Jump to content

Fanti

Medlem
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Fanti

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 02/11/1996

Profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Okej, så du menar att jag skulle kunna använda två kondensator mikrofoner utan att stöta på några större problem? Och tack för inspelningstipset!
 2. Tack, ska spana in Beta58! Man skulle ju kunna sätta ett externt filter framför micken. Men då kanske man inte uppnår samma effekt ?
 3. Hej! För X antal år sedan köpte jag min första mikrofon, en AT2020, som jag kör genom ett externt ljudkort från M-audio. Det har funkat mycket bra men nu känner jag att det är dags att komplettera med en andra mikrofon. Anledningen till att jag vill skaffa en till mikrofon är för att jag spelar in akustisk gitarr och sång samtidigt samt för att kunna spela in och mixa dessa på två separata kanaler. Bor i en studentlägenhet på 22 kvm och har inte så stora möjligheter till att ljudanpassa rummet så... Jag har funderat på om en dynamisk mikrofon hade varit att föredra framför en (till) kondensator mikrofon. Jag hade tänkt att ha min AT2020 till gitarren och en dynamisk till sång för att minimera att "sång-micken" plockar upp för mycket av gitarren. Låter det som ett sunt resonemang? Har kikat lite på SM57 från Shure men har läst mig till att den kanske inte är optimal till sång(?). Min budget är 1000-1500kr men skulle kunna sträcka mig till 2000 kr om man får en mycket bättre mick för pengarna. Vad tror ni, en till kondensator eller en dynamisk. Några tips? Tack på förhand!
 4. Någon som har några invändningar på detta ljudkort? http://www.thomann.de/se/m_audio_m_track.htm För där går det väl att koppla in två mikrofoner samt plugga in gitarren med sladd?
 5. Tack för tipset! Har kollat på Röde nt1a tror jag den hette, är den något att ha eller?
 6. Ja, man kanske kan hitta ett fynd på tradera Tack för tipset! Börjar nog med 1 mic och pluggar gitarren, vid behov så skulle man ju kunna köpa en till mikrofon
 7. Anade det, men det är möjligt att spela in två olika spår utan något vidare krångel då alltså? Har tillgång till Cubase som jag troligtvis kommer att använda. Kan miccen till guran vara en kondensator mikrofon också eller bör man ha någon annan typ? Edit: Det går inte att plugga in gitarren med vanliga sladden och spela in den genom vanlig input?
 8. Okej, tack för tipset någon idé om det hade varit bra med 2 miccar?
 9. Hejsan ! Har sökt runt här på forumet och fått en del klarhet i hur allt fungerar men nu när jag ska köpa finns det fortfarande några frågetecken som jag skulle vilja reda ut. Som topic lyder ska jag alltså köpa lite inspelnings utrustning för hemmabruk och ev. Lägga upp lite låtar på soundcloud. Behöver alltså inte ha top of the line men vill ändå ha så prisvärt som möjligt. Min budget som jag har tänkt mig är 2000 kr för mic+ljudkort/mixer/preamp. Hade varit schysst om jag kunde få lite tips på grejerna jag söker efter då jag själv inte har så bra koll Sedan till en annan grej, vad är att föredra om man ska spela in med PC. Köra miccen genom ett externt ljudkort och sen in i datorn, miccen genom en mixer till datorn eller genom en preamp till datorn . För det skulle väl fungera med alla alternativen? Rätta mig om jag har fel. Jag kommer att spela in sång och akustisk gitarr, jag tycker att det känns lättare att spela in det samtidigt. Vore det bra med två mikrofoner då? Med tanke på att jag vill kunna mixa låtarna sen så hade det ju varit bra om sång och gitarr kom på olika spår , eller hur gör man ? Hoppas att någon snäll människa där ute kan hjälpa mig med mina så kallade problem. Tack på förhand!
 10. Titel: Ny låt, The rhythm of the night (preview, soundcloud länk) Av: Fanti Uppladdad: 25 dec 2012 Kategori: Elektroniskt/dans Hej! Har pillat lite med en låt nu i julhelgen. Ge gärna kritik, värt att nämna är att jag började tröttna lite på den så jag stressade i slutet. Har proddat aktivt i cirkus 2 månader Tack på förhand! - Läs forumets regler för remixer och covers, Länk borttagen -
 11. Okej, tack Hur vet man egentligen att man har en bra mix?
 12. Okej, för en kille skulle mastra åt mig en gång och då ville han att jag skulle skicka varje spår för sig, utan EQ, kompressor osv. Sedan när jag fick tillbaka den så var det bara en fil, en klar låt. Dock utan mina automatiseringar och filter som jag räknat med att få med. Jag antar att ha mixade med. Så vad är det egentligen h*n som ska mastra låten vill ha? Är det bara mixen (en fil) som behövs? :S
 13. Tjenare! Jo, jag har en simpel fråga. Varför "ska" man mixa innan mastringen? När man mastrar vill man ju ändå inte ha några EQ:s eller kompressorer m.m på spåren? Kan man inte mastra alla spår innan man börjar mixa? Tack på förhand !
 14. Tjenare! Min födelsedag närmar sig med storm steg och jag tänkte på om det finns någon rolig hårdvara som man kan komplettera "studion" med. Har verkligen ingen koll på vad som finns förutom de vanliga sakerna (monitorer, midi-keyboard, lurar, mic). Jag kör elektronisk musik och tänker inrikta mig mer åt electro house-hållet. Jag har lurar och midi-keyboard. Monitorer vill jag spara ihop själv till då jag vill kunna lägga en del pengar på det. Så om det finns något som kanske kan göra produktionen roligare/effektivare/bättre så kan ni väl komma med förslag! Tack på förhand!
×
×
 • Create New...