Jump to content
Annons

Bream

Medlem
  • Antal inlägg

    81
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Allt postat av Bream

  1. Snyggt, skönt ljud och känsla i gitarren. Bara funderar på ifall man kanske hade kunnat korta låten något, fast inte i slutet, för det tyckte jag var skönt.. men kanske kunde vart någon "vända" mindre av delarna i första halvan av låten? 🤔 Eller jag vet inte, det kanske funkar som det är också, men det var den funderingen jag hade 😊 Men snyggt i alla fall.
  2. Nice, en sak som jag tänker på är bara att textens rytm inte alltid följer musikens rytm så att säga. Det blir som en del små "krockar" ibland.. som ordet 'oss' vid 0.46, låter en aning krystat på något vis. Eller ännu tydligare 'lyckliga' vid 1.03, där kommer betoningen på '-ga', eftersom du behöver lägga betoningen där, fast resultatet blir ju också lite krystat... Jag vet i ofs hur svårt det är med texter, dels att komma på någon text överhuvudtaget, men sen också att få den att passa in med musiken... inte lätt som sagt...
  3. Jag har också bara negativ erfarenhet av de-essers. De gör ofta att s-ljuden börjar låta helmysko, som att man läspar (enligt min erfarenhet i alla fall). Så ifall det är några 's' som inte låter helt bra skulle jag försöka hantera problemet på något annat sätt.
  4. Jättefin hund. Och textraden "jag hoppas att du någonstans kan få vifta på din svans" var ju suverän 😃 Kul också med några oväntade ackordföljder. Bra låt.
  5. Jag tror det blev bättre. Jag börjar gilla låten också. Jag har egentligen aldrig lyssnat på artister som Winnerbäck eller Plura som folk jämför med här. För jag har aldrig trott att de är min grej. Så jag vet knappt hur de låter. Men som sagt jag gillar din låt. Så antingen borde jag ha gett de nämnda artisterna en chans, eller så är du bättre än dem 😊
  6. Nu lyssnade jag inte i världens bästa hörlurar, men jag tyckte i alla fall att det överlag lät rätt "diskantigt". Och framför allt störde jag mig en del på en sorts cymbal, som jag dels tyckte lät lite "konstig" i sig men dels också att den var för stark, och kom för ofta och lät likadan hela tiden. Tänker alltså på ljudet som kommer först redan i starten vid 0:00, och sen vid 0:07, och sen många många gånger till i låten. Bara som ett exempel när den kommer vid 0:39 tycker jag den känns lite "jobbig". Men det fanns väl bra grejer i låten också, men det som jag framför allt reagerade på var alltså cymballjudet...
  7. Tycker det låter bra! Undrar hur den strummade akustiska gitarren är spelad, är det utan eller med plektrum?
  8. Tycker att det överlag låter rätt bra. Texten fungerar också delvis, men delvis inte.. Som du själv uttryckte det, ifall det var något man "studsade till på" när man lyssnade, det var speciellt två ställen som jag verkligen reagerade på. Först de här raderna: vi satt igår kväll och drack en gammal flaska vin jag glömde att säga dom magiska orden till dig När du kommer fram till ordet "dig" så känns det helt fel, kanske för att det inte rimmar, eller vad det nu beror på, men något känns som sagt inte rätt.. Precis samma sak med: nu sitter jag ensam i bilen och kör mot ett hav jag borde ha sagt hur jag känner innan jag drog När du kommer till "drog" låter det väldigt osnyggt.
  9. Ok, fast om du vill fokusera enbart på mikrofon, preamp och omvandlare så går det väl inte riktigt att jämföra en proffsartists proffsinspelning med någon annan artists hemmainspelning och dra några slutsatser utifrån det. Eftersom det inte bara är mikrofon/preamp/omvandlare som skiljer mellan de två fallen. Så jag bara menar att om du vill titta enbart på mikrofon/preamp/omvandlare så bör du väl göra det konsekvent... Så om man vill göra ett praktiskt test så kanske man t.ex. skulle kunna göra två hemmainspelningar där man håller allting exakt likadant i båda fallen utom ljudkortet. Och sen efter det gör man ett blindtest. Och nu är jag ingen expert, men min egen gissning är att man inte skulle höra skillnad på ett billigt och ett dyrt ljudkort. (Att proffsstudios ofta har dyrare ljudkort kan ju som nämnts i tråden bero på annat än ljudkvaliteten.)
  10. Klart nice! Men jag håller med om att det långa breaket vid 1:38 faktiskt sabbar låten lite grann...
  11. Bra, snyggt. Det är ingen genre jag håller på med själv, men jag tyckte det var bra i alla fall. Vid 2.07 stannar ju låten av lite (och det är kanske meningen, vad vet jag) men jag kunde nästan tycka att det var lite synd att liksom bryta av "flödet" där, för jag tyckte det var rätt skönt innan... Men det funkar nog med "avbrottet" också om du vill ha det där. Hur som helst, bra jobbat 🙂
  12. Bream

    Why

    Den var fin. Men den påminner rätt mycket om den första låten. Ifall du skulle göra ett album kanske det skulle vara svårt att ha med båda?
  13. Bream

    Why

    Ja det är väl en del brister i både framförande och mixning. Men låten som helhet kanske ändå inte är så dum. Var rätt behaglig att lyssna på.
  14. I C-dur så hör ett G7 till tonarten så ett G7 är helt "normalt" att spela i C-dur. Ett C7-ackord hör däremot inte till tonarten C eftersom ett C7 innehåller tonen bess som inte finns i C. Däremot hör ackordet Cmaj7 (som innehåller tonen b) till tonarten C. Så Cmaj7 är också helt "normalt" att spela i C-dur. (Sen kan man ju som andra nämnt spela vilka ackord man vill så länge man tycker det låter bra 🙂)
  15. Bream

    .

    Jag tyckte också att den var bra. En kommentar på superdetaljnivå bara, vid ca 0.12 kände jag att trummorna nästan började trumma loss lite för mycket, nästan så att man började undra om det var trumsolo på gång fast det var det ju inte 😋 Men det var bara just där vid 0.12 jag kände så. Bra låt annars.
  16. Jag gillade trummorna, speciellt vid 1:00 och 2:22! Är det riktiga akustiska trummor?
  17. Om jag jämför med t.ex. "Men, hur gjorde du" så tyckte jag personligen kanske inte att denna som låt var riktigt lika bra. Den här var kanske lite väl stillastående eller händelsefattig för att riktigt tända till? Fast nu har jag bara lyssnat en gång. Den kanske växer med fler lyssningar.
  18. Håller med, det är nog inte någon auto-tune du ska använda, jag hade absolut inte någonting sånt i åtanke när jag kommenterade sången... Men jag tänkte väl mer som så, att din styrka ligger nog mest i låtskrivandet, dina bästa låtar är ju riktigt bra. Och sången är kanske inte dålig heller, men.. ja, den är speciell, och inte självklart lika bra som låtarna. Det låter nästan lite som att du sjunger i falsett hela tiden? Som andra skrivit, du behöver kanske inte prova att låta någon annan sjunga låtarna (som jag föreslog), du kan ju absolut experimentera med din egen sångstil också (om du vill alltså, du kanske vill sjunga på det sätt du gör och då är det ju inget "tvång" att ändra på något.. 🙂) @-Johan- Det var faktiskt inte din tidigare kommentar jag tänkte på, det var någon annan också som skrev något och jämförde med Thomas Di Leva, vilket jag också kan tycka det ligger något i.
  19. Bara en till kommentar också, bilderna/videomaterialet är också väldigt bra tycker jag, både i denna och i en del andra låtar du lagt upp. Fascinerande att titta på och passar till musiken 👍
  20. Jag tyckte den var nice. Du har ju bra låtar. Som jag tror någon sa om någon annan låt du la upp, din sångröst/sångstil är ju dock rätt speciell och sticker ut lite. Behöver kanske inte vara fel, men jag kan faktiskt ändå undra ibland hur det skulle låta med en annan sångare/sångerska?
  21. För 90-talet kommer jag också först att tänka på all grunge och liknande (alltså typ nirvana, pearl jam, soundgarden, smashing pumpkins, alice in chains, blind melon m.fl), och sen på metallica och guns n' roses, och red hot chili peppers, men kommer på några artister till typ lenny kravitz, p j harvey, rage against the machine, jeff buckley, black crowes... Men visst, om man förflyttar sig längre fram så känns det ju inte som att rocken har sin storhetstid just nu (eller på 2010-talet, eller 2000-talet)... 😔
  22. Ja, jag diggar låten. Och precis, om längd, jag kan också ha någon känsla när jag skriver låtar att man helst vill att låtarna ska vara typ minst tre minuter långa eller i alla fall inte mindre än två minuter, men egentligen... varför. Längden i sig borde ju inte spela någon roll. Det är väl mest om en låt verkligen skulle "kännas" för kort när man lyssnar på den som det kanske kan vara idé att försöka göra den längre. Men inte för att uppfylla någon "norm"...
  23. Kan bara lägga till också att om jag ändå fortsätter lyssna förbi stället vid 2.03 så tycker jag ändå att resten av låten funkar, så det är kanske bara just där vid 2.03 som det känns en aning jobbigt när c c e f g e-grejen kommer.
  24. Tycker du har hittat en rätt snygg "huvudmelodi" (den där c c e f g e). Funkar bra i början och funkar bra att upprepas ett rätt långt tag och sen inte minst vid typ 1.05 så låter det ju jätteskönt när den kommer. Sen bara tänker jag att även om den är bra så kanske vid 2.03 att det ändå är lite farligt nära gränsen att den upprepats så mycket att det börjar bli lite tjatigt. (En reflektion jag gjorde bara.) Kanske kunde något annat ha kommit där i stället, eller kanske kunde låten ha slutat typ där, vet inte jag bara funderar liksom. Men inte alls dåligt alltså!
  25. Lyssnade lite och tyckte att When The Guitars Cry var rätt skön. Den hade absolut "något". Skönt när just frasen "When the guitars cry" kommer som vid 0.41 och 1.42. Kanske kunde några små justeringar göras i låten också för att göra den ännu bättre(?) Som vid 2.31 så bara kändes det som att musiken tillfälligt drog iväg åt ett lite "obra" håll tyckte jag, så att den sköna känslan försvann en stund. Men ändå en nice låt som sagt.
×
×
  • Skapa ny...