Jump to content
Annons

accsel

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. accsel

    Mixing erbjudes

    det jag har nu på datorn är sånt jag inte får lägga upp tyvärr, men återkommer med en soundcloud -länk när jag lagt upp lite urval på mixar.
  2. accsel

    Mixing erbjudes

    Hej, jag hjälper gärna till med mix på era låtar. I digital form och mix kommer även ske digitalt. Börjar gärna med en låt och så kan vi se vad ni tycker. Gör inte detta i vinstsyfte utan av intresse att bli bättre, har dock utbildning och erfarenhet sedan många år. Är även med på samarbeten där det behövs läggas gitarr eller bas. skicka ett PM! 🙂
  3. menar du en liten mixer med alt. out som ex mackie har? jo borde funka, är två ljudkällor jag måste kunna skicka till valfritt håll på två olika slutsteg
  4. ingen som har nåt? jag som tyckte jag hade tillräckliga problem med att distribuera ut ljud från två slutsteg till 14X högtalare!
  5. Hjälp gärna till, är i behov vid en installation av mixer som kan ta emot linesignaler från vilken ljudkälla om helst (iPod) och skicka individuellt två stereosignaler till två separata utgångar? som i sin tur sen går till två separata slutsteg..
  6. ja visst är det ingen tvekan om att det finns många Eqs som låter helt olika, MAAG EQ4 har jag också på demo nu och verkar grym, ev. köp där. På emuleringar av dyra analoger har jag inget, utom att UA´s pluggar är guld oavsett vad det är för typ av plugg. Måste slå ett slag för Sonalksis som jag passade på att köpa som student, de har en bundle för bra pris och deras EQ är fin, där hör man skillnaden. McDSP har grymt bra pluggar också.
  7. Vad är det egentligen som utgör skillnad mellan en EQ som du får med en DAW och en dyr för ett par tusen kronor, (ofta emulering av dyr hårdvara) som egentligen ska utföra samma jobb? I analoga prylar är det ju skillnad på elektroniska komponenter (dyrt och varmt är bra) men när det kommer till mjukvara, bättre och snyggare programmerade 1 & 0:or?
  8. accsel

    Kamfilter i sovrummet!

    Har efter flytt sovrummet som enda möjliga utrymme för en studiohörna, jag hittade en bra hörna där jag fick plats med allt men upptäckte så fort jag spelade musik att det är något gravt fel på ljudet. Gjorde en snabb svepning och fick detta resultat (obs ej kalibrerad mic men visar ändå någorlunda frekvensgången i lyssningsposition). Från lågbas upp till högt mellanreg. råder bara totalt kaos. Kör jag testoscillator i Logic på vissa basfrekvenser upp till 140 Hz är många specifika f totalt utsläckta i lyss.position! och enormt starka i båda ändar av rummet. Så genom att lyssna lite har jag funnit att den absolut mest värdelösa platsen är just där jag sitter på stolen! Har som största problem stående vågor mellan parallela sidoväggar (räknat på avstånd och fått frekvensen 42,6 Hz och dess tillhörande till en riktig bråkfrekvens) Problemet generellt är hårda betongväggar på båda sidor samt tak, och en tunn värdelös vägg mot vardagsrummet mot vilken allt står. dock inte allt för litet rum, >20 kvm. Någon som känner igen sig?
×
×
  • Skapa ny...