Jump to content
Annons

Superfly

Medlem
  • Antal inlägg

    124
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Inga åsikter om inspelningen? Märker nu att wave filen på min dator låter helt annorlunda än Soundclud filen. Den pajar rejält. Tänkte aldrig förut på den- men nu är det uppenbart.. Vad finns för alternativ som inte pajar ljudet lika mycket?
  2. Ja, samma snubbe 😎 , Supefly = Superfly 2. I min förra dator hade jag sparat lösen. Datorn blev hackad ( mail), sen skulle jag formatera hårddisken, windows installation kraschade så jag installerade Linux och.... kom aldrig in mera. Hände säkert flera missöden jag nu inte mins. Så jag uppgraderade mig till Superfly v2.0 😛
  3. testa lite idag... På denna länk finns två klipp. ( keyboards ska tas om ) https://www.studio.se/index.php/topic/104219-hur-sepla-in-sa-man-far-bra-gittar-ljud-tipps-soekes/?do=findComment&comment=1525888 Hittade inget filter i Cubase alls ?!?!?
  4. Tre klipp: Strunt i keyboards- de ska ändå tas om - det som hörs är ju från keyboard är ändå bara "slaskspår", dessa volymer är helt fel, otakt m.m.. Trummor , bas och gitarr tänkte vi inte ta om utan försöka mixa. Vad reagerar ni spontant över - för mycket, för lite, klippa bort, lägga till, komprimera, minska komprimering på i avseende bas, gitarr och trummor? [media]https://soundcloud.com/ennis-maltez-svanstr-m/sets/test-beat-the-flour[/media] https://soundcloud.com/ennis-maltez-svanstr-m/virtualman-test-1-1 https://soundcloud.com/ennis-maltez-svanstr-m/test-2 Strunt i keyboards- de ska ändå tas om - det som hörs är ju ändå bara från "slaskspåret". Trummor , bas och gittar tänkte vi inte ta om utan försöka mixa
  5. Oj då... märke är B - en variant som hängde med ett hemabiosystem från 2001-2002 typ... Stereon och högtalarna ligger på vinden. Tänke mest det vore kul koppla in suben som står där på vinden sen 2009. Inte för att min musik behöver det ( jazz/rock/fuison) , men altid kul med "lite-lite" extra tryck i basen.
  6. ok... så från ljudkortet in till delningsfiltret. Och från delningsfiltret, ena signal till monitorer , och andra signalen till suben?
  7. Har skaffat Krk Rokit6 monitorer. Spelar bra, men vill gärna kompletera med SUB. Har en SUB som står hemma på vinden , vanlig sourround sub till min gammla TV surround anläggning. Aktiv SUB, är det. Jag har i kolalen 2 stycken ljudkort Presonus FireStudio Project och har två balanserade kablar som går till de två aktiva Krk monitorerna. På monitorerna finns ingen uttag för SUBen. Och inte tror jag att jjudkortet heller han något uttag direkt till SUB? En vaiant är att ta phono ut, köra till min surround förstärkare ( som egentligen hör ihopp med SUB:en), och ta ut subsignalen från stärkaren. Men det känns lite... dumt , fel ? Hur brukar man göra egentligen?
  8. Händer mig med ibland. Stänger av ljudkortet- då brukar det funka fin-fint igen :-)
  9. Kolla vad är för finnish under. Finns ju par Orange som är oerhört eftertraktade. Eller sälj über billigt till mig
  10. Jag har igår kopplat ihop två Presonus Firestudio Project så nu har vi 16 mikrofon ingångar, 2 midi in samt 2 Spdif att använda oss vid direktlive inspelning i repan.
  11. Jag har ett firestudio där jag en dag plötsligt inte fick fart på den. Fick installera om drivrutiner, sen funkade det. Kanske prova- går fort.
  12. Satt idag en stund och provade mig fram och tillbaka. Nu fungerar det 🙂 . Vad som gjorde susen- att jag böt till bättre dator eller att jag installerade om Cubase och/ eller drivrutinerna till kortet vet jag inte. Hur som helst, finns inte längre denna märkliga " förskjutningen. Kanske hjälpte både och?!? I allafall för att ändra buffersize / latency, får man gå in på ipresonus nställningar för ljudkortet, inte via Cubase som många hävdade. Laban/Klas- jag har läst kortens manual. Den behandlar inte kortet ihop med Cubase, utan ljudkortet med Studio One. Och Cubase manualen har inga instruktioner som hjälp till just mitt ljudkort. Därför blev jag föga hjälpt av de . Det har varit svårt för mig - då jag bara en gång tidigare installerat Cubase och mitt förra ljudkort - dvs jag är oerfaren på detta . Dessutom har jag ingen internet där datorn står, så jag fick läsa på hemma, försöka förstå, komma ihåg det och prova göra det senare på kvällen i lokalen- sen hem igen och försöka berätta igen på forumet vad jag gjorde, vad som hände, och vad det exakt stod. Tack ni som har försökt hjälpa mig så gott ni kunnat, velat och orkat. Lite har jag lärt mig genom era svar och förslag. Synd bara att jag ännu inte vet, nyfikenhet, vad som gjorde att att jag fick detta fenomen. Forum är ju väll till för att (bl.a.) slipa läsa manualen? 😉
  13. Jag testade igår - det funkar- jag valde i Cubase under VST Conections , PreSonus, och fick alla 16 ingångar spela in i cubase, samt spela upp. Men det funkade även innan-på gamla PC, men jag hade "förskjutningar". Det är det jag vill komma bort i fårn, samt få bättre och lägre latency.
×
×
  • Skapa ny...