Jump to content
Annons

ivwe

Medlem
  • Antal inlägg

    73
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av ivwe

  1. Nu är det åtgärdat tror jag, förra versionen råkade jag ta bort så jag redigerade mitt första inlägg inlägg med nya versionen Vi la till en pumpande ackegura på 2:a versen också.
  2. Har du några idéer på ungefär vart det rent frekvensmässigt ska skruvas upp/ner på sången?
  3. Det finns ett band som kallar sig seventy fifty, sångaren (Petter) kom till mig och vill göra en alternativ version av låten (by a thread, kolla originalet på Spotify) Så vi satt oss i min studio på fredagen och det här blev resultatet ; Som ljudkort användes Focusrite Forte Mickar: neumann u87 & km184 Elgitarrer är Lineade med förstärkarsimulering i datorn. Plus lite mjukvaruibstrument och topploopar. All feedback är extremt välkommet. Det jag själv tänker på är att t.ex ackeguran är något vass i toppen, men jag har hört den så många gånger nu så nya öron behövs
  4. Har för mig att det lät bättre förut, och då började jag kolla upptäckte det här fenomenet. Kanske inte är något fel? Men illa låter det väll inte..
  5. Hej! Har en yamaha hs10w, och hur jag än kopplar och donar så slår konen innåt.. Det jag har testat är: Bytt kablar, många gånger. Testat med balanserade och obalanserade. Bara kört en kanal in (det går stereo in eftersom man vidare kopplar monitorerna från suben) Testat att separera ljudet från datorn med olika faser på strömmen. Ljudet från ljudkortet kan inte vara problemet tycker jag eftersom det lirar kanon direkt till monitorerna. För att testa att alla kablar är ok så har jag provat göra så här så här går ljudet i vanliga fall ljudkort --- sub --- monitorer testade att göra så här: ljudkort --- koppla-ihop-kablarna --- monitorer, på så sett vet jag att alla 4 kablarna (balanserade) är ok. Det finns en fasvändnings switch på lådan också, vad kör den? Vänder den plus och minuspolen? Det blir jhu ingen skillnad i alla fall på hur den flyttar luften. Håller man handen framför utblåset så sugs handen mer innåt än vad det trycks bort.. Fattar inte. Det har jhu inte varit så här förut, va fan är det för fel.
  6. Ja, jag är lat, orkar inte sitta och programera det så jag undrar om det finns någon genväg. Finns det något/några benämningar/termer för det på engelska så att jag kan söka efter färdiga samplingar eller midi-filer? för den som inte förstår vad jag menar så är följande ett ganska bra exempel: ca 1 min in i låten inför ref.
  7. Jag är helt övertygad om att det är duktiga producenter. MEN om du är intresserad av att testa något spännande om du har kört fast, eller faller tillbaka i samma gamla mönster så kan jag rekommendera dig att titta lite på https://www.youtube.com/watch?v=3t2yD1kX2_w det var något jag sprang över för ett par dagar sen, riktigt kul!
  8. Går det att utveckla lite? Det sitter 2 st fönster på den delen som är 3 meter. Till höger när jag kommer in enligt bilden.
  9. Är det någon som har några förslag? Det jag funderar mest över är placeringen av lyssningen. Framför eller bakom snetaket?
  10. Inte så skillad i avancerade program som en del andra här, så det fick bli paint, hoppas det duger för att få en ungefärlig bild av det hela.
  11. ivwe

    Studiobygge, snetak.

    Lite info. Rummet är ca 3x2,3 meter. Jag har förstått att man ska jobba med längden på rummet, men det jag undrar är om jag ska ha snetaket framför mig eller bakom mig? Dörren till rummet är mitt i mot snetaket så att säga, så jag hade ju velat placera mig under snetaket för att få lite mer yta att jobba på. Men, det skulle fungera utmärkt att sitta där dörren är också. Är det något annat jag bör tänka på med ett rum med de här Måtten, t.ex stämmer det att bakväggen bara ska vara dämpad, och ingen diffusor när det är så kort längd ca 3 m. Hur mycket ska jag dämpa? Väggen består av målad tapet och under gammeldags mjuk/porös spånskiva. Tack för att ni finns, och hoppas att någon kan hjälpa mig med projektet.
  12. Går i tankar på att köpa nytt ljudkort, har ett Steinberg MR816CSX och kan väll inte påstå att jag är direkt imponerad av det. Tycker ljudet är ganska hårt och saknar djup. Och Dsp-pluggarna är otroligt pilliga och svårjobbade. Drivrutinerna buggiga. Har tittat på Apollo-kortet ett tag nu, och det verkar vara det bästa av flera världar. Så nu undrar jag till er som har köpt kortet, hur är det att jobba med, hur låter det? Har du spelat in något med det? - Då vill jag gärna höra hur det låter och vilken övrig utrustning du använt.
  13. Hej tack för era svar, någon som har nån uppfattning om hur A/D-omvandlaren är i den digitala varianten. Jag är ute efter cleant sound. Skita till kan man göra senare i kedjan om man känner för det.
  14. ivwe

    Micpre - ca 5000 kr?

    Har blivit tipsad om Focusrite ISA one. Har ni andra tips? Kan tänka mig att gå uppåt 10 000,
  15. Stort tack Håkan! Alltid lika spännande med tester. Jag gillar ljudet, skön topp, mina KM184 låter vasst i jämförelse...
  16. Det jag kan tycka är att det skönt att ha lite olika EQ´s att välja bland. DAW-eq´n är ofta väldigt transparent och ärlig, den använder jag nästan bara när jag vill skära bort något... En EQ som jag precis börjat använda och som har blivit min ABSOLUTA favorit är MAAG EQ4, Den är sjukt kompetent. Jag gillar hur den snyggt fixar att lägga på 2.5khz utan att det låter illa. Men det den är allra bäst på är jhu på dess "airband" som de kallar det. 10 - 40 000 hz sååå sjukt snyggt på framför allt vocals. Jag gillar både hur den lägger till OCH skär i frekvenserna.. sjukt snyggt helt enkelt. Gör man motsvarande rattning på Cubase EQ så skulle det låta direkt illa i jämförelse. Den här vill jag aldrig mer vara utan. Att det är skillnad på EQ och EQ digitalt som analog är det ingen tvekan om. Man får helt enkelt häng med på det som släpps och testa lite olika demos tills man bestämmer mig sig för en man gillar, och då köper man den 🙂
  17. Ett annat hett tips är att använda olika tape-pluggar som finns. Waves Kramer Master Tape MPX, kostar en del.. Nomad Factory´s Magnetic II är lite billigare har jhu för mig. Sen gillade jag låten. Snyggt att stämmorna/körerna fick en egen plats i diskanten, effektfullt,
  18. Om sidan skulle behöva en extra server så har jag en som står på en minimalt belastad server på 100mbit. Linux i botten. Om det är intressant hör av er, vet att det varit problem förut.....
  19. Inspelningsrummet är ca 15 kvadrat med katastrofal akustik. Behöver kontrollera akustiken i det rummet. Främst för akustisk gitarr. så 3 dels vägg borde räcka.. men vilken?
  20. Har testat lite nu. Kan lova att en Beta85:a genom en duktigt överstyrd SPL GOLDMIKE låter riktigt nice. Men jag upptäckte ett problem. U87:an (rumsmic) den hamnar ur fas med alla andra mikrofoner. Kan man gör något åt det? Alltså med placering av den, upptagningskaraktär ?
  21. Ok, ljudet är ganska/väldigt dämpat där vi spelar in, otroligt liten rumsakustik. Men det jag upptäckte när vi spelade in sist var att det lät bra att lägga på reverb efteråt på den micen. Men frågan är omni eller njure, njure kanske är bättre om det inte är så mycket rum som ska med, mer som en extra mic..? Och micpreampen då? Vad säger ni om den?
×
×
  • Skapa ny...