Jump to content
Annons

mrpimmy

Medlem
  • Antal inlägg

    931
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av mrpimmy

  1. Wow! Ja! Visste inte att det hette det. Men det verkar vara något liknande jag behöver. Kul att det utvecklades från början till Amiga också, det var ju där jag upptäckte det.
  2. mrpimmy

    Skapa techno enkelt!?

    Kära sudioforum. Jag vill göra techno enkelt. På nittio talet hade jag en Amiga 600 (med 40 mb hårddisk?) där jag hade ett program med samplade ljud som jag bara byggde beat och ljud med klossar! Allt passade bra ihop (tyckte jag då iallafall) och det var superenkelt att få ihop en technolåt. Jag vill ha det liknande. Program eller vst. Det är framför allt beaten jag är ute efter, men gärna även ljud. Gör mycket film nu och behöver enkla sätt att slänga ihop lite. Annars kör jag cubase. Har försökt pyssla med samplingar och dra i klossar men tycker aldrig det blir så enkelt... Allt ska laddas och pluggar är stora och allt är på olika ställen... Jag har också kört izotope break tweaker ett tag, vilket är en fantastisk plugg. Men tycker inte riktigt det fyller mitt behov. Hur gör du techno?
  3. Fantastiskt! Har du några argument?
  4. Jag ska spela piano med en vän som sjunger och vill kunna ta emot vita pengar. Jag har inget företag men min vän har. Så vi tänkte att han kan ju fakturera hela beloppet. Om vi tex fakturerar 2000kr, hur mycket pengar kan han ge mig utan att förlora något på det? Jag förstår att en bra riktlinje brukar vara ca hälften av det fakturerade beloppet? Eftersom hälften försvinner i sociala avgifter, skatter och liknande. Om vi nu tänker oss att han tar ut pengarna i lön, eller vinst, till sig själv, och ger mig dem. Alltså inte att jag är anställd hos honom och han ger mig lön. Jag vill inte gå genom något fakturaföretag.
  5. mrpimmy

    JBridge, Fantastiskt!

    Jag har ganska länge kört win7 64 bitar, med cubase 32 bitar. Och när jag kört tunga pluggar som tex älsklingen Symphonic Choirs (snart 10 år gammal) så har jag inte kunnat använda en hel kör eftersom det tagit för mycket på minnet. Men så när hårddisken nu kraschade, och jag var tvungen att ominstallera allt, så tittade jag runt på om jag kunde få mer minne utan att köra min DAW på 64 bitar. Undersökte tex ramdisk, som verkade en aningens för jobbigt, men spännande. Men sen hittade jag Jbridge, har vetat att det funnits länge, men inte att det gör så att pluggarna får använda mer minne. Nu! Helt plötsligt så provade jag ladda pluggar på 8gb, och allt funkar smärtfritt. Fantastiskt! Det var ett himla pillande innan för att JBridge inte riktigt ville det jag ville, och ingen riktigt bra manual överhuvudtaget. Men nu när det är inne så leker livet. Ville bara säga detta. Frid
  6. Efter lite snabb forskning så vill jag bara säga att det verkar som att jag hade rätt i det jag sa. http://www.stim.se/sv/MUSIKSKAPARE/Skydd-mot-plagiat-och-stold/
  7. Hej Ludvig. Kul att du har skrivit en hit! Då är det ju kul att tjäna pengar på den som du är inne på. Jag funderar på fråga 2. För många år sedan så var väl det bästa att skicka ett paket,( med då ett kassetband men nu funkar det väl med ett usb minne), med låten på, till dig själv. Detta för att du ska få en post stämpel och en daterad tid på paketet. Detta paket, brev, öppnar du inte, utan har som bevis utifall någon skulle försöka sno låten. Då tror jag kanske att detta skulle hålla i rätten, men det vet jag inte? Så vad jag tänker är ju att du på något vis behöver kunna bevisa att du har gjort låten. När du kan det så är det väl bara att försöka säja den... Vad jag vet så har väl stim fortfarande ingenting med copyright att göra? Så där kan du inte få hjälp med det. Är det inte så att du blir medlem i Stim och då kan registrera dina låtar. Och utifall de spelas någon stans så behöver de som spelar låten kontakta stim och säga att de spelat låten, och då får du pengar. 4. Som sagt så har Stim inget med copyright att göra... (men är dock inte säker). Och hur du än gör så kan ju givetvis någon sno låten på ett eller annat sätt och komma iväg med det. Jag tycker dock inte att detta ska vara en anledning till att inte sprida sin musik. Och om vi ponerar att någon snor låten så är ju även det en liten bekräftelse i alla fall 🙂 Och kan du sen bevisa att det är din låt så får du pengar på ett eller annat sätt.
  8. Intressant fråga så här på nattkvisten. Ja är väl det snabba svaret, det är klart att det är bättre om det låter bättre. Men i stort så är det ju att vi lär oss mer och mer en skillnad i nyanser vad gäller ljudets utformning, så troligtvis så låter det du mixat sämre ju mer du mixar, annars vore det ju tråkigt.
  9. http://sheepdog.codeplex.com/ hittade det igen. Funkar tyvärr inte windowsknapp och piltangent.
  10. Jag har ju använt ett program till detta förut, men nu hittar jag det inte. Någon som vet något program, win 7. Compressorn hamnar utanför och jag får inte in den till skärmytan. Det går inte med M, eller F och flytta på det sättet, jag behöver programmet.
  11. Yamaha p105 kändes alldeles för plastig, som en leksak jämfört med de andra förslagen. Så det stod snabbt mellan casio px 150 och Korg sp 280. Och eftersom px 150 inte hade ljudutgång mer en hörlursutgång så fick det istället stå mellan casio px 350 (samma som px 150 fast med fler ljud och fler utgångar, dock är 350 fulare eftersom det är fler knappar, och jag ska ändå bara spela piano) och Korg sp 280. Mycket svårt val, var i affären ett tag i går och idag. Korg sp 280 Hyffsad mekanik och jag gillade anslaget, men det fattades något. Ganska hyffsat ljud från de inbyggda högtalarna. Något plastig ovanför tangenterna. Pianoljudet härlig dynamik och låter i mitt tycke något bättre än px 350, något rundare i kanterna. Casio px 350 Alltså tangenterna! Dessa tangenter med struktur i, kär på en gång. Anslaget är något tyngre än sp 280. För mig optimalt, precis vad jag tycker om. Känns som att spela på en gamla elfenbenstangenter. Lite hårdare ljud än sp 280, men något mer stereoeffekt. Ljudet ur de inbyggda högtalarna är under all kritik, usch så dåligt, låter som att spela från några billiga datorhögtalare för en tjuga, förstår inte hur de kan göra det så dåligt. Det blev en px 350. Känslan på det är obeskrivligt, kanske till och med slår mitt kawai ca51 som jag har hemma. Mycket tråkigt att ljudet från de inbyggda högtalarna var kass. Men den ska ju ut och resa och då ska vi i princip alltid ha med oss annat ljudsystem, så det får gå. Det är också väldigt lätt vilket är ett stort plus. 4 sound i Norrköping gav mig ett bra pris, och tyvärr sprack jag budgeten med 1500 kr, men vad gör man inte för en ny kärlek...
  12. Och du har provat att ändra på sample format? Alltså latency eller om det heter något annat i ditt ljudkorts kontrollpanel?
  13. Hm, som vanligt går priset upp lite. Det verkar som det ligger mellan. Yamaha p105 Casio px150 korg sp280
  14. Vad säger ni är det bästa? Det ska finnas högtalare i, så att det går att använda som monitorer. Helst så ska det vara lätt att bära. Har tagit på Yamaha P-35, och det funkar ju. Men det finns ju inte så att man kan köra ljudet ut, bara hörlursutgång, och då faller ju hela monitorlyssningen. Finns det något som skulle kunna vara bättre? Någon som har koll på thomanns pianon i samma prisklass? Hemma har jag ett Kawai ca 51, och jag har inte hittat något piano som slår den känslan,,,, men men, nu pratar vi ju helt annan prisklass. Det går även bra med begagnat.
  15. Bo Hansen lagar mikrofoner. Vad jag förstår ska han vara bland de bästa i sverige. Han håller väl dock till i Göteborg. Han fanns på forumet för ett tag sedan, vet inte hur det är nu. Vet att han har någon hemsida men kommer inte ihåg vad den heter men det måste gå att söka efter. Ska du byta ut något i mikrofonen som tex membranet så är det inte så svårt att göra själv.
  16. Tusen tack, det var ju inte så svårt när du säger det så. Så vi pratar alltså om att den omvandlar från magnetisk till digital signal?
  17. Japp. Du kanske samtidigt har lust att förklara vad denna del gör?
  18. Jag skulle säga att för att höra skillnad på två olika ljudkort så ska man ha mycket, mycket tränade öron. Och två ljudkort som ligger i liknande prisklass kanske ännu mindre risk, chans att du skulle höra skillnad på(eller så kanske chansen är större då, inte vet jag). Hur som helst så skulle du troligtvis veta innan om du hade så tränade öron, och då skulle du säkerligen inte köpt något sådant ljudkort utan istället börjat titta på såna här xx xx omvandlare... ( xx xx står för något jag inte kommer ihåg vad det heter) Det är ju ganska tydligt att jag inte vet så mycket om detta... God natt.
  19. Jag vet inte riktigt, men jag har precis beställt en wacom intous, får den nästa vecka. Det jag vet om dessa är att du kan programmera vad du vill att den ska göra för varje sätt du använder fingrarna på den. Som på en i phone, fast du kan programmera hur datorn ska reagera när du använder 3 fingrar, 4 på olika sätt osv... Men det kanske inte hjälpte dig med detta... Kul när jag precis beställt en bara. Skulle vara kul om det funkade att använda den till cubase och styra mixern tex. Men tanken från början var att använda den för bildredigering.
  20. Det jag tänker är om du har cd, dvd, och att det är svårt att få in den, men inte ens det borde vara något problem. Hårddisken kan jag inte tänkta mig tycker det är jobbigt. Det är väl om man ska ändrar den, eller nästan kaskar runt den, när den är igång, då kanske det skulle ta lite skada.
  21. Sist jag höll på med Melodyn så kunde jag kvantisera och dra slagen i tid fram och tillbaka, skulle inte det hjälpa TS menar du?
  22. Man skulle kunna säga att ett reverb är som ett klart rum. Som att du stoppar in sången i ett rum i en storlek som du vill ha det. Reverbet är en massa reflektioner från sången som åker omkring lite hur som helst. Med delayet så koncentrerar du dig på en reflektion(en viss tid) och så väljer du hur många gånger denna ska låta. Med delayet så har du alltså mer kontroll. Vill man ha det ganska torrt så kan det ibland räcka med ett, eller några bra inställda delayer.
×
×
  • Skapa ny...