Jump to content
Annons

coverman

Medlem
  • Antal inlägg

    229
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

1 följare

Om coverman

  • Födelsedag 1962-09-08

Om mig

Senaste profilbesökare

4 145 profilvisningar
  1. Kul läsning. Litet tillägg bara. Henkan lämnade jordelivet 2016 (så jag antar intervjun med honom har några år på nacken).
  2. Finns ju även gratistjänsten Jamkazam.
  3. Den funkade helt ok. Jag kör dock med egna gjutna Koss-lurar (som dock inte tillverkas på samma ställe längre och blivit sämre om man köper dessa i dag. Koss har nämligen bytt ut själva hörlurarna mot en billigare fabrik i Kina. De tidigare tillverkades i Mexico, om jag inte minns helt fel) och lurarna är den viktigaste biten tycker jag. Om man kör med vanliga ploppar, så får man inte riktigt samma ljud med en massa läck. Villen typ av Kontakter som pluggades in har jag inte kollat. Teknikern placerade nog XLR-kontakter gissar jag.
  4. Jag köpte nyligen T-Bone In-Ear från Thomann i Tyskland (the t.bone IEM 100 - 863 MHz Bundle). Körde detta på ett festivalgig häromveckan för första gången och efter giget, så skulle monitor-teknikern lossa kablarna från boxen, men lyckades inte få loss dessa. Jag försökte samma sak, men de satt fast. Skrev ett e-mail till Thomann och frågade om det fanns något speciellt trick för denna produkt för att lossa kablarna, men fick svaret: Lite märkligt tycker jag. Vågar man använda detta i fortsättningen? Dessutom säljer ju faktiskt Thomann själva en del "billigare" kablar. Men vad jag gissar, så är de kablar som sitter fast i min box inte någon billig variant. De ser ut som ganska rejäla och bra kablar.
  5. Hittade svaret själv på nätet, men delar det även här om någon annan undrar hur man gör... http://discussions.apple.com/thread/3143212?start=0&tstart=0
  6. Jag har gjort en del jobb i MainStage och känner att det kanske vore bra att ha en backup på allt. Hittar ingenstans där man kan Spara som... eller Exportera innehållet. Någon som vet om man enkelt kan göra en backup på annan hårddisk, så man har allt samlat om något skulle braka en dag? Eller får man helt enkelt kopiera någon mapp där alla delar finns?
  7. Jag har ett in-earsystem som jag köpte på Ebay från England för några år sedan. Det är av märket dB och har fungerat bra och var rätt billigt har jag för mig. Det trista är att det bara finns en frekvens att vlja på, så när man dyker upp på något ställe och man ska köra både in-ear och trådlös handmik eller kanske någon gitarrist vill springa omkring trådlöst, så har det hänt att systemen krockar på samma frekvens. Oftast har ju de andra systemen som man fightas med flera val, så det har löst sig. Men jag skulle gärna vilja kunna ha den möjligheten själv. Så nu tänkte jag försöka hitta något som inte är alltför dyrt. Någon som har tips om något som funkar bra och är billigt? Har kollat lite på Thomann.de, som alltid är billiga. Men är osäker på om deras system i lägre prisklasserna är ok eller bara skräp. Helst vill jag komma under 3.000 kr om det är möjligt. Någon som kan tipsa eller varna innan man köper?
  8. Som jag skrev lite tidigare i inlägget: Jag vill kunna ändra effekter under låtens gång, typ lägga på delay på sången på vissa ställen i låtarna eller göra automatiska program change. Låtarna går med backtracks/loopar, så det är audio som rullar hela tiden. Men på vissa ställen vill man kunna styra effekter automatiskt utan fotpedaler eller midi controllers manuellt.
  9. Men det går ju inte att köra midi-händelser under låtens gångi MainStage. Det är det jag saknar.
  10. Jag vill kunna ändra effekter under låtens gång, typ lägga på delay på sången på vissa ställen i låtarna eller göra automatiska program change. Låtarna går med backtracks/loopar, så det är audio som rullar hela tiden. Men på vissa ställen vill man kunna styra effekter automatiskt utan fotpedaler eller midi controllers manuellt.
  11. Håller på med MainStage där jag lagt loopar, backtracks och ljudeffekter och annat bra att ha för livebruk. Det är enkelt att köra programmet och det är ju väldigt snyggt och lätt att skapa ett passande utseende. Dock saknar ju programmet midi och jag undrar om det finns något annat program som hanterar både midi och ljudfiler och effekter på ett smidigt sätt för livebruk? Något som man lätt kan skapa låtlistor i och få flödet att rulla smidigt live. Eller är MainStage helt enkelt det enda alternativet? Givetvis är det Mac jag pratar om.
  12. Har en dotter som spelar in en del i Logic, men skulle vara kul med en bok som beskriver lite om mixning och andra bra tips för programmet. Är det någon som har tips på en bok på svenska som kan vara bra? Jag har en del engelska böcker som jag sjÄlv haft nytta av, men det Är ju alltid lite lÄttare om det Är på svenska. Julklappstips Är detta, så någon som sett eller lÄst någon bok?
  13. Någon som har något tips på bra instrumentplug för Logic som låter Yamaha CP-70 eller 80. Det där gamla Electric Grand-ljudet. Tror jag hört en bra i Reason för länge sedan, men försöker hitta det till Logic. Några tips? Hittar inget i det som är inkluderat i det stora biblioteket, men jag kanske letat på fel plats. PS. Om någon inte vet vilket ljud det är, så kan man höra det på ganska många 70- och 80-talsinspelningar. T ex U2, Simple Minds, Peter Gabriel, m fl.
  14. Kanske bara testa att köra Skivverktyg (ligger i programmappen "Verktygsprogram"). Kör sedan bara en "Reparera skivbehörigheter på hårddisken. Ibland kan det lösa skumma saker som händer. Köp INTE en pc. Då kan det hända många andra saker. Dom får ju t ex virus och sådan skit som vi oftast slipper. Det är värt mycket.
  15. Jo, de där känner jag till. Men tänkte mig lite loopar av samma karaktär. Inte exakt hans loopar. Mer musikgenren.
×
×
  • Skapa ny...