Jump to content

AXUU

Medlem
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt

Recent Profile Visitors

2,607 profile views
 1. Det har du helt rätt i. Jag upptäckte precis att jag hade en hel del autostart-appar som jag plockade bort för att frigöra lite processorkraft. Avinstallerade virusskyddet också som jag skaffade mest för att jag är en paranoid människa. Det blev faktiskt bättre. Skulle dock ändå vilja ha något lite modernare ljudkort, tror ljudkortet släpptes runt 2011.
 2. Hej på er! Jag började producera musik för fem år sen och köpte mig då första generationen Scarlett 2i2 vilket funkade helt ok för mig, särskilt då jag var nybörjare. Jag körde hårt med detta ljudkort tills för ungefär ett halvår tillbaka då uttaget på ljudkortet gick sönder. Som tur var hade dock min sambo ett ljudkort liggandes, M-Audio Fast Track C600, och det kör jag med nu tills jag investerat i ett nytt ljudkort. Jag har dock väldigt svårt att välja i denna ljudskorts-djungel, särskilt då jag inte har så bra koll på ljudkort. Jag gör nästan enbart elektronisk musik och behöver inte mer än två inputs, däremot använder jag många krävande plugins/mjukvaror i mina produktioner så som tex Omnisphere 2, Nexus2, Izotopes verktyg etc etc. På senare produktioner blir det ofta överbelastat/system overload i Logic när jag kommit upp i en hel del spår vilket är störande. Jag behöver ett ljudkort som klarar lite mer och det spelar ingen roll om det är USB eller Thunderbolt för mig (eller är det bättre att köra Thunderbolt för att undvika överbelastning?). Min budget är runt 4000kr (men tar gärna förslag i alla prisklasser). I övrigt använder jag en Macbook Pro från 2013, då ganska maxad med bland annat 16GB ram (vilket typ är standard idag?). Thunderbolt finns men inte USB-C. Hoppas ni kan hjälpa mig med några förslag 🙂
 3. Tack för alla svar! Jag satt mig ner med papper och penna och försökte få ner mina tankar - försökte hitta känslan jag vill förmedla från början. Sen lyssnade jag på musik av samma karaktär för att få inspiration och analyserade låtarna ordentligt. Sen, som någon skrev ovanför, bestämde jag mig för att lita på den känslan jag fick från början - och nu är jag on track igen.
 4. Det är en helgdag i mitten av januari och jag sitter ner i soffan hos päronen med datorn, ett kopp kaffe och hörlurarna pluggade. Jag leker i min DAW med ett oseriöst projekt för att testa några nya saker jag lärt mig via tutorials men känner att datorn börjar bli varm och att en bensträcka vore bra. Jag stänger datorn och tar en liten promenad (i huset). Jag sätter mig vid köksbordet där min kära mor sitter och hon, som i övrigt också är personen jag fått min musikaliska sida ifrån, frågar hur jag kommer på melodier till mina låtar. Jag får fundera ett tag, för det är väldigt olika. Ibland drar jag några ackord på gitarren, ibland visslar jag och någon enstaka gång har jag knäppt nog vaknat med melodin i skallen. Jag slår mig ner vid pianot för att demonstrera (fast egentligen visste jag inte vad jag höll på med) och börjar vissla något random. Medan jag visslar klinkar jag på pianot och helt plötsligt möter jag den melodin. Den magiska melodin. På bråkdelen av en sekund visualiserar jag en hel låt av denna ton och lämnar brådskande min mor för att gå tillbaka till datorn. Jag öppnar min DAW och börjar arbeta. Mmm... ohh.... yeah.... Allt känns rätt. Boom! Det här blir succé! Efter några timmars intensivt sittande har jag gjort något jag verkligen var nöjd med. En grund till låten jag äntligen skulle slå igenom med. Bara midi-piano-stycken men jag hade i alla fall tonerna/noterna och en struktur. Sen kom vändpunkten.... Det var dags att göra något seriöst av det. Testade göra låten ungefär så som jag tänker att den ska vara, blev nöjd, insåg sedan att den var torr och hemsk (inte alls så som jag tänkte att den skulle bli), gjorde om och gjorde rätt, blev sämre, sedan bättre, två steg fram och ett steg tillbaka, gjorde om igen, insåg [...] Och nu har jag fastnat - jag kommer inte vidare! Jag orkar inte ens öppna min DAW för att se projektet jag nu drömmer mardrömmar om. Vi har gått från förälskade till värsta fiender. Hur gör ni när (om) ni fastnar med en låt? Jag hittade den här bloggposten jag tyckte var bra, men vill gärna höra hur ni handskas med detta.
 5. Tack för svar och ursäkta att jag var otydlig. Jag tänkte egentligen på allt, exempelvis historia och teori/hur en korrekt EDM-låt traditionellt sätt är uppbyggd. Tack för tips!
 6. Som rubriken lyder: jag vill lära mig mer om EDM. Tips på litteratur, tutorials eller hemsidor som är bra? Det får kosta och både svenska och engelska går bra :-)
 7. Jag ber om ursäkt, jag skulle hittat svaret om jag engagerat mig lite mer på Google. Jag gjorde bara en snabb sökning och vände mig sedan till er, men hittade svaret strax efter att jag postat detta. Jag har nog blivit lite bortskämd med att få snabba svar här 😉 För dig som hittat denna tråd via sökmotor/sökfunktion: Det är inte möjligt att ändra tonart så att MIDI-spår påverkas i Logic på samma sätt som i GarageBand, men vad jag hittills lärt mig är att du kan ändra tonart genom Track -> Global Tracks -> Show Transposition Track. Vill du ändra noterna under "Score" kan du välja "Show Signature Track". Har du inte möjlighet att välja detta alternativ behöver du gå in och redigera så du kan se avancerade verktyg under Logic Pro X -> Preferences -> Advanced Tools -> Show Advanced Tools. Vet inte exakt vilken det är då jag bockat i alla rutor, men gissar på "Audio" eller "Advanced Editing".
 8. Tjenare, Jag använder Logic Pro X (10.1). Det fungerar inte att ändra tonart. Använt Garage band tidigare och det har fungerat bra, men med Logic går det inte alls. Jag kan ändra tonart men det påverkar inte mina spår (se bifogade bilder). Någon som känner igen detta?
 9. Tack för era tips. Jag testade omindexeringen först men det hjälpte inte, sedan ändrade jag systemspråket men märkte ingen skillnad. Jag ändrade tillbaka till svenska och testade ladda ner igen, då löste det sig (tror jag). Fick i alla fall närmare 20.000 loops istället för tidigare 3000 samt några nya synthar.
 10. Ska testa detta, tack för tipset. Kan man byta tillbaka till svenska efter bytet? Räckte det med att byta till engelska eller fick du ladda ner det igen efter språkbytet?
 11. Jag ska testa detta när jag kommer hem från arbetet, tack för ditt tips.
 12. Tjena! Jag köpte (äntligen!) Logic för ett par dagar sedan. Igår valde jag att installera all additional content och både nedladdning samt installation såg ut att gå fint. När det var färdigt så fick jag dock inte en enda ny loop eller liknande - jag fick inget nytt alls. Någon som känner till detta problem?
×
×
 • Create New...