Jump to content

ivwe

Medlem
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About ivwe

 • Rank
  Med i gänget
 1. Nu är det åtgärdat tror jag, förra versionen råkade jag ta bort så jag redigerade mitt första inlägg inlägg med nya versionen Vi la till en pumpande ackegura på 2:a versen också.
 2. Har du några idéer på ungefär vart det rent frekvensmässigt ska skruvas upp/ner på sången?
 3. Det finns ett band som kallar sig seventy fifty, sångaren (Petter) kom till mig och vill göra en alternativ version av låten (by a thread, kolla originalet på Spotify) Så vi satt oss i min studio på fredagen och det här blev resultatet ; Som ljudkort användes Focusrite Forte Mickar: neumann u87 & km184 Elgitarrer är Lineade med förstärkarsimulering i datorn. Plus lite mjukvaruibstrument och topploopar. All feedback är extremt välkommet. Det jag själv tänker på är att t.ex ackeguran är något vass i toppen, men jag har hört den så många gånger nu så nya öron behövs
 4. Har för mig att det lät bättre förut, och då började jag kolla upptäckte det här fenomenet. Kanske inte är något fel? Men illa låter det väll inte..
 5. Hej! Har en yamaha hs10w, och hur jag än kopplar och donar så slår konen innåt.. Det jag har testat är: Bytt kablar, många gånger. Testat med balanserade och obalanserade. Bara kört en kanal in (det går stereo in eftersom man vidare kopplar monitorerna från suben) Testat att separera ljudet från datorn med olika faser på strömmen. Ljudet från ljudkortet kan inte vara problemet tycker jag eftersom det lirar kanon direkt till monitorerna. För att testa att alla kablar är ok så har jag provat göra så här så här går ljudet i vanliga fall ljudkort --- sub --- monitorer testade att göra så här: ljudkort --- koppla-ihop-kablarna --- monitorer, på så sett vet jag att alla 4 kablarna (balanserade) är ok. Det finns en fasvändnings switch på lådan också, vad kör den? Vänder den plus och minuspolen? Det blir jhu ingen skillnad i alla fall på hur den flyttar luften. Håller man handen framför utblåset så sugs handen mer innåt än vad det trycks bort.. Fattar inte. Det har jhu inte varit så här förut, va fan är det för fel.
 6. Jo, jag har medvetet valt att inte lägga in så mycket melodier/leads just för att det inte är klart hur sången ska ligga än, men jag tänkte dela med mig om hur låten utvecklas i den här tråden och tar tacksamt emot tips rörande produktion, är det något borde plockas bort helt för att ge plats för sången?
 7. Ja, jag är lat, orkar inte sitta och programera det så jag undrar om det finns någon genväg. Finns det något/några benämningar/termer för det på engelska så att jag kan söka efter färdiga samplingar eller midi-filer? för den som inte förstår vad jag menar så är följande ett ganska bra exempel: ca 1 min in i låten inför ref.
 8. Version 1

  86 downloads

  Precis klar med produktionen på ett nytt beat. Det ska läggas sång på det här sen. Men jag är ute efter konstruktiv kritik, vad känns rätt/fel.

  Free

 9. Jag är helt övertygad om att det är duktiga producenter. MEN om du är intresserad av att testa något spännande om du har kört fast, eller faller tillbaka i samma gamla mönster så kan jag rekommendera dig att titta lite på https://www.youtube.com/watch?v=3t2yD1kX2_w det var något jag sprang över för ett par dagar sen, riktigt kul!
 10. Går det att utveckla lite? Det sitter 2 st fönster på den delen som är 3 meter. Till höger när jag kommer in enligt bilden.
 11. Är det någon som har några förslag? Det jag funderar mest över är placeringen av lyssningen. Framför eller bakom snetaket?
 12. Inte så skillad i avancerade program som en del andra här, så det fick bli paint, hoppas det duger för att få en ungefärlig bild av det hela.
 13. Lite info. Rummet är ca 3x2,3 meter. Jag har förstått att man ska jobba med längden på rummet, men det jag undrar är om jag ska ha snetaket framför mig eller bakom mig? Dörren till rummet är mitt i mot snetaket så att säga, så jag hade ju velat placera mig under snetaket för att få lite mer yta att jobba på. Men, det skulle fungera utmärkt att sitta där dörren är också. Är det något annat jag bör tänka på med ett rum med de här Måtten, t.ex stämmer det att bakväggen bara ska vara dämpad, och ingen diffusor när det är så kort längd ca 3 m. Hur mycket ska jag dämpa? Väggen består av målad tapet och under gammeldags mjuk/porös spånskiva. Tack för att ni finns, och hoppas att någon kan hjälpa mig med projektet.
 14. ivwe

  Kryphål

  Tack för era fina kommentarer.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.