Jump to content
Annons

osiris8

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om osiris8

  • Födelsedag 1974-06-26

Om mig

  1. Gillar inte growl men står ut med det i låtar jag gillar instrumentalt. Klassisk growl (som Mikael Åkerfeldt är kung på) är mer ok, skrikgrowl (som alla emoband med mallen skrikgrowlvers + smörig clean refräng kör med) pallar jag inte :-).
  2. Kör alltid två helt pannade tagningar (distade gitarrer). Ibland två till på 80% VÄ/HÖ. Solo i mitten :-).
  3. Tittade igen - mina var inte alls hd 260 utan mycket billigare 212 pro hmm...
  4. Kan vara dåliga asio-inställningar också...
  5. Jobbade med Cubase i tre hela dagar utan få det att funka ordentligt. Bytte till Reaper och det tog max 10 minuter innan allt funkade bra. Det täcker mina hemmapysslarbehov med råge. Känns roligare att lägga pengar på proffsiga pluggar som superior drummer istället...
  6. Slayer var bäst. Hoppades mycket på Megadeth, men även om solona satt som en smäck från både Mustaine och Broderick så var det inte någon bra Dave-dag igår...
  7. Varför är detta det enda Cubase-användare frågar? :-) Byt program, Cubase är bara onödigt dumt. Det kanske är svinbra för musikproduktion, men en applikation som en civilingenjör i datalogi (d.v.s. undertecknad) inte kan få att fungera rimligt bra på mindre än 3 dagar och där allt bara oförklarligt slutar funka är inte bra skriven. Min rekommendation är Reaper (http://www.reaper.fm).
  8. Jag har ett par hd 260. De låter bra men jag tycker att de överdriver basen ganska mycket (inga studiohörlurar direkt alltså...). Hur är 280-modellen?
  9. Kanske inte så avancerad som vissas :-). Home Studio by Anders Bornholm, on Flickr
  10. Script i terminalen, bara att hacka ihop :-). Det borde gå att hitta färdiga script för sök och ersätt i filer till MacOS. Om du inte är fullt så avancerad i din datoranvändning så vet jag inte, tror inte det finns något i själva applikationen för att peka om filerna i ett svep.
  11. Ja, det var tanken. Se till att säkerhetskopiera filen först bara! Man vet aldrig om en texteditor ibland sparar på ett annat sätt (t.ex. andra radbrytningar) som får filen att balla ur.
  12. Reapers projektfiler är ju en vanlig textfil (någon sorts märklig släkting till XML med konstigt nästade taggar). Jag har inte testat själv, men alla sökvägar till ljudfilerna står ju i klartext så en enkel sök-och-ersätt på sökvägarna kanske? De här tänker jag på: ... <SOURCE WAVE FILE "C:\Users\Anders\Documents\REAPER Media\10-110418_1825.wav" > ...
  13. Sluta gnälla på Spotifys ersättning, mmmkay?
  14. Du kan absolut inte formatera! Jag tror som några ovan att den har fått en enhetsbokstav som redan är upptagen...
×
×
  • Skapa ny...