Jump to content

Trollfar

Medlem
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Trollfar

 • Rank
  Med i gänget
 1. Hej!! Håller på att uppgradera medhörningen till bandet.. Fram kör vi med monitorer för att få lite tryck, och de som står fram vill ha detta. Men jag själv spelar trummor, och tycker det är lite jobbigt att ha en monitor, sen kör jag med öronpluggar.. Man får ha det riktigt högt för att höra. Så därför är jag numera inne på något in-ear till mig, och då vänder jag mig till proffsen! Åsikter och ev. tips på vad jag ska välja?? / Jonas
 2. Hej! Nyligen börjat köra Studio One och stormtrivs! Jag spelar trummor, och ska spela in lite trumslingor, och spelar jag ofta till färdig musik eller ljudspår för att kunna följa.. I dagsläget gör jag det via Spotify.. men problem uppstår vid felspel, då får jag spela om alltihop.. Så därför undrar jag om jag ska lägga in t.ex MP3 låt på ett eget track? Hur löser jag detta smidigast? Tack på förhand!
 3. Det gäller PC, senaste programvaran är installerad, prövat olika inställningar. Japp vanliga är ju inbyggt, det skulle jag kunna börja testa absolut! Låter ju precis som det är störningar av något slag!
 4. Hej! Köpte ett Presonus Audiobox 1818VSL häromveckan, har dock problem med både vanliga main out och optiska outkanalen... Kör jag vanliga main out så sprakar det i högtalarna? Kör jag Optiska ADAT så får jag inget ljud alls, signal in i datorn finns, men ljudet kommer ej ut.. Har prövat ta vanliga datorljudet optiskt och då fungerar det. Några som känner till dessa problem och kan hjälpa? Tack!
 5. Hej!! Jag behöver tips och råd inför mina nästa inköp till bandet, visste inte riktigt var jag skulle hänga in denna tråden men hoppas detta funkar! Vi ska börja uppgradera vår utrustning och denna gången vill jag köpa rätt grejer! Först ska vi ha några mikrofonstativ till sångmickar, de ska vara stabila och stilstarka då man kasar runt med dom på vägarna, så vilka ska jag välja? Kanske inte de allra dyraste, men med bra kvalité Nästa så ska vi ha nya scenmonitorer, medhörningar, har tänkt aktiva 12", kanske 15"? vilka bör man satsa på? Oftast är det mindre scener. http://www.thomann.de/se/the_box_pro_mon_a12.htm Dessa har jag fastnat lite för, även om jag har lite avsmak för Thomanns egna grejer, men detta är ju PRO-serien och den är en av toppsäljarna, eller det finns något liknande bättre? Nästa steg är slutsteg, även om detta ligger lite längre fram.. Men vi ska ha ett bottensteg till 4 st Peavey 18" subbar, ganska lättdrivna. http://www.thomann.de/se/peavey_pv_118_sub.htm Dessa! Jag har alltid hört gott om Altos steg, Mac 2.3 & 2.4, men det kanske finns bättre? Samma här, behringer osv. håller ju inte riktigt för att släpas runt på. BONUS Sen ska jag även köpa studiomonitorer & lurar, vad bör jag välja, ska väl inte lägga några monstersummor på dessa men ändå så pass att man får fina grejor! Mycket tacksam om ni vill dela lite av era erfarenheter!
 6. Hmm okej.. känns lite mysko bara för det finns ju verkligen covers på ALLA låtar på youtube, och det är ju också med bra kvalité Har sett den sidan innan, helt okej, men de har väl bara mixat om låtarna och dämpat trumpartierna, är ju lite sämre kvalité
 7. Man kollar ju mycket på drumcovers på youtube, vilket kan vara väldigt inspirerande, men nu är då min fråga hur gör de? Jag skulle också vilja spela lite liknande, men hur får man bort "originaltrummorna" ifrån låten? Har ni tips och knåp på detta så vore det kanon! Tack på förhand!
 8. Hej! Sökte lite men hittade ingen info direkt så jag frågar er rakt ut! Har en hel del spelningar på gång inför sommaren, och medhörningen brister lite, har bara två passiva på scenen och en aktiv: http://www.thomann.de/se/the_box_ma120_mk_ii.htm Tboxen 12" funkar kanon, jag har själv den bak vid trummorna, men vi behöver mer på scen, det ska vara smidigt med välljudande! Så tips på vad jag ska köpa, helst inte så det springer iväg alltför mycket i pengar. Ska jag köpa fler sådana aktiva eller finns det mer prisvärda saker? Räcker det med 12" eller kanske man ska ha något 15"? Absolut ingen nackdel om man även kan använda dem som PA vid mindre trubadurgig Kom gärna med tips
 9. Niklas J väldigt bra skrivet, rakt och ärligt! Har också funderat på att söka mig till musikaffärer då det ligger ett gäng i omnejd, både 4sound mfl. små affärer, dock är det så att de som jobbar där, de jobbar där, det blir sällan luckor, samma killar har jobbat där sålänge jag sprungit där. En ljudutbildning låter faktiskt som ett bra alternativ, då man får en spark i rätt riktning, känns ofta som man inte vet vart man ska börja... men även som ni säger, jag ska vidareutveckla min studio hemma, då det ger en otroligt mycket att pilla själv. Bra sagt med att gå på seminarium för att knyta kontakter, ska faktiskt på en "Cubase Workshop" i en lite större musikaffär neråt skåne på torsdag. Fyll gärna på med fler tips ni som kan, allt uppskattas!
 10. Inriktningen är mest Ljudtekniker, då jag tycker det är kul att få fram så bra ljud som möjligt, jag spelar i band och brukar alltid sköta soundchek mm, jag är duktig på att spela trummor/gitarr men kanske inte så pass att jag kan arbeta som musiker. Därför har jag fastnat för att mixa mm. Jag har en liten studio hemma med Cubase, digitala trummor mm. Jag har hållit på ett litet tag men skulle behöva lägga mer tid. Därför hör jag mig för så jag börjar i rätt ände, att det är svårt vet jag, men jag är beredd på att jobba för det då jag älskar att hålla på med det, och drömmen är att få jobba ihop med duktigt folk, känner några som jobbar i det och varje gång man fått hjälp av dem är det lika intressant.
 11. Hej! Jag är i en jobbig fas i livet då jag absolut inte vet hur jag ska gå vidare eller vad jag ska göra... Jag har idag ett vanligt jobb, men jag är väldigt trött på det, det enda jag vill är att hem å hålla på med musiken. Har mer eller mindre hållt på med musik sedan jag var 7 år gammal... Alltid spelat trummor och på senare år även fått ett stort intresse i ljudteknik. Har bra öra och har dragit på mig bra kunskaper både inom spelandet och allt runtikring Så, hur går jag tillväga, mitt mål är att jobb som tex. Ljudtekniker, jobba i studio, jobba i musikaffär, jobba med utrustning mm. Ska jag söka in på någon utbildning, isåfall vilken? Ska man ta kontakt med några speciella människor? Kom görna med tips och feedback, mpste slå slag i saken snarast!
 12. Tjo! Köpte mig ett Tama Silverstar Rock i vintras, skinnen som sitter på är ju inte så generösa, blir snabbt matta märkte jag.. Så nu är det dags att byta, och då vill jag gärna höra mig för vad ni tycker! Ljudet i trummorna ör ju ganska punchigt, rakt å bra attack, tack vare björken.. Dock skulle jag gärna vilja få till lite mjukare, rundare ljud! Har kört på clear skinn de senaste åren, men många tipsar mig om coated, då det blir lite dämpat, lättare att kontrollera. Så vad sägs, ska jag köra clear eller coated, tjocka eller tunna skinn? Har hört att Evans ska vara bra att jobba med, lättstämda. Det gäller pukor ich virvel! Tack på förhand! Jonas
 13. Hej! Jag har ett precis likadant, och jag är helnöjd faktiskt! Angående ljudet hade jag också problem med detta i början, men man får gå in i mixern (setup) och vrida på volumen på varje puka, båda "Startvol" och "Volume".. De är ganska lågt ställda ifrån fabrik Så var det för mig iaf!
 14. Jag har alltid kört med öppen, men i detta nya kit är trumman sluten, så jag tänkte faktiskt testa köra på det! Frigolitflingor låter ju intressant, hur mycket ska man isåfall ha? Tänkte på kickpad, men det är ingen hit om jag kör sluten trumma då? Ja reverb ska jag ju kunna lägga på ifrån fx-modulen på mixerbordet, Soundcraft MFXi 20 bord har vi.
 15. Stämmer helt korrekt, oftast spelar vi på mindre ställen, kanske för 100-200 pers. Känns som ni har helt rätt i vad ni säger, jag har nog försökt göra det för avancerat! Så min nästa fråga är, hur dämpar jag baskaggen bäst? Ska jag köpa en dämpkudde, eller finns det något annat bra material att dämpa med? Ska det ligga mot slag eller resonanskinnet? Elller det är en smaksak? Tack!! / Jonas
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.