Jump to content
Annons

Mambojo

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har inte kollat in tråden på ett tag men tackar för tipsen! Har kört igång med macprovideo! Än så länge verkar det som en bra grej! Fortsätt dela med er av tips, uppskattas fortfarande enormt!! 😄 Gärna litegrann om struktur för en houselåt och kanske hur man lägger olika "synth-lager" på varandra för att få ett fylligt ljud á la kända producenter??
  2. Härligt med lite bra tips! Jo, har införskaffat boken "Logic Pro 9 and Express" av David Nahmani. Tyckte dock inte denna bok riktigt fokuserade på det jag ville. Den där boken om house kanske är ett bättre alternativ. Steven Reid lär ut bra grejer. Snubben i musikaffären rekommenderade "askvideos.com" och deras tutorials. Kostar en slant att vara med så tänkte kolla om någon har erfarenhet av dessa? De verkar ha en del bra guider om Logic och Massive etc. Tycker även det här med arrangemang kan vara lite lurigt. Strukturen till vanliga poplåtar kan man ju. Men hur bygger man upp en bra houselåt så det låter "spännande" hela tiden? finns det någon mall typ? Har tex aldrig gillar intro på 1,10 á la enformiga trummor..
  3. Första inlägget någonsin och vet inte hur/ om jag postar rätt! Jag har spelat gitarr i ett par års tid och har ganska bra koll på allmän musik- och harmonilära. Sedan tre/fyra månader tillbaka har jag börjat med digital musikproduktion. Det jag vill göra är främst house/dancemusic. Jag har köpt lite utrustning, närmare bestämt ett midi-keyboard, logic pro 9 samt native's komplete 9. Har kollat ivrigt på youtube bland massa tutorials och dylikt. Visst lär man sig en del om effekter och sådär, men... När jag sätter mig vid datorn slutar det oftast med att jag gör en kick, sidechainar och leker med något häftigt ljud. Och där brukar det stanna. Nu till frågan: Finns det någon form av "organiserad" inlärning/tutorials/guider/kurser eller något? Jag är väl medveten om att det tar tid att lära sig programmet och sådär, men får ändå panik över att jag inte kommer någonvart! Tips av alla sorter uppskattas enormt!
×
×
  • Skapa ny...