Jump to content
Annons

eikido

Medlem
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Jag håller på att läsa den där. Den är riktigt bra 🙂
  2. Jag har en lasermätare och jämför. Mäter jag högtalarpositionen till micen så stämmer det helt galant med ETC kurvan (~2,62ms enligt bild)! Men det är just runt 6 ms (runt 3,42 ms efter direkta signalen) som jag får precis allt svar från rummet. Det går lite för fort va? Visst vill jag gärna ha minst 10-12 för mitt rum? (referensen 20 ms är väl nästan omöjlig i mitt rum). Kan det ens stämma?
  3. Tjena cborg. Tack. Det stämmer, endast höger högtalare, ingen sub. Har kört en full sweep measure från 0 till 22050 hz. Rummet är: Height - 2.434 m Width - 3.027 m Length - 3.712 m Mikrofonen är placerad där huvudet är enligt bilderna. Räcker det?
  4. eikido

    Konstig ETC kurva

    Jag tycker att jag får en väldigt konstig ETC kurva. Kan det ens vara möjligt att jag får all feedback från väggarna på så kort tid som 3.42 ms (se bild)? Denna är med höger högtalare + loopback timing correction.
  5. Jag har högtalare placerade mot en vägg. Denna vägg har en tjocklek på ca 10 cm och består av två st enkla gipsskivor och en spalt emellan dem. Bakom denna vägg finns en korridor med diverse klädskåp längs hela korridoren. När jag räknar, kan jag se gipsväggen som en vägg? Jag föstår att jag ska göra det för högre frekvenser. Men säg för SBIR beräkning? Hoppas ni förstår mig 🙂
  6. ska inte använda något lim överhuvudtaget 🙂
  7. Tack wellness 🙂 Ska in och köpa nu. Nyfiken, blir det ngn skillnad i verkningsgraden om man kör 2 små mot 1 tjock istället. 2 st 70mm<>140mm
  8. Jag vet. behöver dock precis nu och undrar om det gör något om man har 2 st 70 mm mot en 140mm. Då kan jag ta 2 st 70. Står utanför k-rauta nu och väntar på svar 🙂
  9. Jag hittar inga isover pianoskivor som är 120mm. Hur skulle det bli om man tog 2 st 70 mm och lägger ihop dom i samma ram så att de blir totalt 140mm. Blir det dumt så?
  10. Ska man slå till på isover piano ljudskiva istället ? Dom borde ha en som är 120 mm.
  11. Gilbert, har fortfarande inte lyckats tyda den där pdf tabellen 🙂 Tänkte mig en sådan uppsättning för första reflektionsytorna (Se första bild). Hur många rayls ligger Paroc's Uns 37z på?
  12. Vad gör man åt frekvenser <120 hz ? Är det HH som gäller då? Då kan man ju bara döda specifika frekvenser?
  13. eikido

    Arbetsstolar

    Kinnarps stolar är inte så dyra som man tror. En av deras bästa kostar runt 7000:- inkl moms med nack- och armstöd. Köpte dock en precis från svanströms. Sverigestolen 817 för 3500:- inkl moms. Riktigt skön 🙂
  14. Börjar förstå att en av de viktigaste faktorerna är Rayls / m (samt tjockleck och luftspalt). Hittar man denna data för glasullskivorna? Om nej, hur gör man då? Gå på densitet eller erfarenhet som ni har? Visst lämpar sig 8000±2000 rayls/m bra ?
×
×
  • Skapa ny...