple.com/getamac
  23. har en iPod mini 6gb.. det är läskigt vad beroende jag blivit av den. gränsnittet är underbart, den låter (hyfsat) bra och går som en klocka. dessutom ligger den grymt skönt i fickan, lagom tyngd och inga böjda konstiga delar eller nåt som sticker ut. enda minuset jag har upplevt med den är kompabiliteten med iTunes, av allt som kan gå fel. har blivit tvungen att flasha den en gång för att iTunes skulle haja att det verkligen är en iPod jag stoppat i FW-porten. (är du verkligen säker på att det är en iPod?) fast jag tror att det var mitt eget fel att den blev så, hade brottom till jobbet och drog sladden ur datorn utan att "mata ut" den först. sen så är dom ju jävligt snygga också.
×
×
  • Skapa ny...