Jump to content

nidlarn

Medlem
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutralt

About nidlarn

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 1. Inte en jävel orkar lyssna på 25 nya låtar från ett okänt band. Det kan nästan ses som fakta. Folk har stört mycket musik på två musklicks avstånd i och med spotify och liknande. Att släppa så många låtar samtidigt är att göra sig själva en stor otjänst. Släpp en låt i taget och sålla bort alla låtar som hade varit fillers på en skiva. Betala för inspelning och mix om ni vill att det ska låta bra. Det krävs massor av timmar och kunskap innan en inspelning ens låter okej. Och därefter flera år av nötande innan det låter objektivt bra. Om det inte är så att någon i bandet
 2. Fett, men du har råkat få med en typo i första textraden. Antar att det ska stå Your och inte You?
 3. Har precis flyttat in i en hyresrätt på 2 rum och kök. Den ligger på andra våningen av två, och det ena rummet är tänkt att agera som hemmastudio. Allt frid och fröjd, MEN.. Det sitter utblås på ventilation ca 3m nedanför mitt fönster i studiorummet. Det är som ett konstant dån som hörs jämt. Ungefär som en bil som alltid står på tomgång utanför. Jag vill inte säga att det är ett lågfrekvent muller, utan mer som ett dån i mellanregistret. Huset är gammalt, så jag misstänker att den största boven kan vara ett dåligt isolerat fönster. Min fråga är nu, hur sjutton löser jag detta på bä
 4. har du Yosemite på macen? Jag upplever mycket sämre prestanda i Logic X sen jag uppdaterade till senaste OS.
 5. Hur sjutton kan detta postas som en nyhet? Dessa videofiler har legat uppe sedan i Mars. Sedan ni la ner papperstidningen verkar produceringen av detta material praktiskt taget ha upphört. Tråkigt, då dessa videos var en stor anledning till att jag själv blev plusmedlem.
 6. Ser bara två låtar. Men gillar hur som helst The Good Times Roll! Skönt sväng! 🙂 Skit i att spela in ett album. Med demoband orkar 9 av 10 personer inte lyssna på mer än ett par låtar. Jag hade kört ett par EPs ala 3 låtar isåfall. Eller varför inte hooka upp med en producent eller mixtekniker och försöka få till något som håller kvalite nog för radio etc?
 7. Jag skulle utan tvekan välja en Mac Mini. Om du maxar den, och sen köper till 8 eller 16GB ram från en annan leverantör så har du en grym dator som räcker otroligt långt. Priset landar dessutom på dryga 10k, vilket innebär att du (om du mot förmodan skulle behöva det) kan köpa en ny maxad Mac Mini igen om 5 år för mindre pengar än vad EN Mac Pro kostar idag.
 8. Tycker det låter som att det är redigerat så att det ska låta falskt. 🙂
 9. Får känslan av att 90% i denna tråd inte vet hur ett housepiano låter. 😑 Nexus är det absolut bästa tipset du har fått!
 10. Du vet ju uppenbarligen inte vad du pratar om. Om det nu krävs noll talang för att göra en remix, varför sitter du inte och pressar ut 20 remixer om dagen till kända artister och rullar dig i pengar? Är det för att du har artistisk integritet och väljer att inte göra det?
 11. Big room är en genre. Varför ska du svara i tråden när du inte bidrar med något? Till ts: Kolla youtube. Finns videos med bl.a Martin Garrix där han går igenom lite låtar. Sylenth är bra. Hooka lite presets så är du i hamn!
 12. -Sätt playhead vid takten där ändringen ska ske -Ändra taktart uppe i kontrollmenyn -Sätt playhead vid takten där det ska återgå till normalt -Upprepa.
 13. Det du behöver är att spendera tid med vad du nu vill jobba med. Räkna inte med att kunna tjäna en enda krona på musik förrän om tidigast en handfull år, och då endast om du lägger ner den tid som krävs för att bli "bra". Köp en lättare studioutrustning och börja spela in egna låtar hemma. Testa på att vara låtskrivare, producent, mixare osv. Kanske tröttnar du efter ett halvår. Kanske inser du att du är en jävel på att mixa låtar. Och så fördjupar du dig i det. Konkurensen är svinhård då var och varannan person sitter hemma och spelar in musik på sin macbook. Men lägger du ner ett par tim
×
×
 • Create New...