Jump to content

Pos

Medlem
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutralt

About Pos

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 04/29/1989

Profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Håller med, jag tycker väl dock att om man ska analysera mix så är det svårt om man inte har den fulla ljudkvalitén, och Soundcloud förstör ju endel trots allt. Har hursomhelst ändrat nu! Tack för din input!
 2. Titel: Death Will Spread Its Wings Av: Pos Uppladdad: 19 apr 2014 Kategori: Rock/Metal Låt från soloprojekt, skulle väl kalla det symfonisk metal med harsh vocals. Tar gärna emot kommentarer på både låt och produktion! Klicka här för att ladda ner filen
 3. 74 downloads

  Låt från soloprojekt, skulle väl kalla det symfonisk metal med harsh vocals. Tar gärna emot kommentarer på både låt och produktion!
 4. Pos

  Spelar du i band?

  Ja, spelar i ett goregrindband. Har tidigare haft flera aktiva liveband samtidigt men det blir lätt för mycket - ett liveband och diverse studioprojekt vid sidan av räcker.
 5. Du har med andra ord fått en verification code till PT 11 över mail? Jag trodde först att jag bara fått en kod till PT 10 men när jag klickade vidare framåt så var det PT 11 ändå. När man precis skrivit in koden på Avids sida så står det Pro Tools 10: Upgrade - det är inte det som förvirrar dig?
 6. Här finns en, vad jag antar, ganska komplett och uppdaterad lista på vilka plugins som finns som AAX: http://www.pro-tools-expert.com/aax-database/
 7. Akustiken är viktigast, men i övrigt tycker jag tvärtom mot många i tråden; preamp är viktigare än mikrofon. Köper du en bra preamp så kan en mikrofon med medelbudget låta riktigt fet, och det mesta låter väl tämligen tråkigt genom en kass preamp. Rekommenderar verkligen Golden Age PRE-73, framförallt tillsammans med Shure SM7B vilket enligt mig är en fantastisk mikrofon. SM7B har använts bland annat av Metallica, Michael Jackson och Red Hot Chili Peppers. http://www.ordermusic.se/produkter/studio/effekter-outboard/mikpreamp/pre-73mk2 http://www.ordermusic.se/produkter/mikrofoner/dynamisk/sm7b
 8. Om man köper bra grejer så låter ju EQs, kompressorer, gates och det mesta som finns i bordet bra mycket bättre än digitala motsvarigheter, enligt mig. Dessutom färgar borden i sig ljudet så bara genom att summera ut den digitala signalen genom bordet så får man en analog touch. Om man köper ett SSL- eller NEVE-bord så har man ju i regel SVINBRA professionella preamps i bordet, så jag förstår inte varför "man" inte skulle kunna använda dom. Vad menar du med att det blir en "destruktiv" redigering när man använder EQs i bordet istället för mjukvara? Jag har jobbat mycket både in the box och med ett SSL 4000, och jag får inte alls till samma känsla när jag jobbar in the box som när jag kan ratta på ett bord. Dessutom så är det en helt annan grej att mixa med fingrarna...att vrida på en EQ och "känna" när det känns rätt. Det blir inte samma grej när man måste vrida på en ratt med muspekaren, inte för min del i alla fall. Jag förespråkar dock att kombinera användning av plugins och analogbord.
 9. Det bästa är att gå till en butik, lyssna dig fram och sedan bestämma dig. Vad som låter bra är subjektivt! Ta med några egna mixar eller några låtar du vet att du gillar och "kan" soundet på och lyssna sedan i olika monitorer/lurar för att få en uppfattning om vilka du gillar mest.
 10. Som alltid i sådana här frågor så rekommenderar jag mac. Köp en iMac (man kan hitta riktiga klipp på blocket) och du får en komplett och svinbra dator som fungerar direkt. Att bygga datorer och köpa del för del är alldeles för meckigt och omständigt för min del - jag vill skapa musik, inte bygga datorer. Dessutom så föredrar jag OS X framför Windows alla dagar i veckan. http://store.apple.com/se/browse/home/shop_mac/family/imac Jag rekommenderar 27", har min andra sådana nu och den är helt fantastisk på alla sätt. Bästa datorn jag haft, och då har jag använt datorer i princip dagligen sedan -96.
 11. MYCKET bättre än första loggan, och bästa i tråden. Gör lite snyggare kanter på timglaset för att få det att se mer vektor ut, så är du i hamn. Skippa det simpla strecktimglaset och lådan runt, ser inte proffsigt ut.
 12. Pos

  Chaos Reigns

  18 downloads

  Tar gärna emot åsikter angående både musiken och mixen på denna låt som är en del av en fullängdare som jag kommer släppa snart! Om ni gillar vad ni hör så rekommenderar jag att hålla koll på facebooksidan för projektet; http://www.facebook.com/fuzzgod Fuzzig lyssning! /David Mauritzon
 13. Pos

  Chaos Reigns

  Titel: Chaos Reigns Av: Pos Uppladdad: 25 jan 2013 Kategori: Rock/Metal Tar gärna emot åsikter angående både musiken och mixen på denna låt som är en del av en fullängdare som jag kommer släppa snart! Om ni gillar vad ni hör så rekommenderar jag att hålla koll på facebooksidan för projektet; http://www.facebook.com/fuzzgod Fuzzig lyssning! /David Mauritzon Klicka här för att ladda ner filen
 14. Alla frågorna du har här är beroende på rummets egenskaper, så det är praktiskt taget omöjligt för oss att svara på. Ska man få det riktigt professionellt och bra så är det bästa att anlita akustiker, eller att läsa på som fan och lära sig att räkna ut hur och var man ska sätta fällorna. Det är en hel vetenskap, så det räcker inte att sätta en basfälla i random hörn för att frekvensgången ska bli rak. Men akustiker är dyra, och har du inte lust att spendera pengar på det rekommenderar jag helt enkelt att prova dig fram tills du känner att du har en tillräckligt stabil bas. Att bygga själv av träramar och mineralfiber sparar du sjukt mycket pengar på för övrigt, och dessutom har mineralfiber ofta bättre dämpning än färdiga och betydligt dyrare akustikplattor.
 15. Har bara några få absorbenter för de högre frekvenserna hittils, basabsorbenter tar ju sån satans plats. När jag får tag på en bättre lokal blir det dock att hyra in akustiker och göra det på riktigt, lyssningen är ju det viktigaste av allt när det kommer till mixning.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.