Jump to content
Annons

eikido

Medlem
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av eikido

  1. Jag håller på att läsa den där. Den är riktigt bra 🙂
  2. Jag har en lasermätare och jämför. Mäter jag högtalarpositionen till micen så stämmer det helt galant med ETC kurvan (~2,62ms enligt bild)! Men det är just runt 6 ms (runt 3,42 ms efter direkta signalen) som jag får precis allt svar från rummet. Det går lite för fort va? Visst vill jag gärna ha minst 10-12 för mitt rum? (referensen 20 ms är väl nästan omöjlig i mitt rum). Kan det ens stämma?
  3. Tjena cborg. Tack. Det stämmer, endast höger högtalare, ingen sub. Har kört en full sweep measure från 0 till 22050 hz. Rummet är: Height - 2.434 m Width - 3.027 m Length - 3.712 m Mikrofonen är placerad där huvudet är enligt bilderna. Räcker det?
  4. eikido

    Konstig ETC kurva

    Jag tycker att jag får en väldigt konstig ETC kurva. Kan det ens vara möjligt att jag får all feedback från väggarna på så kort tid som 3.42 ms (se bild)? Denna är med höger högtalare + loopback timing correction.
  5. Jag har högtalare placerade mot en vägg. Denna vägg har en tjocklek på ca 10 cm och består av två st enkla gipsskivor och en spalt emellan dem. Bakom denna vägg finns en korridor med diverse klädskåp längs hela korridoren. När jag räknar, kan jag se gipsväggen som en vägg? Jag föstår att jag ska göra det för högre frekvenser. Men säg för SBIR beräkning? Hoppas ni förstår mig 🙂
  6. ska inte använda något lim överhuvudtaget 🙂
  7. Tack wellness 🙂 Ska in och köpa nu. Nyfiken, blir det ngn skillnad i verkningsgraden om man kör 2 små mot 1 tjock istället. 2 st 70mm<>140mm
  8. Jag vet. behöver dock precis nu och undrar om det gör något om man har 2 st 70 mm mot en 140mm. Då kan jag ta 2 st 70. Står utanför k-rauta nu och väntar på svar 🙂
  9. Jag hittar inga isover pianoskivor som är 120mm. Hur skulle det bli om man tog 2 st 70 mm och lägger ihop dom i samma ram så att de blir totalt 140mm. Blir det dumt så?
  10. Ska man slå till på isover piano ljudskiva istället ? Dom borde ha en som är 120 mm.
  11. Gilbert, har fortfarande inte lyckats tyda den där pdf tabellen 🙂 Tänkte mig en sådan uppsättning för första reflektionsytorna (Se första bild). Hur många rayls ligger Paroc's Uns 37z på?
  12. Vad gör man åt frekvenser <120 hz ? Är det HH som gäller då? Då kan man ju bara döda specifika frekvenser?
  13. eikido

    Arbetsstolar

    Kinnarps stolar är inte så dyra som man tror. En av deras bästa kostar runt 7000:- inkl moms med nack- och armstöd. Köpte dock en precis från svanströms. Sverigestolen 817 för 3500:- inkl moms. Riktigt skön 🙂
  14. Börjar förstå att en av de viktigaste faktorerna är Rayls / m (samt tjockleck och luftspalt). Hittar man denna data för glasullskivorna? Om nej, hur gör man då? Gå på densitet eller erfarenhet som ni har? Visst lämpar sig 8000±2000 rayls/m bra ?
  15. Jag kanske springer iväg för att köpa lite glasull för att behandla första reflektionsytorna, alltså över huvud, höger/vänster om mixplatsen samt bakom monitorerna (= 4 st skivor behövs. eller?). Vad ska jag tänka på? Vilken typ av glasull ska jag ha?: Densitet? Rayls (den kan man inte lista ut så lätt va?)? Märke? Tjocklek väljer jag själv men ju tjockare desto bättre? Något exempel på specifik produkt? Jag har svårt att söka upp en sådan tråd för att lista ut vilken typ av glasull man ska ha för diverse ändamål. Tror denna kan hjälpa övriga i framtiden.
  16. Tack Gilbert! Anledningen till denna fråga är att jag i rummet har ett hörn precis bredvid min säng. Tänkte sätta up superchunks i hörnen MEN klä in de i påsar så jag slipper andas in dammet (speciellt den precis bredvid huvudet när jag sover). Så som det låter från din sida så är det T.O.M önskvärt att göra så. Vad tycker du om den iden?
  17. Gilbert, hur hade du gjort med hörnen? Hade du försökt absorbera mellan/övre register i hörn? Vad vill man dämpa i hörn om man vill klä sitt rum enligt LEDE->RFZ methoden.
  18. En mycket bra tråd... men har faktiskt inte läst allt för att alldeles för många bilder och länkar är borta. Bilder säger otroligt mycket. Skulle vi kunna starta en ny sådan med någon som är väldigt aktiv och villig att bygga om sitt rum / studio.
  19. Vad tycker ni om den iden ? Är det positivt att man lämnar plasten på så att man verkligen håller dammet inne (eller i en stor påse) och köper kommersiella produkter för att absorbera resten av registret?
  20. eikido

    Mäta med REW

    Visst vill man ha T30 kurvan så rak som möjligt? Finns det något önskvärt värde / referensvärde / riktvärde 🙂? Combfiltering effekten på det övre registret (det är ju anledningen till varför man använder kantutjämning, men är inte det lite farligt, för visst vill man se combfiltering och eliminera den så gott det går?), är det vanligt även för ett rum som är väl behandlat ?
  21. Grymt. Funderara att köra så + kommersiella produkter för resten av registret.
  22. Jag funderar på att göra det. Tänkte behandla rummet, men vill inte sådana fibrer farandes runt i just sovrummet. Hade det varit vardagsrummet eller liknande så hade det varit ok. För resten av registret så tänkte jag möjligen köpa kommersiella produkter. Vad tror ni om det? Tips på påsar som inte släpper ut damm och partiklar men absorberar så mycket som möjligt ? 😄
  23. Om jag stoppar markskivor i stora soppåsar (istället för "genomskinligt" tyg) och sedan tyg på det, hur mycket effekt av upptagningen förlorar jag på det? Jag vet att jag förlorar mycket mellan och övreregister, men hur mycket av det nedre registret förlorar jag?
×
×
  • Skapa ny...