Jump to content
Annons

Superfly

Medlem
  • Antal inlägg

    124
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Superfly

  1. Inga åsikter om inspelningen? Märker nu att wave filen på min dator låter helt annorlunda än Soundclud filen. Den pajar rejält. Tänkte aldrig förut på den- men nu är det uppenbart.. Vad finns för alternativ som inte pajar ljudet lika mycket?
  2. Ja, samma snubbe 😎 , Supefly = Superfly 2. I min förra dator hade jag sparat lösen. Datorn blev hackad ( mail), sen skulle jag formatera hårddisken, windows installation kraschade så jag installerade Linux och.... kom aldrig in mera. Hände säkert flera missöden jag nu inte mins. Så jag uppgraderade mig till Superfly v2.0 😛
  3. testa lite idag... På denna länk finns två klipp. ( keyboards ska tas om ) https://www.studio.se/index.php/topic/104219-hur-sepla-in-sa-man-far-bra-gittar-ljud-tipps-soekes/?do=findComment&comment=1525888 Hittade inget filter i Cubase alls ?!?!?
  4. Tre klipp: Strunt i keyboards- de ska ändå tas om - det som hörs är ju från keyboard är ändå bara "slaskspår", dessa volymer är helt fel, otakt m.m.. Trummor , bas och gitarr tänkte vi inte ta om utan försöka mixa. Vad reagerar ni spontant över - för mycket, för lite, klippa bort, lägga till, komprimera, minska komprimering på i avseende bas, gitarr och trummor? [media]https://soundcloud.com/ennis-maltez-svanstr-m/sets/test-beat-the-flour[/media] https://soundcloud.com/ennis-maltez-svanstr-m/virtualman-test-1-1 https://soundcloud.com/ennis-maltez-svanstr-m/test-2 Strunt i keyboards- de ska ändå tas om - det som hörs är ju ändå bara från "slaskspåret". Trummor , bas och gittar tänkte vi inte ta om utan försöka mixa
  5. Oj då... märke är B - en variant som hängde med ett hemabiosystem från 2001-2002 typ... Stereon och högtalarna ligger på vinden. Tänke mest det vore kul koppla in suben som står där på vinden sen 2009. Inte för att min musik behöver det ( jazz/rock/fuison) , men altid kul med "lite-lite" extra tryck i basen.
  6. ok... så från ljudkortet in till delningsfiltret. Och från delningsfiltret, ena signal till monitorer , och andra signalen till suben?
  7. Har skaffat Krk Rokit6 monitorer. Spelar bra, men vill gärna kompletera med SUB. Har en SUB som står hemma på vinden , vanlig sourround sub till min gammla TV surround anläggning. Aktiv SUB, är det. Jag har i kolalen 2 stycken ljudkort Presonus FireStudio Project och har två balanserade kablar som går till de två aktiva Krk monitorerna. På monitorerna finns ingen uttag för SUBen. Och inte tror jag att jjudkortet heller han något uttag direkt till SUB? En vaiant är att ta phono ut, köra till min surround förstärkare ( som egentligen hör ihopp med SUB:en), och ta ut subsignalen från stärkaren. Men det känns lite... dumt , fel ? Hur brukar man göra egentligen?
  8. Händer mig med ibland. Stänger av ljudkortet- då brukar det funka fin-fint igen :-)
  9. Kolla vad är för finnish under. Finns ju par Orange som är oerhört eftertraktade. Eller sälj über billigt till mig
  10. Jag har igår kopplat ihop två Presonus Firestudio Project så nu har vi 16 mikrofon ingångar, 2 midi in samt 2 Spdif att använda oss vid direktlive inspelning i repan.
  11. Jag har ett firestudio där jag en dag plötsligt inte fick fart på den. Fick installera om drivrutiner, sen funkade det. Kanske prova- går fort.
  12. Satt idag en stund och provade mig fram och tillbaka. Nu fungerar det 🙂 . Vad som gjorde susen- att jag böt till bättre dator eller att jag installerade om Cubase och/ eller drivrutinerna till kortet vet jag inte. Hur som helst, finns inte längre denna märkliga " förskjutningen. Kanske hjälpte både och?!? I allafall för att ändra buffersize / latency, får man gå in på ipresonus nställningar för ljudkortet, inte via Cubase som många hävdade. Laban/Klas- jag har läst kortens manual. Den behandlar inte kortet ihop med Cubase, utan ljudkortet med Studio One. Och Cubase manualen har inga instruktioner som hjälp till just mitt ljudkort. Därför blev jag föga hjälpt av de . Det har varit svårt för mig - då jag bara en gång tidigare installerat Cubase och mitt förra ljudkort - dvs jag är oerfaren på detta . Dessutom har jag ingen internet där datorn står, så jag fick läsa på hemma, försöka förstå, komma ihåg det och prova göra det senare på kvällen i lokalen- sen hem igen och försöka berätta igen på forumet vad jag gjorde, vad som hände, och vad det exakt stod. Tack ni som har försökt hjälpa mig så gott ni kunnat, velat och orkat. Lite har jag lärt mig genom era svar och förslag. Synd bara att jag ännu inte vet, nyfikenhet, vad som gjorde att att jag fick detta fenomen. Forum är ju väll till för att (bl.a.) slipa läsa manualen? 😉
  13. Jag testade igår - det funkar- jag valde i Cubase under VST Conections , PreSonus, och fick alla 16 ingångar spela in i cubase, samt spela upp. Men det funkade även innan-på gamla PC, men jag hade "förskjutningar". Det är det jag vill komma bort i fårn, samt få bättre och lägre latency.
  14. Så ja. Släpade in nya pc , kopplade in den, satt instalerade drivrutiner och program. Körde på lkjudkortet "LowLatency Driver" och har då latency på 40ms. Sen ändrade jag till ASIO DIRECT FULL OUTPUT ASIO. Nu fick jag 359 ms In och 16.4 ut i latency? Hade innan - på sämmre dator med mindre mine 20 och 10? Jag ändrde från 516 till 256 på presonusdrivern , men ingen skilnad på latency? Hade innan - på sämmre dator, sämre processor, lägre processor frekvens, med mindre mindre mine, 20 och 10 i latency? EDIT- Läste två saker. Ena kan ha göra med latency. Manuallen säger: 1 OPERATION MODE FOR SAFE MODE 1-Normal Mode- Input and Output buffers are indetical to the Buffer Setting . 2-Safe Modes 1-3. Increase the Output buffer size for added stability. Jag har nu i Noral Mode. Men hade Safe mode 1 innan på gamla datorn. Kan det gjort att spåren "skenade iväg" med liksom olika hastigheter? 2 Och den andra pratar om Clock Source for FireStudio Project. Denna var inte ikryssad. Kanske ska vara det? Kan det ha att gör med mina två separat inspelade spå inte ville gå lika fort? ( Två olika klockor som drar åt varstit håll? Kanske ska sätta Presonus as MasterClock?
  15. Har StudioOne som ingick md presonus kortet. Har dock inte testat den någon gång. Hämtar i allfall datorn ikväll. Kommer sökert ta flera timmar installera allt på den :-(
  16. Ram har jag redan från donator PC som jag tänkte trycka in in HTPC:n- men gick inte. Kan istället peta in de i den "nya" så den får 8ram. Passar det inte , så sk*t sama 🙂 Ingen anning vilken *. version av Cubase 5 jag har 😕 . Vad det gäller dator, så tolkade jag ovan inlägg att min PC kan vara bra klen. Sprak/knaster... Samt fenomenet med förskjutningen ( eller vad ska kallas). Och om jag ändå ska instalera om det , plus alla pluggar m.m. kanske lika bra dra indet i en "kraftigare" dator. Denna var ju från början mest "expriment PC" , som nu börjar växa till något jag vill göra något halv-seriöst. Lika bra byta. Eller?!? Den gamla PC kan jag ta åter hem och koppla till TV när vi kollar på intenet gerjor som Voddler och NetFlix m.m. ( Ingen smart tv nämligen)
  17. Ny på dator på g oavsett. Denna lilla HTPC kan jag inte upgradera - men har fått bud att köpa en för 3000:- en Intel I5 3,2Ghz med 4 ram ( som jag KAN uppgradera), 500GB HD samt 22" skärm. Jag fick snille blixt igår att "kanske" har jag lyckats ändra på något så inspelning går i en hastighet, och uppspelning i annan? Eller Uppspelning i ena, och inspelning i annan? För det är INTE så att de bara inte startar samtidigt - ena liksom går "fortare " än den andra. Men , om ag installerar allt på "ny" dator - bör det väll komma till rätta , kan man tycka? Frågan är ju bara om spec på "nya/beg" datorn är något att ha? Kanske ska köpa bättre grejor på en gång?
  18. Hej. Nej det var inget skämt - först nu , 28 trådar senare, så vet jag 🙂 också. Man högerklickade på en liten, liten ikon som ligger bredvid klockan- då fick jag upp den. Ändrade bufferten från 512 till 256. Latenyc sjönk till 6 och 10. Gjorde ny inspelning- tyvärr sama fenomen 😏 Skulle peta in mera minne ( gade 4GB med mig - men upptäckte att det sitter helt anant typ eftersom det är en HTPC ( allt ska vara litet som f*n i den. F*n och åter f*n) Högtalarna fortfarande på en terminal... hmmm... Gav mig på att parallelkoppla ( Side chain?!?) mina två presonus kort. Fick lägga in nya kaneler under VST conections, och testade koppla in på de och spela in . Funkar!!!!! 😆 ( dock sama sk*t fördröjning/svaj/temo fel) 16 ch in nu. Dock så blev någe fel på "STEREO OUT" när jag bökade i VST Connections - panoreringen funkar inte - allt är mono. 😠 . Men nu ska ny/ beg dator införskaffas, mjukvara installeras på den, koppla monitorerna, sen får jag fortsätta böka. Hitade en PC billigt i stan Intel I5-650 3.20Ghz, 2 kärnor, 4 GB Ram för 2800:- Om jag då petar in mina 4 GB som inte passar in i HTCP:n bör den duga gott? Idag har jag E5550 dual processor 2,6Ghz och 2 ram? Bör bli skilnad? Eller är det också för klent?
  19. Deletade igår hela s***n 😠 . Men nog kan jag försöka fixa något nytt. Kanske åker ikväll och petar in mera minne. Skulle dock så gärna fått högtalarna - nu är de för tredje dagen hos Schenker i Spånga- hade hoppats få de idag.Då hade jag åkt och installerat de, petati RAM samt prvat på nytt / kanske spara en fil. Vart lägger ni upp ljudfiler som länkas hit? Ingen som vet vart jag ändrar på latency/buffersize?
  20. Till slut är de lika långa. Det är som att datorn drivs av en rem som slirar/svajar, så ibland är den i takt, ibland slackar efter. Kanske sitter en rullbandare inne i datorn 🤪 ? Jag tror också att det är något där. Men jag ska böja med koppla in monitorer och fixa Direkt monitoring. Peta in mera minne. Och sen vore det kul ratta på latency- men jag vet inte vart jag ställer in detta? Minska/öka buffertiden- visst- men var? 😳
  21. A... läste fel. Trodde ett mono spår till stereo. Men frågan var två mono till ett stereo. Då kan man väll skapa nytt seterospår och skicka sina två mono med L respektive R panonrering?
  22. Kanske inte rätt ( jag är novis)... Men jag gör så här: 1-Men jag gör så att jag ställer mig på mono spåret jag vill göra till stereo. 2-Sen högerklickar jag på spåret och gör något i still med "duplicate track". 3-Sen fasvänder jag det nya spåret. F inns en symbol som ett O med ett sträck på .Annars kan man gå på EDIT/AUDIO ( eller liknande ) uppe i menyn och välja Phase Invert. 4-Sen panorerar jag "nya" kanalen till vänster och andra "orginalspåret" till höger. 5-Ibland tidsförkjuter jag även med par ms spåren så de inte ligger exakt på varandra. Om det är rätt eller inte kan någon annan tala om. Jag tror inte det, då L och R kanske vill "käka upp varandra" då de är fasvridna. Annars finns par efekter, som Stereo delay m.m som gör lite bling bling av ljudet. Då skickar jag mitt audio spår med SEND till en FX som har någon stereo efekt och sen denna FX till Stereo out.
×
×
  • Skapa ny...