Jump to content
Annons

aslin

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. lånar tråden lite har också tänkt köpa elgitarr, har lite erfarenhet av akustisk. För inspelning: behövs det någon speciell mikrofon och spelar man in torrt utan compressor eller effekter på, gör man det i efterhand?
  2. Fan vad coolt. Förgyllde min trista tisdagskväll!
  3. Jag kör sylenth1 mest och tycker att det går att få fram mycket olika typer av ljud som passar stor variation av genres om man lägger manken till. Finns ju även banker ute på nätet gjorda för vissa genres. Massive har jag också hört gott om men aldrig testat.
  4. Tycker detta är en jättebra idé. Facebook-sidan är smidig.
  5. Lånar tråden när vi ändå är inne på ämnet; Är en väldigt van FL-användare men är inne på att lära mig Logic för att vidga mina vyer, även hört att det är en väldigt bra DAW. Ni som har gått över från FL till Logic, hur känner ni? Svårt att lära sig? Har det bättre och smartare funktioner? Är det stabilare än FL? tack på förhand
  6. Blir alltid sidechain när jag gör house. Varför jag gör det är mestadels för att det blir bättre ös men också för att kicken sticker ut mer i mixen.
  7. Jag brukar använda mig av en låg kick, antingen någon från Vengeance eller så finns det på freesound.org (sök 808 kick). Eqa bort topfrekvenserna och hitta sedan en top-kick som står för punchen. Skickar sedan de två kickarna till en compressor-kanal i mixern.
  8. Jag börjar alltid med att göra en melodi eller några ackord och utgår sedan från dom. Får ofta idéer och inspiration därefter. Men som du säger blir det lätt att man gör något som blir OK och sedan sparar projektet men kommer inte på mer därefter. Jag har märkt att när det går bra så är jag ofta pigg och har en skiss i huvudet innan jag börjar producera. Detta kommer spontant, t.e.x. i bussen påväg hem från jobbet då jag ofta lyssnar på musik och blir inspirerad. I slutändan handlar det om att nöta.
  9. Hej Joey Har liknande krav som du för att producera. Jag använder ett ljudkort från Focusrite av modell Scarlett 2i2. Detta kort köpte jag på 4Sound för ca 1300:- och är väldigt nöjd, aldrig varit problem. /Aslin
  10. Producera mera.... Det gäller att nöta. Kolla lite tutorials på Sylenth1, den är väldigt användarvänlig enligt mig.
  11. Hej, Sen återkoppling - problemet var ljudkortet. Jag köpte ett Focusrite Scarlett 2i2 (1500kr ungefär) och FL fungerar felfritt utan lagg eller störningar. Bumpar för att hjälpa andra
  12. tack för svar. kör med 64 bitars och asio har jag. Ska dammsuga datorn m.m. Återkommer!
  13. Tack för svar! Jag menade bounca 🙂 Om du har i princip samma specs som mig kan det säkert vara överhettning, jag får ta tempen på datorn och dammsuga den m.m. Är ny fläkt ett alternativ om fallet är så?
  14. Hej! Har börjat tröttna på allt lagg m.m. som uppkommer när jag jobbat på ett projekt i några timmar. I skrivande stund har jag 5-6 Sylenth1 och 2 Nexus VST i projektfilen. Kan inte jobba vidare, det hackar och CPU i FL är på rött, se bifogade filer. Datorspecifikationer Intel Core 2 Quad Q6600 2,4GHZ 4 GB RAM E-mu Tracker pre Jag kommer sampla ner framledes men det känns som att man ska kunna undvika detta på ett smidigare sätt, mer/bättre RAM,CPU eller ljudkort? Väldigt tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...