Jump to content
Annons

Giannis

Medlem
  • Antal inlägg

    299
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

8 Neutralt

Om Giannis

  • Födelsedag 1980-01-27

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Karlstad
  1. Det ska definitivt gå. Men det är ju relativt hur mycket kraft som behövs, är du van att bounca ned så bör det inte vara något problem, tycker jag. Har själv gjort produktioner med betydligt sämre datorprestamda. Får väl tillägga att jag inte testat nån Mac Mini (även om funderat på den som exempelvis sample slave).
  2. Har generellt sett dålig kolla på exakta db-specs, RMS. osv, men hade främst tänkt på hur videon/musiken spelas upp. Kan ju ofta vara datorhögtalare, laptop-speakers eller enklare hörlurar. Av egen erfarenhet tycker jag att man kan få problem med för mycket bas och även att diskanten är lite vass om man inte är extra försiktig.
  3. Att lyssna på musik från en smartphone via Spotify, Deezer, och liknande, låter helt otroligt mycket bättre än att lyssna på en tape från en vinylskiva i en walkman. Hands down.
  4. Om nåt ska ut så är det alla stentråkiga och värdelösa tv-värdar/värdinnor och what not som tror sig kunna alldeles för mycket om det mesta. Inte för att de egentligen hör till musikbranschen. Det lär bli svårt att ersätta musikproducenten, och även mix-teknikern, men självfallet också musikerna som spelar instrument väl... 5 cent shit.
  5. Jag tror att den kanske inte går efter just taktart, utan snarare efter antalet steg i arpeggiatorn. Så om den är inställd på åttondelar, får du ta bort två steg för att få den att gå jämnt i 3/4. Har inte Logic X dock...
  6. Lyssnar allra mest i de nya iPhone/iPod lurarna från Apple, vilka jag tycker låter grymt. De ger också en väldigt bra referens för hur mixar måste låta. Mixar dock helst endast i monitorer, såvida det inte är möjligt av någon anledning (som att jag är borta från studion).
  7. Låter väldigt mycket som att det är basen som har det tonala innehållet där.
  8. Jag producerar väldigt mycket house, och skulle aldrig arbeta med kicken i termer om tonart. EQ och kompressor är viktigt dock. Att välja kick med rätt sound är det primära.
  9. Ok, klicka på pilen brevid "Global Tracks", då dyker det upp bla "Markers". Klicka den pilen med, så får du upp en panel för Markers. Sen kan du använda pennan, eller alternativet "Create" eller "From regions" (markera en region innan), och sen dra omkring markeringarna...
  10. Du kan lägga till en "marker" även, uppe i listen där takterna visas - Cmd+alt samt klicka vart du vill ha den.
  11. Det finns kanske saker att läsa på skatteverkets sida, men det är svårt med den iom att sällan all info finns med just där. En oberoende revisor verkar bättre, då håller nån koll på vad man har rätt till.
  12. Ja, SSD funkar såklart bra... Det är ju inga problem så sett. Nej, vill du ha en slimmare dator är ju den med Retina coolare, men dyrare - du får inte heller särskilt mycket bättre prestanda i musikprojekt. DVD-drive kan ju va bra att ha ibland, rätt sällan visserligen. Det är förmodligen inget problem att det inte går att byta ut grejerna, iom du får så höga prestanda från början. Det är ganska sällsynt att man behöver byta ut nåt i en nyare Mac.
  13. Jag är helt säker på att du inte behöver den med Retina-skärm och SSD. Det går väldigt bra med "vanlig" disk. Särskilt Retina-skärmen är ju onödig för musik. Air ger betydligt mindre prestanda för pengarna även. i7 ger mer kraft än i5 - är inte säker på den exakta skillnaden dock.
  14. Ja, det är företag som kan göra avdrag. Annars finns nåt slags avdrag för diverse "hobbyverksamhet". Har dålig koll på just det. Spara alla kvitton i vilket fall, för du kan göra avdragen senare om du startar eget.
  15. Du riktade ditt övergrepp mot samtliga som gör avdrag för Spotify helt enkelt. Efter det kan jag väl tänka mig att det blir hets mot folkgrupp, ja - varför inte.
×
×
  • Skapa ny...