Jump to content

Bream

Medlem
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Bream

 1. Jag tyckte den var cool! 😃 Bland de låtar du lagt upp här förut (jag har hört en del av dem i alla fall) så tror jag att denna hör till de bästa. 👍 Känns som att denna liksom är mer fokuserad och med mer riktning i än en del andra låtar(?) (Möjligen kunde du också låtit låten sluta kring tre och en halv minut, eller jag vet inte, men det var en fundering jag hade i alla fall.)
 2. Kul, men singeln var ju en riktig besvikelse. Deras låtmaterial från 70/80-talet är ju så starkt som det kan bli ungefär, och nya singeln är ju väldigt väldigt långt ifrån de höjderna. Trist! Men så kan det väl gå ibland!
 3. Cool och skön låt. Om jag ska försöka säga något om mixen så möjligen att jag tyckte att det där cymbaltickandet som går nästan hela tiden hördes en aning för starkt eller framträdande eller något? Sen hörde jag inte riktigt alltid vad hon sjöng, fast det kanske beror mer på hennes uttal/artikulation än på mixen (fast jag gillade ändå hennes sång). 👌
 4. Hej, det är ju någon stråkstämma, och bitvis tyckte jag liksom att den kändes en aning "jobbig" i förhållande till resten av musiken, vet inte om jag kan sätta fingret på vad det är som är jobbigt, kanske att den ibland rör på sig för mycket eller nåt, men som t.ex. kring ca 0.55-0.57 och 1.11-1.12 tror jag att jag kände så. Så det var väl mest bara i korta partier alltså. Annars i det stora hela var det nog ok. 🙂
 5. Jag tyckte det var bra, en mindre anmärkning kanske bara att partiet ca 2.17-2.33 kändes lite "oinspirerat" jämfört med resten. Men i det stora hela bra alltså. 👌
 6. Hej igen! Jag tror egentligen inte att detta funkade bättre än Adele. (Frågan är om det inte snarare var tvärtom, att Adele-låten funkade lite bättre?) Men som flera redan sagt, du missar tonerna väldigt ofta, bitvis hela tiden. Fast jag tror inte du är tondöv, för när man är det tror jag att man knappt någonsin är i närheten av en enda ton, och så är det inte för dig. Men jag kan också undra, om du lyssnar noga på din egen inspelning, kan du höra då att det ofta är falskt? Hur som helst, om du vill utvecklas inom sång så tror jag absolut att det är att träffa tonerna rent som du framför allt behöver bli bättre på. Och hur man blir bättre på det, svårt att säga, har själv tagit sånglektioner men det här med att sjunga rent har jag liksom aldrig egentligen hört några bra "knep" eller metoder för. Antar att du själv så att säga måste få upp "öronen" för det, bli mer medveten om hela den aspekten liksom?
 7. Många toner är falska. Men inte alla, så kanske att du på något vis kan lära dig att sjunga mer rent överlag (och det måste du nog lära dig om du vill kunna sjunga inför andra). Om jag ska säga något mer positivt så tycker jag din röst i sig var behaglig att lyssna på. Även om det låter som att du kanske var lite nervös när du spelade in det här? Blir ju också svårare att sjunga rent om man är nervös.
 8. Sen kan man ju också säga att det går utmärkt att klara sig utan några ackord alls! Finns ju t.ex. gregoriansk sång, och säkert en massa folkmusik och annat också.
 9. Lyssnade och tycker låten som helhet är helt okej 👍 En grej på detaljnivå i arret bara som jag tänkte på är att det är någon "percussion-grej" (vet inte riktigt hur jag ska beskriva det bättre) som återkommer många gånger i låten, den låter som lite smattrande i alla fall, kommer första gången vid 0.07. Och t.ex. vid 0.07 tycker jag den är helt okej, men när den kommer samtidigt med sången (som t.ex. kring 0.22 och många andra ställen) så funkar den inte riktigt för mig, känns lite konstigt tycker jag när den kommer samtidigt som det är sång. Vet inte hur jag ska förklara bättre, men tycker väl kanske att den "stör" sången för mycket eller nåt sånt. Men annars bra alltså 😀
 10. Ok. Fast jag vill nog återkomma igen till att jag egentligen personligen är mer intresserad av musik än text 🙂 Så, med risk för att ge feedback på något annat än det du efterfrågar så tycker jag att det är en del rätt sköna grejer i musiken. T.ex. 1:30 in i "Vill visa dig" så tycker jag att det låter rätt skönt när de där pianotonerna kommer tillbaka. Sen en annan grej om musiken, också i "Vill visa dig", början av refrängen påminner rätt mycket om Bryan Adams "Heaven". Och det är kanske inte lika bra, men som sagt överlag tycker jag att ni har rätt bra låtar (och refrängen i Vill visa dig är enda stället där jag tänkt på någon likhet med någon känd låt).
 11. Hej, jag lyssnade en gång till, och jag kanske var lite slarvig i mitt förra omdöme. Men för att utveckla lite, så var det någon rad i en av de engelska texterna som gick något i stil med "we should be glad for the time we had" (kanske inte var exakt så men på ett ungefär). Och jag bara tyckte att det kändes lite "enkelt" och kanske inte så originellt. Så därför gillade jag den svenska texten bättre, för det kändes som att den undvek den sortens fraser. Fast när jag lyssnar lite mer nu så kanske de engelska texterna inte heller innehåller speciellt många såna fraser. Så de kanske också är okej. Men som sagt jag är ingen text-expert så man ska nog ta allt jag säger med en nypa salt. Men överlag så gillar jag ändå låtarna rätt bra, både musiken och texten och sången även om det finns en del brister (t.ex. sången kring 0:35 i We All Should Be Glad är ganska ordentligt svajig). Men som sagt helhetsintrycket är ändå rätt bra tycker jag.
 12. Ok. Nu är kanske inte jag rätt person att tycka till om texter, för när jag lyssnar på musik brukar jag ha klart mest fokus på musiken, men, såvitt jag kan bedöma är texterna ganska okej 🙂 Men helt ärligt så gillade jag nog mest texten i den svenska låten du la upp här. Tycker nog det känns som att den är en nivå bättre än de engelska texterna. Även för sångaren känns det som att svenska funkar lite bättre eftersom det engelska uttalet inte alltid är superbra. Så kanske är svenska mer rätt för er båda?
 13. Det här med att melodin inte skulle vara bra vet jag inte om jag håller med om. Jag tycker den är okej, på båda låtarna. Tycker låtarna som helhet är okej också. Inspelning/mixning har jag inte så mycket att säga om dock, tycker det är svårt att sätta fingret på grejer som man kanske upplever i ljudet när man lyssnar, eller att sätta ord på dem. Men visst, det där gnisselljudet i andra låten lät kanske inte helt rätt..
 14. Jag bara har en tanke, att ifall det "spretar" (vilket jag kanske kan hålla med lite om på något ställe) så kanske det inte beror på mixen, eller inte bara i alla fall, utan också på "låten" själv (alltså "kompositionen" eller valet av instrument, "arrangering" kanske man säger förresten)? Jag vet inte riktigt, men som sagt det var i alla fall en tanke jag fick...
 15. Cool låt, i mina öron finns det något "vintage"/70-talsaktigt över mycket av soundet, och det gillar jag. 😊
 16. Ok, tack för lite mer input. Bra att du sa det där om STIM t.ex. Att det kan komma pengar därifrån också. Ska absolut gå med där. Kanske SAMI också även om jag nog kommer vara ensam musiker på inspelningen på mina egna låtar?
 17. Ok, ok. Jag kanske inte behöver bekymra mig om ett eget företag då förrän jag fått mer än 500 miljoner lyssningar på Spotify (eller vad som nu krävs för att komma över "hobbyverksamhet" 😉 ) Och det kan ju dröja lite kanske..
 18. Ok. Ja det kan nog vara bra att inte tänka kommersiellt när man skapar sin musik, absolut. Fast nu råkar jag redan ha några låtar som jag redan skapat "fritt", så jag behöver inte oroa mig för det just nu i alla fall 😋 Men jag är bara så nyfiken också, på hur det blir när man deklarerar. Alltså man brukar väl kunna ha inkomster från antingen en anställning eller från ett eget företag, typ. Men om man får pengar från Spotify (och inte har eget företag) hur tar man upp de pengarna i deklarationen då? Räknas det som en "gåva" från Spotify då 😃 (kanske inte). Men hur funkar det då?
 19. Hej, funderar på att någon gång snart få upp någon musik på Spotify, men känner mig lite förvirrad över en del saker. Alltså anta att man lägger upp musik på Spotify som "privatperson" (man har inget eget företag och man är inte "signad" av något annat bolag heller). Och så kanske man får så många lyssningar på sina låtar att man tjänar jättemycket pengar. Det kommer visserligen inte att hända men jag är ändå intresserad av hur det blir om det händer. Är det liksom okej att hela tiden bara vara en "privatperson" oavsett hur mycket/lite man tjänar på Spotify, eller finns det några fördelar med att ha ett eget företag knutet till musiken (eller måste man t.o.m. ha det i vissa situationer)? Är det någon som har någon koll på sånt här?
 20. Ok, tack. Ja, jag undrade väl ifall det kanske fanns några knep eller hjälpmedel för den här typen av situationer. Och "warp" (eller "time stretch" som jag tror de kallar det för i Cubasemanualen) hade kanske varit en grej jag hade kunnat använda. Nu tror jag att jag till slut fick till en okej lösning på ett lite enklare sätt (enklare för mig i alla fall som inte har använt time stretch förut..) Men förut när jag fick knäpp i ljudet hade jag försökt fylla igen ett hål med en bit ljud som var precis lika stort som hålet, jag trodde först att det borde ju vara bra (men det var ju kanske egentligen inte alls det bästa eftersom det blev knäpp då), men om jag i alla fall tog en bit ljud som var lite större än hålet och stoppade dit så försvann knäppen. Sen om man lyssnar noga kan man fortfarande höra att det låter lite "skumt" ett kort kort ögonblick på det stället där jag la "lagningslappen", men det är om man solar det spåret, tillsammans med de andra spåren är det knappast något man märker. Och kanske går det att förbättra ytterligare med crossfades, men jag är nästan nöjd redan nu. Sen allra bäst hade väl varit att göra om inspelningen, men jag hade spelat in en ganska lång sammanhängande harang som jag tyckte var rätt okej utom på just ett ställe... Hur som helst, jag tror man kan säga att problemet är typ löst :-)
 21. Hej, jag har ett problem. Jag har spelat in när jag spelar "strummade" ackord på akustisk gitarr, dvs. det är aldrig helt tyst mellan två strums, utan gitarren ringer i ett. Och så råkade jag vara lite tidig på ett slag, så då försökte jag (i Cubase) redigera och klippa ut och flytta det slaget. Då blev det ett litet "hål" där det var tyst mellan ringandet från slaget innan och det flyttade slaget, men det hålet försökte jag fylla igen med det som "stack ut" i andra änden av slaget som jag flyttade, om ni förstår... Hur som helst, det gick väl ganska bra, men det blir små "klick" eller "sprak" i skarvarna. Finns det något sätt att göra det jag vill göra utan att få "klick" i skarvarna?
 22. Som drloop skrev är ju slutna lurar bra vid inspelning eftersom de läcker mindre ljud ut. Så på sätt och vis skulle man ju alltid kunna använda slutna lurar, dvs. vid mixning/lyssning också, problemet är väl att slutna lurar kan vara rätt obekväma att ha på sig längre stunder. Sen har jag också intrycket att slutna lurar kan ha en rätt stark basåtergivning, nästan överdriven, men jag har i ofs inte så stor erfarenhet, så det kanske inte alltid behöver vara så..
 23. Bara undrar lite till att börja med vad det är du mest vill komma igång med, att börja skriva låtar, eller har du redan låtar som du vill spela in och mixa? För jag tänker att om det är låtskrivande du vill komma igång med kan man ju komma rätt långt med bara ett piano/keyboard eller en gitarr och ifall man kan sjunga lite. Behövs kanske inte ens i ett sånt skede att skaffa någon avancerad programvara som t.ex. Logic? Fast visst, om man vill kunna spela in flera spår och lägga ihop och lägga på effekter och kanske trummor osv. så kanske man behöver Logic eller liknande.. Själv skaffade jag i alla fall nyligen Cubase för jag ville kunna börja spela in låtar jag redan gjort (har ingen koll på Logic men kan tänka mig att Cubase och Logic åtminstone på ett ungefär är lika krångliga) och mitt sätt att lära mig Cubase var främst att läsa manualen (som är på många hundra sidor..) plus att googla när det stod saker i manualen som jag inte fattade. Finns väl Youtube-videor också, men för min del tycker jag det är knöligare att lära sig den vägen, men det är kanske olika. Hur som helst, det var väl en del att sätta sig in i, och det tog väl ett tag innan jag började få kläm på saker, ett par månader kanske, kan tänka mig att det kanske kan behövas något liknande för Logic?
 24. Hej! Tror du skrev i den andra tråden att du är 13 år, och då tänker jag att det är nog rätt svårt att säga redan nu hur långt du kan komma.. Är kanske lättare att säga om ett par år eller så, när vi vet var du befinner dig då. Men kör på! En sak som jag tänkte på i din sång, som du kanske kan öva på om du vill, är att du kanske kunde prova att sjunga lite starkare, med lite mer tryck och energi? Låt det flöda liksom 🙂 För jag tror du har mer röst än vad som kommer fram i youtube-klippen.
 25. Okej, tack igen, har lärt mig mycket nu.. Känns ju alltid bättre när man vet lite mer vad man håller på med 😑
×
×
 • Create New...