Jump to content

BobbyBenjaminz

Medlem
 • Content Count

  217
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About BobbyBenjaminz

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 11/13/1983

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kramfors. High Coast, Västernorrland
 1. Jag har komponerat en hel del av Hip Hop-musikstilen Crunk.. som är en gren av amerikansk Dirty South. Den har ofta mkt trance-synth-loopar. Just nu håller jag på med ett annat projekt med musikstilen Reggae Crunk, vilken är en Crunk-stil, blandat med Dancehall Reggae. Ni som har lyssnat förstår nog vad jag menar, men nu tar jag tacksamt emot tips på Tunga trance-synthar. Mkt Super SAW!
 2. Är det möjligt att byta profilnamn här i forumet?
 3. G Nilsson, är de där från blocket fungerande som studiomonitorer? Dumt av mig att fråga kanske, annars skulle du väl inte ha tipsat om dem.
 4. Sålde mina Tannoy Reveal Active, och är ute efter lite nytt ljud. Passiva eller aktiva, spelar ingen större roll.. då jag antar att man får "kraftfullare" monitorer för pengarna om man köper passiva.. medans aktiva har sina fördelar. De får inte ha mindre baselement än 6-tum, eller kosta mer än 1600 kr/st. Vad skulle du ha satsat på? Här är några monitorer jag kollat in: (BTW, vet någon hur jag gör för att kunna byta rad i inläggen - har bara slutat att fungera!) I alla fall, först 2 st passiva monitorer: Behringer B2031A (kostar 1495 kr/st (8,75-tum) Tannoy Reveal 601P (kostar 1150 kr/st, 6-tum) Aktiva monitorer. Behringer B1031A (kostar 1345 kr/st, 8-tum) iKey Audio M808 V2 (kostar 1499 kr/st, 8-tum) Behringer B2030A (kostar 1295 kr/st, 6-tum) Behringer B3030A (kostar 1345 kr/st, 6-tum) iKey Audio M606 V2 (kostar 1150 kr/st, 6-tum) Gemini SR-6 (kostar 1490 kr/st, 6-tum)
 5. Kör Windows 8 Professional och tycker att (även utan pekskärm) så är detta OS klockrent på många sätt, speciellt tillgången till Appar, som sociala medier, nöje.. direkt i själva Windows. Skulle vara fint med Studio forum som App någon gång i framtiden. Vilka kör Windows 8, och vad tycker ni?
 6. Och hur gör man det på enbart ex. slutet av en basslinga? Har för mig att den fanns en bra plugg i FL Studio som man kunde göra mkt kul med.. gällande det jag är ute efter. Jag är ingen guru i mixologi och har heller aldrig behövt denna effekt. men vill förstås lära mig.
 7. Lek med tanken att man gör en Mini Moog basslinga, exempelvis av en Saw. Vad är själva grejen med att pitcha ner slingan på ställen, så man hör hur den går i slowmotion. S-s-s-a-ktare. Alltså, hur Gör man? FYYY vad det här var svårt att förklara, men jag hoppas ni förstår. Pinsamt om inte annat, men jag får leva med det.
 8. Tack för svaret Linus, men det har ordnat sig något nu. Jag har ingen avancerad subwoofer, det är en subbas för datoranvändning och heter Creative SoundWorks THX 550, monitorerna är just nu ett par Tannoy Active Reveal. Kan fortfarande inte byta rad i detta forum när jag skriver inlägg, knepigt det. Jag fick iaf ljud i subbasen samt monitorerna genom en y-kabel kopplad till frontpanelens mini-telekontakt på datorn. Istället kan jag inte exempelvis få ljud från "ljudsystemet" i Studio One om Spotify eller Windows Media Player är igång. Allt funkar bra, så länge jag inte har andra ljudkällor igång. Tilläggas skall att jag har "release audio" ibockad i Studio One. Denna issue kan jag nog leva med, men skulle vara lite intressant att veta om andra har samma problem.
 9. Kör Studio One v2 Professional på min Lenovo ThinkCentre Edge 71 1577 (N8G). OBS! Har tydligen även fel med tangentbordet just nu och kan inte byta rad. Ändå, använder datorns integrerade ljudkort (Realtek HD Audio) och Windows 8 Professional (x64), samt ASIO4ALLs senaste drivrutin. Nu till problemet - innan jag skaffade Win 8 och använde Win 7 hade jag problem med ljudet. Var tvungen att skifta fram och tillbaka mellan ljuddrivrutinerna i inställningarna i Studio one vid start innan jag överhuvudtaget fick ljud, och så var det varje gång.. - kan tänkas att det är ljudkortet, men datorn är ganska ny och det borde ju iaf gå att få ljud kan man ju tycka. Nu när jag kör Windows 8 och Studio one så får jag ljud direkt utan problem och release audio fungerar perfekt - men ljudet blir i den stationära datorns frontpanelhögtalare.. och inte i hörlursuttaget (i studio one alltså, men i själva windows får jag ljud från hörlursuttaget) i vilken jag kopplat en y-kabel som med ena kontakten kopplad till 2 st monitorer samt 2a kontakten till en subwoofer. I Win 7 fanns en codec med stereo mix, som gjorde att jag fick ljud i alla högtalare, men istället blev allt instabilt och problematiskt... testade även den nu i Win 8.. och då försvann ljudet i fronthögtalaren på datorn, och då blev det ljud i alla monitorer samt sub, men samma som i Win 7 - instabilt och problematiskt. What the f*ck to do? Finns det möjlighet att få ljud i monitorerna, eller en stereo mix? Kan ju tycka, eftersom jag får ljud i fronthögtalaren på datorn så borde det ju vara en inställning någon stans... men kan inte hitta. Uppskattar att hjälp!!
 10. Vill börja sampla musik, och sedan spela upp samplingarna i en sampler, tex. NI Maschine för att sedan använda i en låt. Hur som helst, finns det någon som kan förklara lite teori om sampling? Jag själv, gör hip hop musik.. och tycker att en av de bästa producenterna är Needlz. Han använder mkt samplingar i sin musik. Jag kan dock ingenting om sampling, och min "fack engelska" är inte den bästa. När får man använda en sampling tex?
 11. Ska köpa en ny MiDi-klaviatur och det står mellan dessa två. Novation's "Remote 61SL MkII" eller Arturia's "Analog Experience THE LABORATORY 61". Vilken skulle du ha valt och varför? Bla, det jag gillar med Arturia's Laboratory är att Analog Factory följer med.. Men det kan man ju köpa ändå iofs. Svårt val det här tycker jag
 12. Jag ska skaffa en MiDi Drum Controller, typ Akai's MPD eller NI's Maschine - men kan inte hälften av alla termer. Skriv gärna o svara om det är något Du kan av de termerna här nedan. Global Full level Program change Control bank 16 levels Tap tempo
 13. En fråga till alla datormänniskor som läser detta - finns det något bra program att skissa själva controllern? Gärna ska man kunna förlägga detaljer osv. Det är inte det enklaste att rita i PS CS6 Extended och få det ihop med SketchUp. Vet ändå inte hur det hade blivit, men ni kanske förstår..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.