Jump to content

berch

Medlem
 • Content Count

  568
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by berch

 1. Missade detta helt, äger iof ingen bandmick men tycker att 3an Coles stack ut lite på ett positivt sätt.
 2. Är väl väl bara de som har kontakt med "rätt" skivbolag som får sina bidrag godkända till mello?
 3. Går inte att använda en gate antar jag? Annars är väl ditt eget förslag om att prova mik-placering när du spelar stumt inte så dumt. Sedan lite EQ kanske?
 4. Frågade STIM om varför de ska överta de ekonomiska rättigheterna till min musik. Fick aldrig något svar förutom "gilla läget". Så avstod. Kan förstås ändra mig senare eftersom de har monopol och inget alternativ finns. Tycker att de borde räcka med att jag ger dem fullmakt att företräda mig. Var oavsett orsaken trist att inte få ett vettigt svar från dem.
 5. Antar att tanken är att båda spelar samtidigt, annars fungerar ju en sån här utmärkt!
 6. Testat redan, mixa om mm, börjar tro att lösningen är att automatisera mera. Är t ex en ensam gitarr i början på distade gura låten. Får göra den starkare för att sedan dra ner volymen när trummorna kommer in. Får lägga gitarrerna på egen bus sedan om måste kompensera för att i mixen hamna på -14 LUFS. Testar när slutjobbat. Får se om det kan hjälpa. Inte helt lätt detta att ha bägge spåren vid samma LUFS men få det rockigare att upplevas som kraftfullare!
 7. Ljudmässigt så ligger båda på -14 LUFS. Mastrade för att skickas till Spotify mm. Inhandlat Ozone 8, Levels från ett annat företag. Båda mixarna av låtarna som jag vill ha dom var för sig. Enda problemet är som sagt att spelar jag låten med acke-guror före den med distade gitarrer så upplever jag att den senare känns mindre kraftfull. Borde vara tvärom. Hur göra? Mixar jag den akustiska till -16 LUFS så kommer ju Spotify mfl att öka volymen till -14 i alla fall och motverka detta. Komprimera distade gitarrer hårdare? Idéer mottas tacksamt!
 8. Lite egna och från Banden jag är med i. https://open.spotify.com/album/0XTvgi6k9BxeTywxO7kVlh https://open.spotify.com/album/62J63nQvmxUOFIPl5wN9pm The Damps Project https://open.spotify.com/album/4TOpY8PSvAxM2GoaDrRGGi Rumprytm https://open.spotify.com/track/03Mv29Cbj4nhEpRMnsGaQW https://open.spotify.com/track/7dk02QVutAHuJNINVRfZyz
 9. https://amuse.io/, testat och verkar ok så här långt
 10. Ingen reaktion från IFPI när jag frågade om det är enligt reglerna att olika koder för identisk låt. Och Universal tolkar på sitt eget sätt. Handlar om att tjäna pengar förstås...
 11. Vad kan man göra åt det här? Om det nu är någon som bryr sig mer än jag själv...
 12. Är väl bra att höra hur det låter när man inte är i Sweetspot. Samma som när man kollar hur mixen låter i mono. Kontrolllyssning helt enkelt.
 13. Tja, IFPI verkar ju inte bry sig, ställt frågan även där men inte fått något svar ännu....
 14. Svar från Spinnup: Spinnup Support­ (Spinnup)­ Dec 16, 09:05 GMT ­ Hi Christian,­ Thanks for your messa­ge! Every time you upload­ a release with Spinn­up it's considered a ­new product and there­fore you get a new IS­RC code. Thanks!­ Best regards, ­
 15. Aggregatorerna tjänar förstås en krona här och en där när singeln tas ner o EP upp. Många bäckar små gör en stor å! IFPI hur tänker dom? Sälja fler koder??
 16. Universals aggregator-tjänst Spinnup ger ingen möjlighet att lägga in en ISRC-kod om man redan har en, samma låt, samma mix, olika släpp = annan ISRC-kod. Mycket märkligt??? Och som sagt IFPI behagar inte svara på varför det är så? Någon från deras organisation tycker man ju borde reagera då det är tänkt att koden ska följa med verket. eller? Spinnup, verkar inte vara den enda aggregatorn som agerar så här, har vänner som släppte en jul-EP nyligen, försökte med olika aggregatorer och samma sak där. Jag reagerade då mina vänner tyckte att det här måste ju vara fel. De var mycket noga med att försöka göra allt enligt konstens alla regler vid skivsläpp och släpp på Spotify mm och då upptäckte vi detta. Lite julmusik här by the way :-) "https://embed.spotify.com/?uri=spotify%3Aartist%3A3ZqhyPDVeZyHPYsbbEf7Yd"
 17. Har gjort en EP med 6 låtar släppt på CD ISRC-kod för varje låt. Släppte singel från CD på Spotify via Spinnup annan kod. EPn via Spinnup ny kod igen. 3 olika koder på samma låt utan förändring gjorts i låten. Varför? Borde inte en låt ha samma ISRC-kod? Epostar IFPI men inget svar...
 18. Hela grejen med videon är väl att visa att det går att få ett ok resultat även om man bara har en 1000-kronors mik och ett ljudkort för en par tusen om man har kunskapen att mixa och spela in på rätt sätt.
 19. berch

  SONAR OS X Alpha

  Har aldrig haft några större problem, funkar för det mesta klockrent, och jag misshandlar mon dator med annat än ren musikprogramvara. Forumet brukar vara ganska hjälpsamt också på cakewalks hemsida, Men alla tycker olika, och det är väl bra det!!!
 20. Vill bara säga tack för ett trevligt initiativ! Tyvärr kunde jag inte stanna så länge. Annars hade jag gärna gjort det. Lärt mig mer om kompressorer och minglat lite till.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.