Jump to content
Annons

johlin

Medlem
  • Antal inlägg

    279
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. johlin

    Elgitarrköp i USA

    Vilka bra gitarraffärer finns det där online?
  2. Aha. Missade det i din post. Tack tack.
  3. Mjo. Men om jag spelar upp en GM-midifil med en DFH-patch aktiverad så blir det ju inte rätt. Då är ju noterna fortfarande GM, men DFH leker enligt sin egen drummap. Finns det inget sätt att göra om så att allt hamnar rätt då?
  4. Finns det något smart sätt att byta drummap, så att noterna också ändras. Har en GM standard-midifil som jag skulle vilja spela med DFH. Men DFH har ju sin egen drummap. Finns det något smart sätt att göra detta utan att hålla på att pilla i timmar?
  5. Jag handlade ett kort på teknikmagasinet med 5 USB 2 och 3 Firewire eller nåt sånt, funkat skitbra.
  6. Dela upp en signal från en ljudkälla. Kör den ena genom ett SSL-bord med deras EQ och kompressor, och den andra genom Waves SSL-pluggarna. Vänd fasen på den ena signalen och spela bägge ljuden samtidigt. Då subtraheras pluggarnas ljudvågor från SSL-bordets. Om signalerna hade varit 100% identiska, hade det blivit helt tyst. M.a.o. de hade släckt ut varandra. I fallet med Waves emulering av de analoga SSL-borden får du 35 dB lägre ljudvolym när du ställer dem emot varandra. Det är alltså inte identiskt, men exaktare än så kan man nog inte få när det gäller digital simulering av de analoga komponenterna. Kan de släcka ut 35 dB måste emuleringen vara riktigt nära originalet. 😆 För att illustrera hur stor skillnad 35 dB gör: 35dB.wav http://s12.yousendit.com/d.aspx?id=2WIDKLP...JP39I6ELT0MJ2HX Okej. Tack för ett pedagogiskt och fint svar. Låter ju inte helt fel det där.
  7. ...frågar igen. Vad betyder "35 db utsläckning"?
  8. johlin

    Mozilla

    Funkar för mig, i Firefox. Bergis nån inställning nånstans.
  9. Både 1300 och 1800 är nog lite i underkant. Det beror på hur seriös du är förstås, men du kommer förmoldigen att tröttna väldigt snabbt.
  10. Ah...smart. Såg fel verkar det som.
  11. Det där med att ändra titel är bra, men kanske Löst: *ursprungligt ämne*, annars blir det svårt att hitta gamla trådar. På gmfs säljplank ändrar alltid alla till "såld" eller nåt sånt bara, blir svårt att hitta då.
  12. johlin

    Tidsfördriv

    19 sekunder. Hade guitarrig 2 på med massa effekter, så den laggade.
  13. Där beror det dock lite på hur högt man värdesätter spelbarhet. Själv tycker jag den billigaste Variaxen är skräp att spela på men det är ju en fullt personlig åsikt. Det är bara mångsidigheten med den billigaste variaxen som tilltalar mig. Ska man spela mycket gura är det iaf inte Variax jag skulle köpa. Självklart. Dom billiga variaxarna är inget som man ska spela snabba solon på, men om man bara ska lägga lite lätta rhytm-gitarrer duger den utmärkt. Man kan ju om man har lust bygga in den i en strata, då får man det bästa av båda världarna.
  14. Då beror det nog på hur stor tur man har med dom olika webbläsarna då. Jag har alltid upplevt IE som segt och jobbigt. Hänger sig rätt ofta för mig. Firefox däremot är snabbt, har flikar (jag har ett plugin som lämnar alla flikar öppna när jag stänger firefox, så om jag är mitt inne i nåt (foruminlägg eller vad som helst, det stannar kvar) så störs inget). Och sen var det det där med webbstandarder. Också säkerhetsaspekten, eftersom nästa hela windows har ie inbyggt överallt så kan mycket hända medan med firefox så kanske firefox lägger av om man har otur, det är allt. Men det beror ju på vad man känner för. Om IE räcker för dig så har du ju ingen anledning att byta.
  15. Kanske, men det är väl att ipb har en supportlösning för pengar, så att om något går fel så hjälper dom en. IPB är ju oftast mer accepterat om man använder det kommersiellt. Vet inte varför, men jag upplever det så.
×
×
  • Skapa ny...